Середа, 24.04.2024, 12:42
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2017 » Лютий » 24 » «ВІЧНА СЛАВА ТИМ, ХТО НЕ ЗДАЄТЬСЯ!»
13:24
«ВІЧНА СЛАВА ТИМ, ХТО НЕ ЗДАЄТЬСЯ!»

«ВІЧНА СЛАВА ТИМ, ХТО НЕ ЗДАЄТЬСЯ!»

Минулого четверга Дворічащина відзначила 74-у річницю з Дня визволення селища та району від фашистських окупантів у роки Другої світової війни.
Із нагоди цієї визначної дати біля Меморіалу загиблим воїнам у селищі Дворічна відбувся мітинг, у якому взяли участь керівництво району, представники громадськості, учнівська молодь. Із промовою перед присутніми виступив голова районної державної адміністрації В.А. Приходько. Голова райдержадміністрації наголосив на єдності та соборності дворічан у різні історичні моменти життя, а особливо у роки всенародної війни, якою вона була у 1941 – 1945 роках. Він передав вітання зі святом від голови обласної державної адміністрації Ю.О. Світличної, побажав миру, щастя усім дворічанам та їхнім родинам, стабільності та процвітання – Дворічанщині. До учасників мітингу звернулася голова районної ради Г.Г. Турбаба. Вона висловила вдячність нашим землякам за мир, який вони подарували прийдешнім поколінням, виборюючи перемогу над ворогом як на фронті, так і в тилу, та закликала нинішнє покоління пам’ятати про їхній подвиг, більше спілкуватися з ветеранами війни, учасниками бойових дій, яких залишається все менше. Голова райради також передала дворічанам вітальні слова від народного депутата України Д.О. Шенцева.
Вітаючи з роковинами звільнення району від ворога, голова районної організації ветеранів України В.І. Дорошенко сповістив мітингарям про створення комітету ветеранів Южної групи військ, які взяли на себе зобов’язання про утримання погрудь Героїв Радянського Союзу, встановлених у райцентрі, а також подякував молоді за участь у збереженні меморіалів, які є на території нашого району.


Із річницею визволення району учасників мітингу привітали тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара Дворічанського району Г.М. Громовий, настоятель Свято-Успенського храму смт Дворічна, благочинний Дворічанського округу отець Олександр і Дворічанський селищний голова Ф.А. Магомедов. Вони побажали мирного неба, щастя, здоров’я, добра і благополуччя усім присутнім. Отець Олександр запросив бажаючих до Свято-Успенського храму, для того, щоб помолитися за воїнів, які загинули у боротьбі з ворогом за визволення нашого району.
На завершення заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, які віддали своє життя за звільнення Дворічанщини  від фашистських загарбників, та поклали квіти до Вічного вогню. Квіти від Д.О. Шенцева поклали представники ветеранської організації.
Заходи до Дня визволення селища та району продовжилися у районному будинку культури святковим концертом, який підготували аматори художньої самодіяльності та народної творчості РБК.
                                                                                                                              О. САНІНА. 
                                                                                                                     Фото А. Фоміна.

Категорія: Новини культури | Переглядів: 358 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]