Субота, 20.04.2024, 05:29
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2017 » Листопад » 20 » ДВОРІЧАНЩИНА Б’Є РЕКОРДИ!
12:02
ДВОРІЧАНЩИНА Б’Є РЕКОРДИ!

ДВОРІЧАНЩИНА Б’Є РЕКОРДИ НА СЛОБОЖАНСЬКОМУ ЯРМАРКУ!

Двадцять третього вересня на відкритому майдані презентаційно-виставкового центру «Радмір – Експохол», що в обласному центрі, відкрився ювілейний, 15-й, Великий Слобожанський ярмарок, який продовжився наступного дня.
Під час відкриття заходу учасників і гостей свята привітала голова обласної державної адміністрації Юлія Світлична. На цьогорічному ярмарку, як повідомила керівник області, близько 500 товаровиробників і підприємців представили найкращу продукцію за найнижчими цінами – майже 2 тисячі товарів вартістю нижче, ніж у середньому по області. Кожен охочий міг придбати продукт безпосередньо у виробника. Упродовж двох днів поспіль на ярмарку проходили святкові заходи, під час яких мешканці області могли не тільки придбати необхідні товари, а й отримати заряд гарного настрою.
Голова ХОДА повідомила, що частину товарів із ярмарку та короваї від усіх районів області передадуть у військовий госпіталь і геріатричний пансіонат.
Також Юлія Світлична зазначила, що в цьому році на Харківщині зібрали рекордний урожай пшениці. У цілому регіон повністю забезпечений сільгосппродукцією.
Разом із керівником області Великий Слобожанський ярмарок відвідали представники іноземних делегацій, які брали участь у ІХ Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Серед них Надзвичайний і Повноважний Посол Сербської Республіки в Україні Раде Булатович, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Албанія в Україні Шпреса Курета, Перший секретар Королівства Швеція в Україні Луіс Мерсінг та інші.
Окрім районів Харківщини, свою продукцію представили учасники ярмарку з Івано-Франківської, Одеської, Дніпропетровської, Полтавської, Сумської та інших областей.
На ярмарку жителі та гості Харківщини мали можливість ознайомитися з традиціями, колоритом, культурним надбанням районів і міст області, взяти участь у різноманітних розвагах, подивитися концерт кращих харківських виконавців і фольклорних колективів регіону, який продовжувався два дні на головній сцені ярмарку.
Цікавим, насиченим різними новинками, а у низці змагань – неперевершеним було представлення Дворічанського району.


До програми ювілейного заходу було внесено новацію – показ інсталяції (це вид художньої техніки, яка використовує тривимірні об’єкти, призначені для зміни сприйняття простору людиною). У цьому конкурсі, який мав назву «Загадковий лабіринт», було продемонстровано, як Дворічанська Бджілка Жужа (цю роль виконала Анастасія Єлісєєва), кружляючи по полю, облітає всі квіточки (у костюмах соняшників були дівчатка – учасниці танцювального колективу «Дворічанські зорі»: Юлія Клетьонкіна, Анастасія Концевич, Валерія Курбатова, Ольга Плачинта, Алевтина Поддубкіна, Олександра Рибалка та Вікторія Черкасова), збирає нектар і наповнює чарівним медом кожну соту. Свіжоприготовленим дворічанським соняшниковим медом Жужа пригощала всіх бажаючих скуштувати корисного продукту. Члени журі були в захваті від удалого 20-секундного виступу наших дівчаток. У результаті – диплом за креативність у створенні інсталяції.
Одним із святкових змагань був конкурс «Казкове подвір’я». Банер на імпровізованій Дворічанській Садибі, на фоні якого розгорнулося міні-дійство, вмістив білі, крейдяні гори Дворічанщини, славнозвісний новомлинський підвісний місточок через Оскіл та природу нашого краю. З одного боку подвір’я садиби свої вироби розмістили майстри Наталія Саніна, Наталія Галець, Світлана Попова, Володимир Наливайко, з іншого – виставку своїх фоторобіт розташував Володимир Клетьонкін. По центру, на місточку, – Господиня Крейдяної гори, роль якої вміло зіграла Валентина Черкасова, і танцювальний колектив «Дворічанські зорі» приготувалися до представлення садиби. Голова райдержадміністрації Ірина Григоренко і голова районної ради Галина Турбаба чекали візиту поважних гостей – голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної та голови Харківської обласної ради Сергія Чернова.


