П`ятниця, 29.03.2024, 17:41
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2016 » Вересень » 2 » ГОТУЄМО ОБ’ЄКТИ СОЦІАЛЬНОЇ ТА КОМУНАЛЬНОЇ СФЕРИ ДО ЗИМИ
11:21
ГОТУЄМО ОБ’ЄКТИ СОЦІАЛЬНОЇ ТА КОМУНАЛЬНОЇ СФЕРИ ДО ЗИМИ

ГОТУЄМО ОБ’ЄКТИ СОЦІАЛЬНОЇ

ТА КОМУНАЛЬНОЇ СФЕРИ ДО ЗИМИ

 

Природний газ, електроенергія, тепло та вода – це найцінніші, соціально значущі ресурси, без доступу до яких неможливо уявити сучасне життя. Від доступності цих ресурсів залежить рівень комфорту, якості та безпеки життя громадян, що в свою чергу безпосередньо впливає на рівень соціальної напруженості у суспільстві та на ставлення громадян до влади.
Про підготовку Дворічанського району до осінньо-зимового періоду поговорили з першим заступником голови райдержадміністрації Володимиром БОНДАРЕНКОМ.

– Наскільки наш район готовий до осінньо-зимового періоду цього року?
– За нашими оперативними даними, станом на
15 серпня 2016 року середній показник виконання плану з підготовки до сталого функціонування в осінньо-зимовий період по житловому фонду, тепловому, водопровідно-каналізаційному та дорожньо-мостовому господарству становить 85-90%. Відповідно до плану з підготовки об’єктів соціальної та комунальної сфери до зими, затвердженого розпорядженням голови Дворічанської райдержадміністрації, підприємствами, установами та організаціями району проводяться роботи з підготовки до осінньо-зимового періоду.
Так, у районі комплексно підготовлено 51 багатоквартирний житловий будинок із 68, відремонтовано 5 електрощитових, проведена заміна 150 м водопровідних мереж та підготовлено 5 водопровідних насосних станцій. Окрім того, з 30 об’єктів соціальної сфери підготовлено 12 загальноосвітн
іх навчальних закладів, 10 дошкільних навчальних закладів, 1 заклад охорони здоров’я. Технологічно підготовлено 18 із 23 котелень та 2,2 км теплових мереж, створено запас вугілля для котелень відділу освіти в кількості 19,1 т, що становить 25% від потреби. Проведено процедуру закупівлі решти 57,7 т вугілля на суму 82,998 тис. грн. через систему Прозорро, укладається відповідний договір.
– Які заходи щодо енергозбереження здійснюються у районі?
– З метою енергозбереження в районі реалізується низка проектів на об’єктах соціальної сфери, а саме: реконструкція систем опалення у Тавільжанській та Пристанційній загальноосвітніх школах; встановлення теплових лічильників у Кам’янській та Рідкодубській ЗОШ; енергомодернізація будівель амбулаторії сімейної медицини смт Дворічна та поліклініки Дворічанської центральної районної лікарні. У поточному році 22 жителі району, скорист
авшись урядовою програмою енергозбереження та послугами кредитування АК «Ощадбанк» для проведення енергозберігаючих заходів у житлових будинках, отримали кредити на суму 235 тис. грн.
В обласному конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» по Дворічанському району у 2016 році стали переможцями 14 установ та організацій району, з яких 11 – з енергомодернізації, 2 – з водопостачання, 1 – з освітлення населених пунктів. Із них навчальних закладів – 7, ОСББ – 1, медичних комунальних закладів – 2, сільських рад – 4. Загальна вартість проектів становить 1912 тис. грн., із яких обласний бюджет – 953 тис. грн., місцеві бюджети району – 718 тис. грн., кошти ініціативних груп – 124 тис. грн., спонсорські кошти – 117 тис. грн.
Так, КЗОЗ «Дворічанська ЦРЛ» реалізував проект щодо заміни застарілих вікон на нові енергозберігаючі на загальну суму 198 тис. грн., замінено 51 віконний блок. Дворічанський ліцей реалізував пр
оект «Заміна вікон інтернату Дворічанського ліцею» на загальну суму 155 тис. грн., замінено 43 віконних блока. ЦПМСД реалізує проект «Улаштування вузла обліку тепла» на загальну суму 79 тис. грн., обладнання придбано. Топільська ЗОШ реалізувала проект «Часткова заміна старих вікон на енергозберігаючі» на загальну суму 200 тис. грн. Пристанційна школа реалізувала проект «Заміна системи опалення» на загальну суму 95 тис. грн. Тавільжанська ЗОШ реалізувала проект «Реконструкція системи опалення» на загальну суму 100 тис. грн. Вільшанський ДНЗ «Дзвіночок» реалізує проект «Тепло дитячих сердець» на загальну суму 200 тис. грн., на сьогодні замінено 33 віконних блока. Колодязненська школа реалізує проект «Заміна вікон в Колодязненській ЗОШ» на загальну суму 198 тис. грн.
ТОВ «Дівайс» планує додатково встановити твердопаливні котли у підвідомчих блочно-модульних газових топкових у Кам’янській школі та Дворічанському ЦДЮТ. Зазначеними заходами передбачається скоротити споживання природного газу на зазначених топкових приблизно на 15%. У поточному році реалізуються проекти з вуличного освітлення населених пун
ктів смт Дворічна та с. Терни на загальну суму 345 тис. грн.
– На сьогодні якість автомобільних доріг залишається однією з найбільш гострих проблем. Яку роботу веде адміністрація у цьому напрямку?
– Районною державною адміністрацією та органами місцевого самоврядування складені та виконуються плани, якими передбачені кошти для ремонту доріг комунальної власності – 650
тис. грн., у тому числі по смт Дворічна – 160 тис. грн. На цей час проведені роботи з ремонту вулиць Слобожанської та Зарічної у Дворічній.
Дворічанським райавтодором на ремонт доріг державного та місцевого значення в районі освоєно 777,3 тис. грн., із яких на дороги державного значення – 387,3 тис. грн., на дороги місцевого значення – 390 тис. грн. Проведено ямковий ремонт доріг в об’ємі 1176 м2. Окрім того, за рахунок сільгосппідприємств району під керівництвом Хавелова І.П., Акулова В.В., Лебединського В.І., Тамаряна М.
Г. у першому півріччі 2016 року виконано ремонтні робіт на дорогах місцевого значення на загальну суму близько 160 тис. грн.
За ініціативи голови райдержадміністрації В.А. Приходька 12 серпня поточного року відбулася нарада за участі першого заступника начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області С.М. Пляки щодо ремонту доріг загального користування на території Дворічанського району. За результатом наради визначили три пріоритетні напрямки ремонту доріг загального користування, а саме: «Дворічна – Рідкодуб – Водяне»; «Вільшана – Першотравневе»; «Дворічна – Тавільжанка – КПП «Піски». Ремонтом автошляху «Дворічна – Рідкодуб – Водяне» опікуватиметься безпосередньо Служба автомобільних доріг у Харківській області. С.М. Пляка запевнив, що до кінця поточного року роботи будуть виконані, а ця ділянка дороги буде проїзною. Щодо автошляху «Вільшана – Першотравневе» вирішується питання ремонту цієї автодороги за кошти Вільшанської сільської ради та за фінансової підтримки сільгосппідприємств А.Г. Сімоняна і В.І. Лебединського. Автодорогу «Дворічна – Тавільжанка – КПП «Піски» планується ремонтувати силами райавтодору за рахунок коштів місцевих бюджетів.
До друку підготував А. ФОМІН.

Категорія: Актуальне інтерв’ю | Переглядів: 499 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]