П`ятниця, 29.03.2024, 13:54
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2017 » Березень » 21 » І НА НАШИХ ВУЛИЦЯХ СВЯТО!
13:41
І НА НАШИХ ВУЛИЦЯХ СВЯТО!

І НА НАШИХ ВУЛИЦЯХ СВЯТО!

Вулиці так званого району Підварки у Дворічній не освітлювалися упродовж не одного десятиліття. Можна сказати, що це був найтемніший куточок Дворічної. І ось, нарешті, на електричних стовпах з’явилися ліхтарі! Із цієї нагоди ми поспілкувалися з селищним головою Ф.А. Магомедовим і начальником комунального підприємства «Дворічна» Д.М. Стояновим.
– Фархаде Ашуралійовичу, розкажіть, будь ласка, читачам «ДК», які кроки довелося зробити для того, щоб сьогодні «підварчани», нарешті, змогли ходити освітленими вулицями?
– Так, дійсно, довго довелося очікувати світла у темний час доби на вулицях названого мікрорайону. Незважаючи на те, що тут у різні часи мешкали керівники не найнижчих рівнів, зробити вуличне  освітлення так і не вдавалося. Навпаки, саме тому і не поспішали, віддаючи перевагу іншим мікрорайонам селища. У минулому році винайшли можливість і здійснили всі необхідні заходи. Упродовж 2016 року було виготовлено проектну документацію на два об’єкти, закуплено обладнання, проведено всі необхідні погодження з відповідними обласними службами. Таким чином, освітлено вулиці Сонячна, Будівельників, Соснова, пров. Сонячний. Вулиці Набережна і Ветеринарна, із технічних причин, освітлені частково. На всі роботи витрачено близько 250 тис. грн. Селищна рада вдячна голові райдержадміністрації В.А. Приходьку та голові районної ради Г.Г. Турбабі за сприяння та надану допомогу в отриманні коштів на втілення в життя проектів з установлення вуличного освітлення.
– Дмитре Миколайовичу, в чому полягала робота працівників очолюваного Вами підприємства?
– Працівниками КП «Дворічна» було виконано низку робіт. Змонтовано дві лінії вуличного освітлення з вузлами обліку електричної енергії загальною протяжністю близько 4-х кілометрів, встановлено 50 сучасних енергоощадних світлодіодних світильників потужністю 50 Вт. Використання таких ліхтарів є у 5 разів економнішим, ніж використання звичайної ртутної лампи потужністю 250 Вт, яка забезпечує такий самий потік світла. Виготовляються такі ліхтарі на замовлення «Державної програми з енергозбереження України» товариством з обмеженою відповідальністю ТПК «Сігнус»
– Фархаде Ашуралійовичу, чи будуть продовжуватися роботи з установлення вуличного освітлення в населених пунктах селищної ради у 2017 році?
– Так, роботи з освітлення вулиць будуть здійснюватися. Вже розроблено проектну документацію на встановлення освітлення на вулицях Нижня Набережна (район Малі Підварки) та Набережна (на тій частині, яка на сьогодні не освітлюється). Сподіваємося, що нам удасться вирішити питання фінансування та втілити в життя виготовлені проекти. Відзначу, з метою економії, є потреба у переоснащенні й інших ліній електропередач у селищі такими енергоощадними світильниками, які встановлено на названих вулицях.
– Хочу передати вам, Фархаде Ашуралійовичу та Дмитре Миколайовичу, слова вдячності, які я чула під час спілкування зі своїми краянами, за встановлення освітлення, за те, що вулиці стали не тільки світлими у темний час доби, а й більш затишними та естетичними. Ми, мешканці названих вулиць, дякуємо усім причетним до реалізації «освітлювальних» проектів та бажаємо всіляких гараздів, успіхів у подальшій роботі!
                                                                                                                        Спілкувалася О. САНІНА.
                                                                                                                                       Фото А. Фоміна.

Категорія: Актуальне інтерв’ю | Переглядів: 415 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]