П`ятниця, 19.04.2024, 20:10
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2016 » Жовтень » 17 » «КУТЬКІВКА ВІД МАЛОГО ДО СТАРОГО»
13:41
«КУТЬКІВКА ВІД МАЛОГО ДО СТАРОГО»

«КУТЬКІВКА ВІД МАЛОГО ДО СТАРОГО»

Восьмого жовтня у другій половині дня на все село залунала музика. Святково вбрані кутьківці поступово збиралися до сільського клубу. Першими прийшли найстарші його жителі, котрих запросили клубні працівники на чаювання, щоб принагідно привітати поважних ювілярів. Це 80-річні Микола Петрович Дмитренко, Ніна Григорівна Рибальченко, Олена Стефанівна Синянська; Ніоніла Тимофіївна Петрова і
Любов Максимівна Соловей, яким виповнилося 85 років, та 90-річна Любов Дмитрівна Шутько. Ювіляри поважного віку із задоволенням поспілкувалися за чашкою чаю, а потім відвідали виставку-продаж виробів місцевих майстрів-умільців, серед яких К.І. Вініченко (вишивка бісером), О.М. Довгополий (різьба по дереву, камінню), П.А. Зейда (різьба по дереву), О.В. Когут (в’язання), Ірини та Сергія Петренків (скульптура з цементу), Т.Л. Рєзніченко (вишивка бісером та нитками),а також виставку дитячих малюнків на тему «Моя маленька батьківщина», організовані у місцевій бібліотеці завідуючою бібліотечною філією І.М. Бердник.

                       
А залу вже заповнили односельці, які прийшли на концерт, та поважні гості: голова райради Г.Г. Турбаба, завідуючий громадською приймальнею народного депутата України Д.О. Шенцева у Дворічанському районі, депутат райради В.І. Дорошенко, редактор газети «Дворічанський край» А.Є. Фомін, керівник підрозділу «Кутьківка» ПП СВФ «Агро» А.Г. Зубенко, директор фермерського господарства З.Г. Глущенко із Великобурлуцького району. Концерт розпочала веселими піснями вокальна жіноча група «Мелодія душі». Всіх присутніх привітала зі святом сільський голова В.Л. Остапенко. Ведучі Н.П. Таран і художній керівник Н.Г. Таран повідомили односельцям про те, що Кутьківський дитсадок посів друге місце серед дошкільних закладів району в огляді-конкурсі на кращу підготовку до нового 2016/17 навчального року і що цей рік знаменний для цього закладу ще й тим, що він ювілейний – 45-й. А найменші учасники концертної програми, вихованці дитсадочка, вразили присутніх кумедним виконанням частівок про своє життя-буття. Школярі теж не відстали від вихованців дисадка, вони вітали присутніх віршами та піснями у виконанні М. Волікова, Ю. Семененко, А. Русіної, Н. Бондарь, В. Буденної та В. Гладій. А третьокласники на чолі зі своєю вчителькою Т.В. Нодь заспівали хором досить складну пісню «Україна – це ми».


Протягом святкування родинну атмосферу добра, взаємоповаги створювали і подарунки, які приготували для номінантів сільрада та постійні спонсори – А.Г. Зубенко, приватний підприємець С.М. Колісник, голова ФГ «Ягідка+» Х.П. Мойсеєва.
Традиційно на святі привітали найстаршу жительку с. Кутьківка – Наталію Іванівну Груднину, якій виповнився 91 рік, та найменшого – Назарчика Буденного, який народився на початку жовтня. Бурхливими оплесками присутні зустрічали найстаршу солістку Кутьківського СБК В.М. Гайворонську, вона прийшла привітати з ювілеєм свою доньку О.Л. Шустову, якій у день свята виповнилося 50 років. Пощастило отримати подарунок ще одному імениннику цього дня, чотирирічному Данилкові Барібану. Подарунки також отримали 9 багатодітних родин, які є окрасою села: Тетяна Василець та Сергій Глечик, Оксана й Андрій Маслякови, які виховують по п’ятеро дітей; Ганна та Микола Дрогайцеви, Оксана та Сергій Дулкаї, Світлана та Іван Ілюшенки, Ірина і Тимофій Орищії, Інна Мануйлова, Ірина та Сергій Шапкіни, які ростять по троє дітей; у прийомній сім’ї Надії та Олександра Федорченків піклуються про шістьох діточок.
Щирі слова привітання ведучі адресували воїнам, які виконали свій священний обов’язок у зоні АТО, це В.А. Кулібаба, М.А. Рєзніченко, Р.О. Шевченко. Їм Кутьківською сільрадою надана грошова винагорода. А учаснику ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС М.І. Волікову, воїнам-афганцям О.В. Бібікову й О.П. Куценку було вручено подарунки за сумлінно виконаний обов’язок.
Музичне вітання і подарунки з нагоди реєстрації шлюбу отримали подружжя Оксани та Сергія Бичиків і Тетяни та Андрія Буденних.
Приємною несподіванкою для всіх став дебют нещодавно створеного чоловічого ансамблю народних інструментів «Господарі рідної землі» у складі В. Гаркушина, С. Семененка, О. Остапенка на чолі з В. Кутьком. Аматори натхненно виконали жартівливу пісню «Карапет», а також віночок українських народних пісень «на біс».
Тривалий сміх та позитивні емоції викликали гумористичні сценки у майстерному виконанні М. Довгополого та В. Кутька – «Детектор лжи», М. Волікової, В. Дрогайцевої, Д. Вініченка – «Відпочинок у Латвії».
Гучними оплесками присутні вітали  активних учасників художньої самодіяльності СБК: В. Дрогайцеву, М. Женіхову, Г. Дрогайцеву, Є. Когут, Т. Нодь, сестер Мирославу і Настю Дрогайцевих.
Завершив концертну програму хор СБК «Барвінок». Але святкування цим не завершилося. На кутьківців та гостей чекала польова каша, гірка, шашлик і дискотека. Останнім акордом у святкуванні став феєрверк.
Щиро дякуємо організаторам та учасникам святкового дійства!
                                                                                                                                Н. КОЗИР.
                                                                                                  Директор Кутьківського СБК.

Категорія: Новини культури | Переглядів: 512 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]