Субота, 20.04.2024, 02:11
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2016 » Травень » 13 » СВЯТО ЗІ СЛЬОЗАМИ НА ОЧАХ
10:02
СВЯТО ЗІ СЛЬОЗАМИ НА ОЧАХ

СВЯТО ЗІ СЛЬОЗАМИ НА ОЧАХ

Цьогоріч вперше 9 травня відзначили як День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Цей день назавжди увійшов в історію як День Перемоги у найбільшій і найкривавішій війні на нашій планеті. Для українців, як і для всіх інших народів, війна була боротьбою за свою землю, право на вільне життя, гідне майбутнє.
Святкування 71-ї річниці перемоги у Другій світовій війні у Дворічній розпочалося урочистою ходою за участі керівництва району та селища, ветеранів війни, представників трудових колективів, громадських організацій, учнівської молоді, мешканців селища і гостей. Перед початком мітингу керівництво району та представники громадськості поклали вінки до Меморіалу загиблим воїнам у роки війни в центрі Дворічної.


Віршованими словами мітинг відкрили ведучі свята Сергій Довгополий та Юлія Кравченко. Пролунав гімн України. До присутніх звернувся голова райдержадміністрації Валерій Приходько. Він привітав ветеранів і всіх жителів Дворічанщини з річницею Великої Перемоги, із Днем пам’яті та примирення, який наша країна відзначала напередодні, а також передав привітання й слова вдячності від голови облдержадміністрації Ігоря Райніна.
«Сьогодні ми зібралися, щоб привітати наших ветеранів. Дехто із них зараз знаходиться поруч із нами. Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність за безсмертний подвиг наших воїнів, за нелегку працю тих, хто кував перемогу в тилу, за дітей війни, які в ті нелегкі часи вижили і допомагали, де було потрібно, працюючи нарівні з дорослими. Бажаю всім міцного здоров’я, родинного благополуччя, довгих літ щасливого та мирного життя!» – сказав Валерій Анатолійович.


До присутніх на мітингу звернулася голова районної ради Галина Турбаба. Від імені депутатського корпусу і від себе особисто вона привітала ветеранів-дворічан, які здобули перемогу у тій війні.
«День Перемоги залишається для нашого народу одним із найвеличніших свят. Подвиг воїнів-переможців непідвладний часу, як і безмежна наша вдячність усім, хто відстояв Батьківщину. І саме пам’ять веде нас цього дня до братських могил, меморіальних комплексів, обелісків, пам’ятних місць по всій країні, по всіх населених пунктах нашого району, щоб ушанувати тих, кого немає з нами, чиї імена викарбувані на меморіальних дошках, згадати тих, хто проявив нездоланну мужність і незламність духу. Вічна слава тим ветеранам, які знаходяться поруч із нами! Вічна пам’ять тим, хто загинув, захищаючи Батьківщину! Бажаю всім жителям Дворічанщини миру, злагоди, добра, щастя, мирного неба, яскравого сонця. З величним святом – Днем Перемоги!» – додала Галина Григорівна. До цих слів приєднався депутат обласної ради Леонід Заярний, який також привітав дворічан із Днем Перемоги, передав вітання від депутатського корпусу облради та від народного депутата України Дмитра Шенцева.
На мітингу також виступили селищний голова Фархад Магомедов, настоятель Свято-Успенського храму отець Олександр, районний військовий комісар Сергій Забара, заступник начальника прикордонної служби «Тополі» Олександр Біляєв, член правління Дворічанської районної спілки ветеранів Афганістану Петро Альбощий, голова районної організації ветеранів України Василь Дорошенко. Вони привітали ветеранів та всіх дворічан зі святом Перемоги.
На завершення мітингу учні поклали гірлянду слави до Вічного вогню. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до Меморіалу загиблим воїнам і до погрудь наших земляків – Героїв Радянського Союзу.
Потім у районному будинку культури відбувся святковий концерт, у ході якого керівники району ще раз привітали та вручили подарунки ветеранам-учасникам бойових дій – Лідії Данилівні Рубцовій і Миколі Даниловичу Васильцю. У ході концертної програми Михайлу Кравченку, мешканцю с. Кам’янка, який виконував свій військовий обов’язок у ході проведення АТО, вручили державну нагороду – медаль «Захисник Вітчизни».


Своїми художніми номерами жителів і гостей району вітали метри та аматори дворічанської сцени: Сергій Щоличев, Юрій Куценко, Ірина Рибалка, Людмила Саніна, Оксана Бондаренко, Олександр Малявко, Сергій Балаба, Оксана Мицюк, Вікторія Пашко, Анатолій Білоус та Володимир Бабак, Володимир Кутько, Любов Філіпова, Микола Лабнюк, Олег Вишневецький, Марія Ковбаса, Юлія Потапова, Захар і Денис Скоропльоти, фольклорний колектив «Осколяночка», ансамбль народних інструментів «Гості», танцювальний колектив ЦДЮТ.


А після завершення концерту на майдані біля РБК ветеранів та учасників святкових заходів частували запашною гарячою юшкою, звареною працівниками Дворічанської райспоживспілки, смачною польовою кашею та духмяним чаєм, приготовленими досвідченими «кухарями» районної пожежно-рятувальної частини МНС. Для дітлахів працювали атракціони, продавали солодку вату, повітряні кульки та ін. Все це додало особливого та піднесеного настрою учасникам святкових заходів і вкотре засвідчило, що День Перемоги для дворічан залишається одним із найвеличніших свят.
                                                                                                                               А. ФОМІН.
                                                                                                      Фото автора й О. Саніної.

Категорія: Про ветеранів | Переглядів: 575 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]