П`ятниця, 29.03.2024, 13:27
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2017 » Листопад » 20 » ПАСПОРТ... ІЗ 14 РОКІВ?
14:14
ПАСПОРТ... ІЗ 14 РОКІВ?

  ПАСПОРТ... ІЗ 14 РОКІВ?

Із листопада 2016 року діє постанова Кабміну, якою затверджено новий зразок бланка паспорта громадянина України, приведено у відповідність порядок оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним і знищення документа, який підтверджує особу і громадянство України його власника. У пересічних громадян виникають деякі питання щодо отримання паспорта нового зразка.
Конкретніше стосовно цього поспілкувались із завідувачем Дворічанського районного сектору державної міграційної служби України в Харківській області Ігорем Налигачем.

– Ігоре Васильовичу, кому видаватимуться паспорти нового зразка – всім чи лише тим, хто отримує цей важливий документ вперше?
– Отримання паспортів нового зразка стосується всіх категорій громадян, починаючи з 14-річного віку, це – принципово нове. Тому, передусім, мова йде про підлітків означеного віку, тобто про тотальну заміну паспортів не йдеться.
Якщо ваш паспорт має належний вигляд, вклеєна фотографія, що відповідає віку, міняти його поки що не обов’язково. Якщо ж ви з якихось причин втратили паспорт (загубили, ненавмисно випрали, у вас його викрали) або ви змінили прізвище, натомість отримаєте паспорт нового зразка. Книжечки паспорта громадянина України зразка 1994 року з обігу поступово вилучатимуться.
– Який вигляд має документ нового зразка?
– Паспорт має вигляд ІD-картки, котра має безконтактний електронний носій (БЕН) – електронний чіп, що містить інформацію про громадянина. Це дані, які вносяться до єдиного державного демографічного реєстру: про шлюб, кількість дітей, місце проживання, а також ідентифікаційний номер, який вміщується на зворотному боці картки. Остання зазначена інформація не є обов’язковою, але вона потрібна громадянам. Наявність номера облікової картки платника податків у паспорті позбавить потреби пред’являти паперову довідку фіскальної служби про присвоєння ідентифікаційного номера. І тоді носити папірець, виданий податковою інспекцією, не треба.
– Ким оформлюється паспорт, куди необхідно звертатися?
– Оформлення й видачу паспортів здійснюють територіальні органи й підрозділи державної міграційної служби, котрі забезпечені відповідним обладнанням. Є воно і в нашому районному секторі. Заява-анкета на оформлення такого паспорта і відповідні документи подаються особою до підрозділу ДМС за місцем проживання особи згідно з реєстрацією. Документ виготовляється упродовж 20 днів.
– Скільки коштує заміна паспорта пересічному громадянину?
– Адміністративний збір – 279 грн. Сюди входять вартість бланка паспорта, його персоналізація (192 грн.) та вартість адмінпослуги (87 грн.). Прискорена видача паспорта здійснюється не через 20 робочих днів, а через 10 діб, і вартість її 366 грн.
– Що робити, якщо людина змінила прізвище чи загубила ID–картку?
– У такому випадку можна звернутися до будь-якого територіального органу і там йому здійснять обмін чи видадуть нову. Але ця послуга, як і раніше, платна (держмито у сумі 34 грн. береться в разі втрати ID-картки або її непридатності до користування).
– Чи зможе хтось інший скористатися втраченим паспортом? Наприклад, взяти кредит.
– Ні, ніхто у базу даних не зайде, крім працівників, які мають на те дозвіл. Територіальними підрозділами ДМС, які мають відповідне обладнання для оформлення нового паспорта, прийом заяв на оформлення паспорта громадянина України зразка 1994 року більше не здійснюється.
– Повернімося до паспорта старого зразка. Чи можна вклеїти у нього нове фото, відповідно до віку?
– Будь-ласка, це можна зробити у паспорті старого зразка. А от стосовно ID-картки діємо інакше. Діти, яким виповнилося 14 років, отримують документ на 4 роки (до досягнення повноліття), причому безкоштовно, а потім раз у 10 років громадяни замінюють сам паспорт, а не фото.
– Ігоре Васильовичу, чи зможете ви видати ІD-картки всім бажаючим? Чи будуть відмови?
– За умови, якщо паспорт придатний до користування, ми ще не видаватимемо нові паспорти. Це не та кампанія, коли необхідно було обміняти паспорт із червоного на синій за певний проміжок часу. Термінів обміну не встановлено. Старі паспорти, повторюся, вилучатимуться з обігу поступово.
– У які дні тижня і в які години доби можна звертатися до очолюваного Вами сектору з питання отримання паспорта?
– Ми приймаємо громадян, які звертаються до нас, за всіма напрямками щодня, крім неділі і понеділка. По вівторках, середах, четвергах і п’ятницях – із 9.00 до 18.00, по суботах – із з 9.00 до 16.45. Чекаємо на звернення громадян!
                                                                                                                        Інтерв’ювала О. САНІНА.

Категорія: Актуальне інтерв’ю | Переглядів: 419 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]