П`ятниця, 29.03.2024, 02:22
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2016 » Вересень » 2 » «БЕЗ ПІСНІ В ЗАПАДНОМУ НЕ БУВАЄ СВЯТА!»
11:28
«БЕЗ ПІСНІ В ЗАПАДНОМУ НЕ БУВАЄ СВЯТА!»

«БЕЗ ПІСНІ В ЗАПАДНОМУ НЕ БУВАЄ СВЯТА!»

Нещодавно у Западному відзначили День села. На довгоочікуване свято зібралися місцеві жителі – як дітлахи, так і люди поважного віку, ті, хто нині проживає у селі, і ті, хто вже давно вилетів із батьківського гніздечка. Свято розпочали ведучі Катерина Пєстова та Євгеній Пєстов привітаннями односельчан, творців світлого дня, які працюють на полях, та побажаннями усього найкращого, наголосивши на щедрих урожаях. Вони запропонували приготувати польову кашу із круп нового врожаю. А для цього запросили на імпровізовану сцену депутатів Н.А. Пєстову і Н.О. Кислякову разом із представниками їхніх вулиць. Таким чином створили команду кашоварів, яким організатори свята вручили необхідні предмети для куховарства: фартухи – щоб зберегти святковий одяг, рукавиці – щоб не поранити «ніжні чоловічі руки», рушники – обов’язковий кухонний атрибут, дрова і сірники – для розпалювання вогнища, а також продукти. Депутати висловили настанови членам команди, і ті, під звуки маршу, вирушили до імпровізованої кухні розпалювати багаття та готувати вечерю для всіх присутніх на святі.
А тим часом тривала концертна програма, підготовлена учасниками художньої самодіяльності місцевого клубу.


На свято завітали поважні гості – голова районної ради Г.Г. Турбаба, завідувач громадської приймальні народного депутата України Д.О. Шенцева в Дворічанському районі В.І. Дорошенко, Дворічанський селищний голова Ф.А. Магомедов, заступник директора ТОВ «Колодязнянське» С.М. Моісеєнко. Вони привітали присутніх із Днем села, побажали їм усіляких гараздів та хорошого настрою. Галина Григорівна відзначила, що село завжди славилося кращими працівниками у нашому сільськогосподарському районі, та й зараз є знані в районі працівники соціальної сфери, малою батьківщиною для яких є село Западне. Голова райради відзначила неординарність проведення свята громади Западного, а також висловила сподівання, що такі заходи будуть проводитися і надалі. Василь Іванович повідомив про те, що для западнянської малечі подарунком від Благодійного фонду Д.О. Шенцева є морозиво і невід’ємний атракціон таких свят у нашому районі – надувна гірка. Фархад Ашуралійович подякував завідуючій сільським клубом Л.В. Плескач і завідуючій Западнянською бібліотечною філією В.І. Саніній за спільну роботу з підготовки заходу, якого в селі вже давно чекали. Це свято об’єднало місцевих жителів усіх поколінь. Сергій Миколайович, користуючись нагодою, повідомив приємну новину щодо підвищення плати за користування земельними паями, зданими западнянами в оренду «Колодязнянському».
Селищний голова вручив подарунки найстаршій жительці села М.М. Саніній, наймолодшому жителю, який народився за два дні до свята у сім’ї Анастасії Барібан та Ігоря Мороза, переможцю конкурсу «Найкраще подвір’я» – сім’ї Віталія і Тетяни Слюсарів, а також Оксані Середі і Наталії Чекмарьовій, які того дня відзначали свій День народження. Ведучі концертної програми назвали імена всіх односельчан, яким у цьому році виповнюється 30, 40, 50, 60, 80 років.
Западне славиться не тільки працьовитими людьми, але й народними умільцями, тож на святі були представлені їхні вироби: художньо оформлені кухонні дощечки, вишиті рушники, серветки, картини, скатертини, плетені гачком серветки та килимки. Серед умільців народної творчості С.І. Мисько, Є.Г.  Гурінчук, В.І. Гребенюк, Н.А. Медяник, Л.І. Новак. Підростаюче покоління теж не стоїть осторонь подій у селі. Так, Ангеліна Барібан, Михайлик Пряділя та Олексійко Пряділя узяли участь у виставці малюнків «Дитяча мрія», їхні роботи також були представлені на святі.


Для всіх зазначених жителів Западного, а також для завідуючої бібліотеки, листоноші, підприємців, які працюють у селі, упродовж концерту пролунали пісні у виконанні односельчан. Слова вдячності та музичне вітання прозвучали і на адресу керівника ТОВ «Колодязнянське» В.М. Скиби, спонсора заходу.
Гучними оплесками присутні на святі проводжали зі сцени Оксану Середу, Людмилу Плескач, Тетяну Манойло, Олену Медяник, Лесю Шкурко, Альбіну Афанасьєву, Аню Слюсар, Азіма Хабіба, Михайлика Пряділю, Михайлика Пєстова, Олексійка Пряділю та Юрія Новака, який виконав пісні під гітару.
Вразив глядачів виконанням брейк-дансу «Дружба» Азім Хабіб. Хвилю позитивних емоцій викликав перегляд сценок, дійовими особами яких були Оксана Середа і Наталія Патрушева, Лариса Кучер, Євгеній Пєстов і Юрій Новак.
Поки зі сцени лунали пісні, кашовари були зайняті довіреною їм справою, і вже наприкінці концерту присутні відчули приємний аромат свіжозвареної каші. Організатори спробували щойно приготовлену страву і вирішили, що «святкові кухарі» заслуговують на заохочення. Нагородою за старання команді кашоварів став торт. Такий самий презент отримали й аматори сцени. Ведучі святкового заходу запросили всіх односельців і гостей свята скуштувати каші «від Наташі» і «від Ніни».
Упродовж свята малюки залюбки спускалися з гірки, використовуючи її можливості на всю потужність, ласували солодкою ватою та іншими солодощами, для них також була організована торгівля іграшками.


«Хай буде мирним небокрай, хай сонце в небі сяє. І чарка, й шкварка, й коровай, і хай душа співає. Хай лине пісня над селом, хай колосяться ниви, комори повняться добром, і будьте ви щасливі!» – такими побажаннями завершили концертну програму ведучі.
Із піднесеним настроєм присутні направилися до столів, до яких кашовари підносили духмяну кашу.
Завершенням заходу була святкова дискотека.
О. САНІНА.
Фото автора.

Категорія: Новини культури | Переглядів: 605 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]