Четвер, 25.04.2024, 22:31
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2016 » Жовтень » 17 » ВЕЛИКИЙ СЛОБОЖАНСЬКИЙ ЯРМАРОК
13:08
ВЕЛИКИЙ СЛОБОЖАНСЬКИЙ ЯРМАРОК

ВЕЛИКИЙ СЛОБОЖАНСЬКИЙ ЯРМАРОК

Минулих вихідних на відкритому майдані презентаційного-виставкового центру «Радмір Експохол» м. Харків відбувся Великий Слобожанський ярмарок. Тема ярмарку: «Спасибі за щедрість, вільна земля». Із вітальним словом на відкритті ярмарку виступила  в. о. голови Харківської обласної державної адміністрації  Юлія Світлична та гостя з Києва – народний депутат України Ірина Луценко.
У програмі ярмарку були виступи творчих колективів області та проведення п’яти конкурсів: «Найкращий Коровай», «Краща експозиція – презентація району», «Краща пересувна композиція «Натюрморт осені», «Слобожанська краса», «Краща експозиція намету у «Місті майстрів».
У рамках цього заходу жителі і гості Харківщини змогли ознайомитися з традиціями, колоритом, культурним надбанням районів і міст області.
Як завжди, гідно представив свою експозицію на ярмарку Дворічанський район на тему театралізованого міні дійства «Весілля» – за мотивами мультфільму «Жив-був пес». На театралізованому «подвір’ї» – персонажі: вовк – Ю. Гречка, пес – В. Погуляй, сват – Г. Бердник, молода пара – А. Санін і В. Черкасова, дівчата в українських костюмах – Н. Галець, Н. Саніна, І. Колісник, Т. Обрєзкова. Величезні гарбузи, мед, овочі та фрукти, в центрі композиції – святковий стіл. Родзинкою садиби став запашний  чай з трав, яким пригощала О. Мешкова. Вона також проводила майстер-клас із травоплетіння, а О. Танцюра – із гончарства.


Ансамбль «Гості», до складу якого входять В. Козирєв, О. Бологов, Н. Бєздєтко, М. Лабнюк, В. Водяний та солісти Ю. Куценко і Н. Васютенко, своїми піснями та неповторним колоритом залучали всіх бажаючих заспівати і випити чашечку чаю.
Хлібом-сіллю зустрічали почесних гостей – Юлію Світличну та Ірину Луценко – голова Дворічанської райдержадміністрації Валерій Приходько та голова Дворічанської райради Галина Турбаба. Юлія Олександрівна взяла участь у плетінні оберегу з трав та отримала його в подарунок від О. Мешкової. Гості з задоволенням скуштували духмяного чаю, зібраного на благодатній дворічанській землі.


У конкурсі на кращу пересувну композицію «Натюрморт осені» трете місце здобула робота Н. Галець, блискуче представлена Л. Філіповою. Перемогу у конкурсі «Слобожанська краса», у номінації «Оригінальне створення образу осені», в якій членами журі оцінювалися плетіння коси (виконавець – Н. Саніна), вишиванка ручної роботи та спідниця з живих квітів (автор – С.Попова), здобула О. Рибалка. Коровай, виготовлений за ескізом Н. Галець, представлений на конкурсі В. Черкасовою, отримав обласну нагороду Гран Прі.


Своїми виступами на великій сцені порадували присутніх Д. Луніна та А. Масюк.
Дирекція Дворічанського РБК висловлює свою вдячність за участь підготовці та представленні району на Великому Слобожанському ярмарку С. Кіптілій – директору ЦБС, В. Зернову, О. Кірсанову, Т. Обрєзковій, колективам сільських закладів культури району.
Окремо хочемо висловити свою подяку голові РДА В.А. Приходьку, голові райради Г.Г. Турбабі за всебічну підтримку щодо участі у Великому Слобожанському ярмарку. За допомогу у підготовці до заходу та участі в ньому слова вдячності висловлюємо колективам відділу культури і туризму РДА – начальник С.М. Щоличев, центру дитячої та юнацької творчості – директор О.М. Бервено, сільгоспкерівникам – В.М. Скибі, М.Г. Тамаряну, В.І. Лебединському, І.П. Хавелову, А.Г. Сімоняну, Є.В. Вислогубу.
І. Рибалка.
Художній керівник Дворічанського РБК.
Фото А. Фоміна.

Категорія: Новини культури | Переглядів: 499 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]