Четвер, 18.04.2024, 18:48
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2016 » Листопад » 7 » ВІДЗНАЧИЛИ РІЧНИЦЮ З ДНЯ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ
15:26
ВІДЗНАЧИЛИ РІЧНИЦЮ З ДНЯ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ

ВІДЗНАЧИЛИ РІЧНИЦЮ З ДНЯ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ

Двадцять восьмого жовтня в Україні відзначили 72-гу річницю з дня її визволення від фашистських загарбників – дня остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території нашої держави. Із цієї нагоди біля Меморіалу загиблим воїнам у роки війни у Дворічній відбувся мітинг.
Від імені дворічанської громади та гостей селища зі святом привітав Ф.А. Магомедов, селищний голова. Він побажав усім здоров’я, успіхів і всіляких гараздів. Фархад Ашуралійович підкреслив: «Ми пишаємося тим, що живемо в країні, яка перемогла у війні, зламавши хребет коричневої чуми. Та разом із тим сумуємо, бо тисячі жертв, молодих життів було покладено в ім’я цієї перемоги на вівтар Батьківщини. Ми пам’ятаємо наших героїв, віддаємо їм шану».
Зі славним великим святом поздоровив мітингарів голова райдержадміністрації В.А. Приходько: «Це наш день перемоги – день, коли наша держава звільнилася від фашистського загарбника, який приніс на нашу землю смерть, знищував міста, села, тим самим на багато років зупинивши розвиток України. Для нас це дуже важлива дата, адже було визволено останній із населених пунктів України, захоплених ворогом. Ми через багато років пронесли пам’ять про цю подію і передали наступним поколінням. Дуже непростий був час, багато людей загинуло. Близько шести тисяч дворічан пішли на фронт, три тисячі земляків працювали в тилу, допомагаючи фронтовикам. На жаль, на сьогодні дуже мало учасників подій тих часів залишилося в живих. Сьогодні від уряду ми їх вітаємо, вручаємо медалі до річниці перемоги над фашизмом». Валерій Анатолійович згадав про події, що зараз відбуваються у нашій країні, про земляків-героїв, які загинули під час антитерористичної операції на Донбасі. Це Іван Іванович Костенко та Сергій Володимирович Бризгайло, які назавжди залишаться в нашій пам’яті. «Саме завдяки єдності вдалося перемогти страшну, смертоносну зброю нацизму. Символічно, що зараз тут зібралися не лише члени дворічанської громади, а і представники столиці нашої держави – разом із нами Дмитро Олексійович Шенцев, який завжди поряд – як у важкі хвилини, так і в святкові дні, у хвилини радості», – зазначив голова РДА. Перемога у війні була здобута заради майбутнього – наших дітей, які є продовжувачами роду, тому символічним є те, що саме в День визволення України від фашистських загарбників відчинено «дверцята» двох невеличких дитячих майданчиків у райцентрі. В.А. Приходько побажав усім здоров’я, щастя та передав вітання від голови облдержадміністрації Ю.О. Світличної з побажаннями миру, добра, злагоди, процвітання нашому району та всього найкращого.


Із привітальним словом до земляків звернулася голова районної ради Г.Г. Турбаба: «Другого лютого ми щороку відзначаємо День визволення Дворічанщини від фашистських загарбників. Саме в ті дні 1943 року і почалося визволення нашої України, а завершилося – 28 жовтня 1944-го. І в ці дні, збираючись біля святих місць – братських могил і пам’ятників, ми згадуємо всіх тих, хто поліг у боях за перемогу, хто залишився живим, хто наближав перемогу, працюючи в тилу, хто залишився без батьків, хто ріс без батьківської ласки, – усіх тих, завдяки кому ми сьогодні живемо. Символічним є те, що сьогодні ми відвідали одного із учасників бойових дій, які проживають на території нашого району, почули його спогади про пройдений у роки війни бойовий путь, його надію на мирне і краще життя для тих, заради кого він пройшов стежками війни. З кожним роком ветеранів війни стає все менше, тож і спогадів ми можемо почути все менше і менше. Прийдешні покоління можуть  дізнатися про ті страшні дні і ночі війни, коли наші співвітчизники захищали свою рідну домівку, своїх дітей і думали про краще майбутнє, тільки через побачене у фільмах чи музеях, або прочитане у книжках. Символічно і те, що сьогодні відкрилися два дитячі майданчики, які  члени громади почали будувати самотужки для своїх дітей, а Дмитро Олексійович допоміг облаштувати їх дитячими атракціонами. І діти з радістю там сьогодні відпочивають. Ми повинні жити заради нашого майбутнього і робити все для того, щоб воно було мирним, добрим і щасливим». На завершення Галина Григорівна від депутатського корпусу, колективу сільських голів привітала присутніх із Днем визволення нашої держави і побажала всім, щоб пам’ятали про тих людей, які наближали цей день, і жили та працювали, втілюючи їхні надії і сподівання.


