Субота, 20.04.2024, 07:24
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2017 » Листопад » 20 » У ДВОРІЧНІЙ ВШАНУВАЛИ ЗАХИСНИКІВ ВІТЧИЗНИ
13:47
У ДВОРІЧНІЙ ВШАНУВАЛИ ЗАХИСНИКІВ ВІТЧИЗНИ

У ДВОРІЧНІЙ ВШАНУВАЛИ ЗАХИСНИКІВ ВІТЧИЗНИ

У день великого православного свята – Покрови Пресвятої Богородиці – відзначається День захисника України, встановлений у 2014 році Президентом України. А з 1999 року 14 жовтня відзначається також День українського козацтва, оскільки запорізькі козаки вважали Богородицю своєю заступницею. Це свято усіх, хто покликаний захищати свою Батьківщину, а також нагода згадати історичні перемоги попередніх поколінь, які своїми бойовими звершеннями здобували та відстоювали свободу і незалежність України.
Напередодні свята у Дворічній відбулася низка заходів. Передсвятковий день розпочався мітингом з нагоди Дня захисника України на подвір’ї Дворічанської школи. У зібранні взяли участь голова районної державної адміністрації Ірина Григоренко, Дворічанський селищний голова Фархад Магомедов, військовий комісар Дворічанського районного військового комісаріату Сергій Забара, настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці о. Олександр, учасники антитерористичної операції, працівники установ та організацій, старшокласники навчальних закладів, громадськість.
Присутніх на мітингу привітали Ірина Григоренко, Сергій Забара, о. Олександр, від воїнів-атовців слово мав Володимир Жук. Виступаючі висловили безмежну вдячність боронителям землі української за їхній подвиг, мужність і героїзм, за мирне небо над нашими головами, побажали всім здоров’я, міцності духу, Україні – миру, а українським сім’ям – благополуччя та спокою. Вони також закликали українських синів і дочок любити батьківщину, бути відданими своєму народові, готовими діяти в інтересах Вітчизни та постати на її захист у разі необхідності. Голова райдержадміністрації передала вітання від голови обласної державної адміністрації Юлії Світличної та голови районної ради Галини Турбаби.
Під час мітингу лунали пісні про Україну, українського солдата і козацьку славу у виконанні П. Ткачової і Д. Довгополого, А. Токар і А. Ковальової, А. Бережної.
Присутні вшанували тих, хто віддав своє життя за державну незалежність і територіальну цілісність нашої країни, хвилиною мовчання.


На завершення мітингу, із метою вшанування захисників України усіх поколінь було покладено квіти до меморіальної дошки, встановленої на честь загиблого бійця-учасника АТО Сергія Бризгайла у Дворічанській школі, де він навчався, до Меморіалу загиблим воїнам у селищі Дворічна та до пам’ятної дошки загиблих учасників антитерористичної операції.
Продовжилися заходи з нагоди Дня захисника України відвіданням могил загиблих у зоні АТО – Івана Костенка у с. Гряниківка та Миколи Старіковського у Петро-Іванівці. Ірина Григоренко та воїни-атовці поспілкувалися з батьками І. Костенка, представниками Тавільжанської і Петро-Іванівської сільських рад, поклали квіти до могил і вшанували пам’ять про земляків, які загинули у боротьбі за свободу і незалежність України, хвилиною мовчання.
У загальноосвітніх навчальних закладах району з нагоди Дня захисника України відбулися заходи із залученням воїнів-учасників АТО, військових, представників районного сектору Державної служби надзвичайних ситуацій, волонтерів тощо. Учні шкіл мали змогу поспілкуватися з гостями, переглянути тематичні фільми та взяти участь у змаганнях та акціях, присвячених захисникам України.
Задля вшанування військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві того ж дня у районному будинку культури відбувся концерт «Свято мужності і відваги».


Музичними дарунками дворічан вітали талановиті аматори місцевої сцени: Ю. Куценко, П. Ткачова, С. Крістанс, А. Ляшенко, А. Білоус і В. Бабак. Найбільше вразили глядачів пісенний твір «Я – солдат України», який подарувала І. Рибалка, і танець під пісню «Жах війни» у виконанні В. Попова і А. Ряднової. Чудовим танцем порадував глядачів у залі танцювальний колектив сучасного танцю «Джокер» (керівник О. Єрмолаєва). Приємними пісенними подарунками для земляків стали виступи фольклорного колективу «Осколяночка» та інструментального ансамблю «Гості» (керівник С. Обрєзко), який насамкінець концертної програми виконав «Козацький марш».
Шануймо тих, чий обов’язок – захищати свою домівку, боронити свою правду своєю силою і волею. Вітаємо всіх із Днем захисника України і бажаємо миру та злагоди в рідній державі!
                                                                                                                                               О. САНІНА.
                                                                                                                                             Фото автора.

Категорія: Новини культури | Переглядів: 397 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]