П`ятниця, 19.04.2024, 05:23
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2018 » Березень » 26 » ЕСТАФЕТА ПАМ’ЯТІ НА ДВОРІЧАНЩИНІ
16:33
ЕСТАФЕТА ПАМ’ЯТІ НА ДВОРІЧАНЩИНІ

ЕСТАФЕТА ПАМ’ЯТІ НА ДВОРІЧАНЩИНІ

У 2018 році Харківщина відзначає 75-і роковини визволення її території від фашистських загарбників у роки Другої світової війни. Із цієї нагоди в області організовано масштабний захід – проведення естафети пам’яті «Горить в серцях вогонь Перемоги».
Стартувала естафета 2 лютого на Борівщині під час урочистостей із нагоди 75-ї річниці визволення Борівського району від ворога. Керівництву та представникам району було вручено атрибути естафети з правом подальшої передачі їх Куп’янщині. Тож наступним кроком було проведення відповідної церемонії у Куп’янську.
16 лютого делегація Куп’янщини, яку очолили заступник голови Куп’янської районної державної адміністрації Олена Польоха, заступник Куп’янського міського голови Олександр Скребець і голова Куп’янської районної організації «Ветеран» Ніна Лебединська, прибули до Дворічної – для того, щоб передати естафету пам’яті Дворічанському району. Урочистості із цієї нагоди відбулися біля Меморіалу загиблим воїнам у роки війни у райцентрі. Керівництву та представникам Дворічанщини було вручено атрибути естафети: зведений прапор – полотнище із зображенням Державного прапора, прапорів і гербів Харкова, Харківської області та районів Харківщини, й альбом, який поступово заповнюється фотокартками – кожен район, почергово, розміщує фотопрезентацію своєї діяльності, з правом подальшої передачі їх Шевченківському району.
У заході взяли участь представники трудових колективів установ та організацій, учнівська молодь, громадськість. Голова районної державної адміністрації Ірина Григоренко, голова районної ради Галина Турбаба, голова районної організації ветеранів України Василь Дорошенко та очільники делегації Куп’янщини виступили перед зібранням із вітальними словами. Всі вони висловили вдячність нашим визволителям за мужність, героїзм, патріотизм, притаманні їм у боротьбі зі значно сильнішим супротивником, наголосивши на тому, що наш святий обов’язок – бути гідними нащадками славних синів України.
Із патріотичними читаннями перед учасниками заходу виступив учень Дворічанського ліцею Владислав Попов.
Хвилиною мовчання і покладанням живих квітів до Меморіалу присутні вшанували пам’ять усіх загиблих у роки тієї страшної, жорстокої війни.
По закінченню церемонії передачі естафети пам’яті урочистості продовжилися у районному краєзнавчому музеї. Василь Дорошенко виступив перед присутніми з інформацією про роботу районної ветеранської організації та, за дорученням голови Харківської обласної організації ветеранів України Анатолія Хіневича, вручив відзнаки з нагоди 75-річчя визволення від фашистських загарбників у роки Другої світової війни: почесні грамоти за підтримку районної ветеранської організації, вагомий внесок у розвиток і зміцнення ветеранського руху – Ірині Григоренко та Галині Турбабі, подяки за активну участь у ветеранському русі, патріотичне виховання молоді, активну громадську діяльність – ветеранам-активістам: Галині Баско, Леоніду Вербицькому, Василю Гиренку, Леоніду Грищенку, Валентину Кучеру, Володимиру Пилипенку, Лідії Радченко.
Представники ветеранських організацій із сусідньої Куп’янщини Ніна Лебединська і Надія Демиденко – голова комітету ветеранів праці та дітей війни Куп’янської міської організації ветеранів України, поділилися досвідом своєї роботи.
Для гостей із Куп’янщини та ветеранів нашого району – учасників заходу, співробітник районного музею Олександр Кірсанов провів екскурсію музеєм, ознайомив із історією розвитку Дворічанщини та її сучасним життям.
Атрибути естафети пам’яті розмістили у музеї, тим самим надавши можливість усім бажаючим ближче ознайомитися з новими сторінками в історії визволення області від нацизму, зазирнути в окремі моменти сьогодення сусідніх районів.
Естафета пам’яті «Горить в серцях вогонь Перемоги» пройде по всій Слобожанщині, а після того, як прапор побуває в усіх районах області, його передадуть до Харківського історичного музею.
                                                                                                                                                О. САНІНА.
                                                                                                                                             Фото автора.

Категорія: Новини культури | Переглядів: 608 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]