Я вас запрошую потрапити до казки!
Проходьте, не соромтесь, я давно чекаю вас.
Погляньте на оцю красу, будь ласка,
Що зачаровує весь люд, – не треба штучних їй прикрас!
Такими словами Господиня Крейдяної гори розпочала зустріч почесних гостей. Вона розповіла про дивний край – Дворічанщину, про шедеври, вироблені не з гіпсу чи мармуру, а з крейди, запропонувавши гостям прогулянку дном моря, що існувало сімдесят мільйонів років тому. Також повідала про велику силу дворічаночок – їхню дівочу красу. Факти ці у віршованій формі виклала вчитель Дворічанського ліцею Наталія Проскуріна. А Юрій Куценко підтвердив сказане «Піснею про Дворічну»: «Я люблю тебе, рідна Дворічна, милий серцю, оновлений край!» У конкурсі «Казкове подвір’я» район відзначено відразу двома дипломами – за повне розкриття теми за найкоротший час і за кращий музичний супровід презентації. Чимало зусиль для цього доклав звукорежисер районного будинку культури Віталій Зернов.
Голова райдержадміністрації Ірина Григоренко і голова районної ради Галина Турбаба вручили керівникам області коровай – велику пухку хлібину, прикрашену експозицією, яка відобразила українську сільську садибу. Керуючись тим, що тема цьогорічного ярмарку – «Казки та легенди Слобожанщини», для представлення короваю від нашого району було обрано казку «Колосок». У цьому конкурсі взяли участь Дівчина Урожай (Алевтина Поддубкіна), Півник (Даніл Дьявіл) і Сіяч (Владислав Попов). Автор ескізу короваю – Наталія Галець. У конкурсі «Коровай-2017» район нагороджено дипломом за краще висвітлення теми.
Керівники області поспілкувалися з умільцями нашого району, оглянули виставку їхніх виробів. Майстри вручили гостям власноруч виготовлені сувеніри.


Дуже гідно представили наш район у концерті на головній сцені ярмарку ансамбль народних інструментів «Гості» під керівництвом Сергія Обрізка, виступивши із Віночком українських мелодій, Наталія Таран, яка заспівала народної пісні «Ой ходила бережечком», та Євгенія Мороз – пісенним твором «Тече вода».
Іще одного диплома ювілейного ярмарку наш район удостоєний за найбільшу кількість залучених суб’єктів господарювання.
Отже, 15-й Великий Слобожанський ярмарок став рекордним для дворічан: здобуто п’ять нагород – найбільше, ніж у попередні такі свята!
Керівництво району та учасники Великого Слобожанського ярмарку, які захищали честь Дворічанщини на святі, вдячні керівникам сільськогосподарських підприємств І.П. Хавелову (ФГ Хавелов І.П.), В.І. Лебединському (ПСП «Вільшанське»), А.Г. Сімоняну (СТОВ «Перемога»), М.Г. Тамаряну (ТОВ «Агроліга»), І.П. Богданову (ФГ Богданов І.П.), які надали спонсорську допомогу для здійснення поїздки та підготовки до представлення району на святі. Також працівники відділу культури і туризму райдержадміністрації та районного будинку культури висловлюють подяку за співпрацю відділу освіти, молоді та спорту РДА (начальник Н.І. Коваль). Слід також відзначити грандіозний труд Ірини Рибалки, художнього керівника РБК, яка вклала душу у підготовку до цього заходу.
Від жителів району дякуємо всім причетним до участі у Великому Слобожанському ярмарку.
                                                                                                                                               О. САНІНА.
                                                                                                                                             Фото автора.

Переглядів: 394 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]