П`ятниця, 19.04.2024, 02:03
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2016 » Лютий » 19 » ПРОЕКТ ПРОГРАМИ розвитку інформаційного простору і поліпшення забезпечення інформаційних потреб територіальної громади Дворічанського району
12:46
ПРОЕКТ ПРОГРАМИ розвитку інформаційного простору і поліпшення забезпечення інформаційних потреб територіальної громади Дворічанського району

                                            ПРОЕКТ ПРОГРАМИ

                  розвитку інформаційного простору і поліпшення забезпечення

           інформаційних потреб територіальної громади Дворічанського району

                      друкованими засобами масової інформації на 2016 рік

 

                                                                   ВСТУП

Програма розвитку інформаційного простору Дворічанського району на 2016 рік розроблена відповідно до Конституції України, законів України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» від 16.11.1992 № 2783-12, «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» від 15.12.2005 № 3199-ІV, «Про доступ до публічної інформації» від 13.01.2011 № 2399-IV, «Про інформацію» від 06.04.2000 № 1642-ІІІ, «Про телебачення та радіомовлення» від 21.12.1993 № 3760-12, указів Президента України «Про додаткові заходи щодо безперешкодної діяльності засобів масової інформації, дальшого утвердження свободи слова в Україні» від 09.12.2000 № 1323/2000 та «Про додаткові заходи щодо забезпечення відкритості у діяльності органів державної влади» від 01.08.2002 № 683/2002, постанови Кабінету Міністрів України від 29.08.2002 № 1302 «Про заходи щодо подальшого забезпечення відкритості у діяльності органів виконавчої влади»,  Закону України « Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

Характерною ознакою інформаційного простору Дворічанського району є створення належних умов для вільної та безперешкодної діяльності суб’єктів інформаційних відносин, налагодження конструктивної взаємодії влади з засобами масової інформації та громадськістю, забезпечення відкритості та доступності у діяльності органів влади, сприяння максимальному задоволенню інформаційних потреб населення району.

Пріоритетом для органів влади є забезпечення конституційних прав громадян на свободу слова та інформації, інформаційної безпеки особистості, суспільства та держави, розвитку інформаційного простору в регіоні; інформаційний супровід діяльності органів державної влади; збереження та розвиток друкованих засобів масової інформації.

Друковані засоби масової інформації в інформаційному просторі Дворічанського району представлені суб’єктом видання – редакцією газети «Дворічанський край».

                                                      МЕТА ПРОГРАМИ

Реалізація законодавчо закріпленого права особи на інформацію, трансформації моделі взаємовідносин між владою та засобами масової інформації, збереження та модернізації систем і мереж інформації.

Здійснення заходів, спрямованих на реалізацію державної інформаційної політики, забезпечення доступу до публічної інформації, утвердження свободи слова, створення сприятливих умов для розвитку і поліпшення інформаційного простору Дворічанського району.

Створення належних умов для реалізації конституційних прав громадян на інформацію та висвітлення у засобах масової інформації питань соціально-економічного, політичного, культурного та спортивного життя району.

Забезпечення доступу до інформації шляхом оприлюднення публічної інформації, розпорядником якої є Дворічанська районна державна адміністрація або Дворічанська районна рада.

Наповнення інформаційного простору району якісною, оперативною та об’єктивною інформацією.

Розширення кола споживачів інформаційного продукту, забезпечення безперебійного функціонування засобу масової інформації.

Реалізація заходів щодо соціального захисту працівників редакції.

                                                    ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ

1. Висвітлення діяльності Дворічанської районної державної адміністрації, її структурних підрозділів, Дворічанської районної ради, виконкомів сільських, селищної рад у частині реалізації делегованих державою повноважень.

2. Оприлюднення в газеті широкого кола соціально-економічних питань району.

3. Доведення до населення району рішення органів державної влади всіх рівнів.

4. Поліпшення умов для доступу сільського населення до інформаційного ресурсу.

5. Підвищення якості медійного продукту та його відповідності вимогам сучасного інформаційного суспільства.

6. Створення для засобів масової інформації різних форм власності однакових умов в отриманні об’єктивної інформації щодо діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування, запобігання втручанню органів влади у редакційну політику та творчий процес колективів.

7. Формування принципів, навиків та техніки спілкування з представниками засобів масової інформації, основ захисту персональної та конфіденційної інформації.

8. Забезпечення реалізації права громадян на доступ до публічної інформації шляхом систематичного та оперативного оприлюднення в офіційних друкованих виданнях району, інформації щодо найважливіших подій та досягнень, реалізації державної політики в районі та вирішення проблемних питань.

                                                  РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОГРАМИ

Контроль за виконанням Програми покладається на постійну комісію районної ради з питань соціального захисту, гуманітарних питань та Дворічанську районну державну адміністрацію.

Фінансування заходів програми здійснюватиметься за рахунок коштів районного бюджету. Програма подається на розгляд Дворічанській районній раді з розробкою кошторису з її реалізації.

Програмою передбачено заходи щодо розвитку інформаційного простору Дворічанського району на 2016 рік, що додаються.

Забезпечення свободи слова в регіоні, рівного доступу до інформації громадян, політичних об’єднань, громадських організацій; підвищення поінформованості населення щодо подій місцевого, обласного, загальнодержавного та міжнародного значення, діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, ходу реалізації реформ Президента України; удосконалення інформаційного продукту, модернізація матеріально-технічного забезпечення редакції засобу масової інформації регіону; покращення інформованості населення про соціально-політичне і економічне життя Дворічанського району.

Редактор  газети

«Дворічанський край»                                                                              А.Є. Фомін

Категорія: Офіційно | Переглядів: 537 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]