Четвер, 25.04.2024, 19:09
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2017 » Липень » 31 » ДЕНЬ СЕЛА У ВІЛЬШАНІ
10:33
ДЕНЬ СЕЛА У ВІЛЬШАНІ

ДЕНЬ СЕЛА У ВІЛЬШАНІ

Дитячий гомін і сміх, радісні обличчя дорослих та веселий спів під ясним сонцем на щедрій землі – саме в такій родинній атмосфері святкували нещодавно День с. Вільшана. День села – важлива і хвилююча подія для кожного сільського жителя. Це не просто свято, це – свідчення єдності та самоорганізованості громади.
Урочисті заходи відбулися у сільському будинку культури. У фойє закладу гості й запрошені мали змогу переглянути виставку робіт місцевих майстринь . Були тут чудові вишивки, саморобки, але особливу цікавість викликали вироби з паперу молодої умілиці Субботіної Діани, яка і стала переможницею у конкурсі майстринь. 
Усіх присутніх зі святом привітав генеральний директор ПСП «Вільшанське» В. І. Лебединський. Саме з його легкої руки 12 років тому було започатковано святкування Дня села у Вільшані. Привітали присутніх і голова районної ради Г.Г. Турбаба, заступник голови райдержадміністрації І.В. Григоренко та завідуючий громадською приймальнею народного депутата України Д.О. Шенцева у Дворічанському районі В.І. Дорошенко. За сприяння Дмитра Олексійовича Шенцева найменшим жителям села представлена можливість порозважатись на батуті та гірці, за що йому щиро вдячна вся вільшанська малеча. 
Свято продовжувалося, і на сцену один за одним запрошувались його «винуватці» – мешканці села Вільшана.
Було віддано шану сільській довгожительці Вірі Григорівні Ситник, яка у цьому році переступила столітній рубіж . Щирі вітання та побажання довгих років життя у здоров’ї та щасті, цій поважній людині!
«З родини йде життя людини», – говорить народна мудрість. Сім’я, родина, батьківщина – це єдине поняття. А найбільша цінність родини – її згуртованість. Саме за такі якості були відзначені родини Черевко Ніни Григорівни та Гуртової Тетяни Миколаївни, у кожній із них під одним дахом  живуть по чотири покоління роду.
Оплесками та словами «гірко» зал привітав родини Демченків, Лебединських, Панасенків, Самаркіних, які в цьому році відзначають срібні весілля. Не забули і про молодят, які недавно стали на весільний рушник – це родина Баїв.
Приємно, що протягом року, який минув між святкуваннями, лелека завітав у вісім сімей і Вільшана поповнилася маленькими мешканцями. Це Єва Абашева, Волоцкова Софія, Кира Комарова, Гордій Комісар, Марк Любимський, Марія Оранська, Альона Тімофєєва, Хадіжат Яхьяєва. Не забули і про учнів-відмінників, які навчаються у Вільшанській школі і є надією села, його процвітання та його розбудови, це Таня Черевко, Сулумбек Яхьяєв, Ілля Гаврашенко, Роман Васалатий, Вікторія Жиліна, Артем Журавльов, Настя Сємєнцова, Олеся Дробот, Настя Колєснікова, Ірина Сухарєва.
А ще навколо нас є багато людей, котрі присвятили своє життя родині, які роблять добрі справи, допомагають ближнім, друзям і своїм односельчанам від чистого сердця. Вони є добрими господарями свого села. В номінації «Добрий господар» були відзначені Р.О. Павленко, М.А. Білий, П.В. Демченко, В.М. Гайворонський, І.Ф. Субота, І.Ю. Дівінець, Л.С. Білий, І.А. Щербак, І.В. Дзямко, М.В. Гуртов. 
Кожному із запрошених на сцену сільський голова С. В. Мараховський вручив від імені сільської ради подарунок і сказав теплі слова. Сергій Вікторович вручив також подарунки колективам установ соціальної сфери села, а подяками сільського голови та подарунками за допомогу у проведенні Дня села Вільшана відзначив спонсорів свята – генерального директора ПСП «Вільшанське» Віктора Івановича Лебединського, керівників фермерських господарств Юрія Вікторовича Лебединського, Петра Івановича Сердюка, Андрія Вячеславовича Фоменка та мешканця с. Вільшана Петра Павловича Куценка.
Під час святкового концерту гучними оплесками глядачі вітали діточок ДНЗ «Дзвіночок», колектив Дворічанського РБК, які своїми виступами додали всім веселого та святкового настрою.  
Продовженням свята стали частування польовою кашею та конкурсна програма. Заняття знайшлося всім – і малечі, і дорослим. Одні грали у волейбол, інші – влучно стріляли з пневматичної рушниці, піднімали гирі. А на завершення свята всі стали до танців, які об’єднали і старих, і молодих. Танцювали до упаду, вітаючи один одного зі святом і свою рідну Вільшану із іменинами.
Дякуємо всім, хто навідався до нас на святкування Дня села. Ми були приємно вражені великою кількістю присутніх у сільському клубі. Шановні односельчани, своєю присутністю ви дали зрозуміти , що село живе, і надалі втілювати всі задуми на благо розвитку рідної Вільшани. 

                                                                                                                                                                       В. КОЗИРЄВА.

Категорія: Новини культури | Переглядів: 619 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]