Зі світлим святом перемоги привітав дворічан народний депутат України Д.О. Шенцев. Він зазначив, що цей день вважає своїм особистим святом, бо народився і виріс у сім’ї ветерана, який звільняв Україну від фашистів, – із болем у серці та синівською любов’ю Дмитро Олексійович згадав свого батька, який вже пішов із життя. Він побажав усім ветеранам міцного здоров’я та якнайдовше залишатися з нами.
Звертаючись до підростаючого покоління, Дмитро Олексійович зазначив про те, що з кожним роком залишається все менше героїв, на яких треба рівнятися, котрі можуть розповісти всю правду про війну. Народний депутат закликав молодь: «Поки живі ветерани, приходьте до них, послухайте їхні розповіді про те, як треба любити свою Батьківщину, як її захищати, адже нам це необхідно, а для них – дуже важливо, їм потрібна наша увага. А тих, кого вже немає з нами, ми повинні пам’ятати». Д.О. Шенцев побажав усім мирного неба, бути гідними наших батьків і дідів, тих, хто поліг у боях, визволяючи світ від фашизму, щоб ніколи не повторилася жахлива історія.
Учасник антитерористичної операції В.В. Жук зі словами привітання звернувся до ветеранів та всіх жителів Дворічанщини. Він зазначив, що дуже важко слухати про події часів Другої світової війни, але і зараз в Україні, яка була звільнена нашими дідами 72 роки тому, нелегко, адже наша держава переживає не кращі часи – гинуть наші хлопці на Донбасі. Володимир Васильович наголосив на тому, що воякам, які беруть участь в АТО, є на кого рівнятися. Він висловив вдячність тим, хто вистояв у роки війни, виборюючи перемогу над фашистськими окупантами, подякував тим, хто відроджував державу, наш район у післявоєнний час та побажав своїм побратимам міцного здоров’я. «У наших серцях завжди будуть жити всі, хто поклали своє життя за те, щоб ми могли жити під світлим мирним небом», – на завершення запевнив земляків В.В. Жук.
Клірик Храму Успіння Пресвятої Богородиці отець Стефан привітав усіх зі святом, подякував Богові, а також дідам, бабусям, усім тим, хто, здобуваючи перемогу, гинув в окопах, у полоні, працював на заводах і у полі, помирав від тяжких ран, та низько вклонився їм. Він закликав усіх пам’ятати не тільки про те, як люди помирають за продовження життя своїх близьких, але і про те, як вони жили.
Хвилиною мовчання мітингарі вшанували пам’ять про загиблих у роки Другої світової війни.
Затамувавши подих, присутні на мітингу прослухали вірш, у якому йдеться про пісню-звернення до матері в’язня німецького концентраційного табору «Майданек», у виконанні Анастасії Приходіної.
На завершення учасники мітингу поклали квіти до меморіалу.
Того ж дня, ще до початку мітингу, як читачі вже зрозуміли із прочитаного, відбулося відкриття двох дитячих майданчиків у Дворічній, які встановлено за спонсорської підтримки народного депутата України. Із хлібом-сіллю зустрічали діти, їхні батьки, бабусі та дідусі, депутати селищної ради шанованих гостей – В.А. Приходька, Г.Г. Турбабу, Д.О. Шенцева, Ф.А. Магомедова, В.І. Дорошенка – завідувача громадської приймальні народного депутата України в Дворічанському районі. Правом перерізати стрічки кожної із новобудов скористався наш депутат Дмитро Олексійович, залучивши до цього дійства дітей. Юні господарі майданчиків виступили перед гостями з невеличкими концертними програмами, які підготували під керівництвом батьків і депутатів селищної ради О.П. Луганської, І.О. Саган та Л.К. Кізнер. Василь Іванович пригостив діток цукерками та вручив їм набори канцелярських товарів, – такими подарунками порадував малят Д.О. Шенцев. Не чекаючи завершення урочистої частини заходу, дітлахи з радістю і задоволенням почали випробовувати нові атракціони.


Потім високопосадовці відвідали вдома та привітали зі святом учасника бойових дій, якому нещодавно виповнилося 90 років, – М.С. Ігнатенка. В одному із попередніх номерів нашої газети він поділився із читачами своїми спогадами про пережите у воєнні роки, про бойовий шлях, який довелося пройти, відвойовуючи кожну п’ядь рідної землі у фашистських загарбників, беручи участь і в Японській війні. Микола Степанович отримав із рук народного депутата подарунок у вигляді продуктового набору та квіти.
Ми повинні пам’ятати тих, хто пожертвував найдорожчим задля того, аби наша Батьківщина була вільною. І наш святий обов’язок сьогодні – зберегти мир, спокій і злагоду у суспільстві!
                                                                                                                                                      О. САНІНА.

Категорія: Новини культури | Переглядів: 436 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]