П`ятниця, 26.04.2024, 22:03
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2017 » Вересень » 29 » ДЕНЬ СЕЛА У ЗАПАДНОМУ
12:31
ДЕНЬ СЕЛА У ЗАПАДНОМУ

ДЕНЬ СЕЛА У ЗАПАДНОМУ

Моє село, для мене ти єдине

Й ріднішого у світі не знайти!
Тут поважають гостя й селянина,
Це – Западне, це – наша батьківщина!
Двадцятого серпня жителі Западного відсвяткували День села. Почалося свято подарунками. Вже традиційно, у рамках програми «Подаруй дітям радість», на святкових заходах від народного депутата України Д.О. Шенцева встановлюються розважальні атракціони для дітей, і так співпало, що саме в цей день відбулося урочисте відкриття дитячого ігрового майданчика у Западному. Цю місію виконали поважні гості, які завітали до села, – голова Дворічанської районної ради Г.Г. Турбаба та завідуючий громадською приймальнею народного депутата України Д.О. Шенцева у Дворічанському районі В.І. Дорошенко. Вони привітали всіх присутніх зі святом, побажали здоров’я та успіхів селянам і щасливого дитинства кожній дитині. А червону стрічку із задоволенням перерізав маленький житель села Михайлик Пряділя. Велика подяка Дмитру Олексійовичу за те, що кожного року з нагоди Дня села безкоштовно «виростає» надувана гірка та встановлюється батут, де розважається вся сільська малеча.
Продовжилося свято проведенням конкурсу «Сільське життя». Представники вулиць села демонстрували свої творчі здібності та презентували приготовлені страви, якими ласували не тільки члени журі, а й усі бажаючі жителі та гості Западного.


Ведучі концертної програми Євген Пєстов та Євген Гурінчук розпочали святковий концерт, і як тільки залунала перша пісня – «Ласкаво просимо», організатори свята пригостили смачним короваєм усіх присутніх.
Як завжди, на такому святі западняни готують польову кашу, а напуття командам кашоварів дають завзяті односельчанки, депутати Дворічанської селищної ради. Тож і в цьому році Н.А. Пєстова від себе особисто і від Н.О. Кислякової привітала односельчан, вручила командам кухарів (а їх було дві: одна у складі – Н.І. Глушко та С.М. Миська, а другу склала родина Оксани та Віктора Юр’євих) кухонний інвентар і продукти та дала наказ кожній із них приготувати найсмачнішу кашу. Як тільки кашовари приступили до справи, зазвучав гімн с. Западне, автором якого є землячка Ірина Кривошей.


Протягом концертної програми глядачів розважали Солоха (Н.А. Пєстова) та Харитина (В.І. Саніна), а ведучі знайомили присутніх з історією села, з його видатними та заслуженими людьми, які самовіддано працювали для розвитку маленької батьківщини. Також привітали солдатів, які стоять на сторожі кордонів нашої держави, подякували учасникам АТО, а у подарунок захисникам Юрій Новак співав пісень під гітару.
Від дати святкування Дня села у минулому році до сьогодні у п’ятьох родинах западнян відбулася радісна подія – народження малюка. Із цієї нагоди з рук В.І. Дорошенка сім’ї отримали подарунки – іграшки. Створилося і нове подружжя, а дехто відсвяткував срібне весілля. Саме з цим усіх номінантів привітала Л.В. Левченко – секретар Дворічанської селищної ради, та вручила їм подарунки. А музичні привітання прозвучали у виконанні Міші Пряділі та Азіма Хабіба. Звичайно ж немало у с. Западне і ювілярів, які у цьому році святкують круглі дати, тому для них гурт «Западняночки» у складі О. Медяник, О. Середи, Н. Патрушевої, Ю. Саніної, Л. Плескач, Л. Новак виконали кілька веселих і кумедних пісень.
А наостанок були підведені підсумки конкуру «Сільське життя». Голова журі Н.І. Коваль привітала земляків та оголосила переможців. Останніх нагородили грамотами та подарували їм солодощі.


Організатори свята – завідуюча Западнянським сільським клубом Л.В. Плескач та завідуюча Западнянською бібліотечною філією Дворічанської РЦБС В.І. Саніна – подякували спонсорам, якими стали ТОВ «Колодязнянське» на чолі з директором В.М. Скибою, односельчани О.А. Коваль, І.В. Патрушев, М.В. Пєстов, С.В. Пєстов, С.В. Санін, за матеріальну допомогу та висловили вдячність артистам за те, що залюбки беруть участь у всіх заходах. Вони запросили всіх гостей спробувати смачної гарячої каші, а потім потанцювати від душі.
                                                                                                                                         І. КРИВОШЕЙ.
                                                                                                                                       Фото О. Саніної.

Категорія: Святкуємо День села! | Переглядів: 409 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]