Субота, 20.04.2024, 00:07
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2016 » Жовтень » 24 » ТАК СВЯТКУВАЛИ У ТОКАРІВЦІ
11:36
ТАК СВЯТКУВАЛИ У ТОКАРІВЦІ

ТАК СВЯТКУВАЛИ У ТОКАРІВЦІ

«І хлібом, і цвітом, і прадідом-дідом гріє душу село, моє рідне село!» Такими віршованими рядками хочеться розпочати газетну розповідь про відзначення Дня села Токарівка у нашому районі. Цей захід завершив низку свят, які у цьому році набули масштабних дій у нашому районі. Як і кожне село Дворічанщини, Токарівка відзначилася неординарністю та неповторністю у святкуванні цього чудового Дня громади.
Традиційно відзначають токарівці це свято 14-го жовтня, у день державних свят – День захисника України, День Українського козацтва, та в день, коли православна церква відзначає Покров Пресвятої Богородиці. Того дня свято громади розпочалося у місцевій капличці, де відбулося святкове богослужіння, на яке зібралося чимало людей. А у сільському будинку культури та на його подвір’ї, вже сповна вирували приготування до відзначення Дня села. Господиня сільської ради Ольга Петрівна Синянська віддавала останні вказівки та радо зустрічала приїжджаючих гостей.
У фойє будинку культури можна було ознайомитися з виставкою виробів народних умільців – вишивок, в’язаних та сплетених із лози й інших підручних матеріалів виробів, витворів із місцевих природних матеріалів, зокрема, з глини, малюнків тощо. Тут була і експозиція сільської хати із старовинними предметами побуту.
Святковий концерт розпочався урочистим внесенням до глядацької зали прапора Токарівської громади та виконанням гімну сільської ради, створеного жителькою с. Токарівка Л.А. Лапіною. Право покласти квіти до пам’ятника загиблим воїнам та меморіальної дошки Герою Радянського Союзу О.Ф. Ковальову надали Володимиру Васильовичу Жуку, Миколі Олексійовичу Ярошенку та Сергію Семененку.


Зі сцени присутніх привітала зі святом Токарівський сільський голова Ольга Петрівна Синянська. Вона доповіла громаді про роботу, проведену в минулому році, перспективи громади на майбутнє та висловила сподівання щодо плідної спільної роботи.
Із вітальними словами до токарівців звернулися почесні гості. Голова районної ради Галина Григорівна Турбаба відзначила активність токарівців у громадському житті села та району, їхню велику турботу про відродження духовності, плідну співпрацю сільської ради та керівника ПСП «Виселок» Василя Володимировича Акулова щодо зміцнення матеріальної бази закладів соціальної сфери. Г.Г. Турбаба вручила В.В. Акулову подяку від райради та райдержадміністрації за допомогу й участь у Великому Слобожанському ярмарку, який відбувся у м. Харків наприкінці вересня. На завершення свого виступу вона передала вітання Токарівській громаді від народного депутата України Дмитра Олексійовича Шенцева.
В.В. Акулов привітав громаду зі святами, розповів про перспективи розвитку сільськогосподарського підприємства та висловив надію на подальшу спільну роботу підприємства і сільради.
Привітали токарівців і представник РДА Людмила Горова, яка зачитала вітальну листівку від голови райдержадміністрації Валерія Приходька, та головний редактор газети «Слобідський край» Лариса Гнатченко, яка подарувала сувеніри присутнім на святі передплатникам цього видання.
Ольга Петрівна вручила подарунки односельцям у різних номінаціях, а аматори сцени вітали їх музичними номерами.


У номінації «Найкращий квітник» подарунки отримали сім’ї Шеховцових і Танцюр. Також відзначено подарунками багатодітні родини Свердлових та Тінькових, Людмилу Бондаренко, яка 25 років працює у дитячому садку вихователем, ювілярку, яка має 40 років педагогічного стажу, – Лідію Олексіївну Карманову – музичним подарунком її привітав онук, подружжя Семененків, які 40 років тому зареєстрували свій шлюб, подружжя Іншакових і Токарів, які для яких цей рік відзначився срібним весіллям. Отримали свої нагороди і майстри, які дивують своїми виробами, це подружжя Філімонових, Інна Осика, Ольга Танцюра та Євгенія Трегуб.
Від громади О.П. Синянська вручила В.В. Акулову подяку за плідну співпрацю та спільне вирішення багатьох проблем. Подяки і подарунки від сільської ради отримали директор Токарівської ЗОШ С.В. Фурман, директор будинку культури О.Б. Мешкова, учасники співочого гурту «Токаряночка» під керівництвом Л.А. Лапіної.
Слова подяки та подарунки отримали нинішні захисники Вітчизни, учасники АТО. Це В.В. Жук, С.В. Россоха, С.В. Демченко, І.П. Ковальов, І.І. Найданов, Г.О. Макієнко, М.О. Ярошенко.
У ході концертної програми різноманітним, захоплюючим репертуаром щиро вітали своїх односельців аматори Токарівської сцени – гурт «Токаряночка» у складі О.Л. Шевченко, Л.Г. Попович, О.І. Федяй, І.О. Федяй, С.А. Криворучко, Л.В. Демченко, О.М. Танцюра, П.І. Рибалко, дитячий фольклорний гурт «Веселка», до якого входять Ю. Криворучко, С. Семененко, А. Семененко, А. Трегуб, А. Попович, Д. Ковальова, М. Ковальова, Р. Осика, М. Токар, М. Азамаєв, С. Подольський. Глядачі, зі свого боку, не скупилися на оплески, дякуючи своїм улюбленцям.


А після концертної програми, як годиться, було частування кашею, за традицією розіграно лотерею, головним призом якої став бичок. Звучала музика, всі веселилися і танцювали. Для дітей працювали атракціони, надані у подарунок від Дмитра Шенцева.
Ще раз зі святом вас! Любіть та плекайте свій рідний край! Хай він взамін дарує вам все своє невичерпне добро!
                                                                                                                               А. ФОМІН.
                                                                                                                           Фото автора.

Категорія: Новини культури | Переглядів: 454 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]