Субота, 20.04.2024, 02:45
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2017 » Липень » 31 » ЖНИВНІ КЛОПОТИ АГРАРІЇВ
11:19
ЖНИВНІ КЛОПОТИ АГРАРІЇВ

ЖНИВНІ КЛОПОТИ АГРАРІЇВ

У південних і центральних регіонах країни розпочато роботи щодо збору ранніх зернових і зернобобових культур. Залишаються лічені дні до масового виходу зернозбиральної техніки на лани і нашого Дворічанського району. Збирання врожаю – завершальний, найвідповідальніший етап вирощування зернових культур. Головне його завдання – без втрат зібрати урожай і зберегти його насіннєві, продовольчі та кормові якості. Перед  хліборобами стоїть важливе і відповідальне завдання: своєчасно і без втрат зібрати вирощений урожай. Цей екзамен  можна успішно скласти  лише з добре підготовленими механізаторськими кадрами, за умови надійної роботи наявної техніки та при високому рівні організації праці на збиранні. Із чим підійшли аграрії Дворічанщини до проведення жнив-2017? Про це ми спілкуємося з Оксаною Володимирівною Шило – виконавчим директором ПСП «Тавільжанське», головним інженером підприємства Андрієм Олександровичем Сподирякою та головним агрономом Віктором Івановичем Стеганцевим.


– Жнивна кампанія завжди була найважливішою у хліборобів, – розповідає Оксана Володимирівна. – Саме під час її проведення з’ясовується, як же велась робота з вирощування урожаю, наскільки вона була вмілою та продуманою. У господарстві вся зернозбиральна техніка повністю готова до жнив. У минулому році закінчили будівництво сучасного ЗАВ, модернізували складські приміщення для зерна. Маємо три комбайна: «Джон Дір» і два «CLAAS», останній із них, «LEXION 670», господарством придбано перед цьогорічними жнивами. Це дасть можливість, за умов сприятливої погоди, раніше зібрати ранні зернові та допомогти аграріям інших господарств. 
– Комбайн «LEXION 670» відповідає усім вимогам сучасної зернозбиральної техніки, – доповнює Андрій Сподиряка. – Нова кабіна з поліпшеною системою звукоізоляції гарантує підвищений комфорт і концентрацію під час роботи, автоматичне рульове управління. Жатка «VARIO» з шириною захвату до 12 м забезпечує підвищення продуктивності на 10% завдяки оптимальному розподілу маси. Підвищення продуктивності на 20% – завдяки системі обмолоту APS. Зерновий бункер на 10500 л, швидкість вивантаження до 100 л/с. Завдяки новій системі електроніки покращена робота всього електронного управління. Комбайн «LEXION» із системою APS HYBRID SYSTEM відрізняється ефективною сепарацією залишкового зерна з підвищенням швидкості передачі зернової маси між роторами і підбарабаннями в 10 разів, а також збільшеною відцентровою силою – принципово нова технологія сепарації в порівнянні із звичайними соломотрясами. 
– Цьогоріч у господарстві потрібно зібрати ранні зернові культури на площі близько півтори тисячі гектарів, – продовжує розмову Віктор Іванович Стеганцев. Більша частина із них – озима пшениця. Та є ще і ярий ячмінь, який у цьому році відкриє жнивну кампанію. У порівнянні з минулим роком, жнивна кампанія запізнюється у зв’язку з погодними умовами, але будемо сподіватися, що врожайність буде не гіршою, ніж у 2016 році.


– Звичайно, питання забезпечення підприємства усім необхідним на першому місці, за що ми дякуємо нашому генеральному директору Михайлу Овсеповичу Тумасяну. Але разом із тим не забуваємо і про наше село: зараз допомагаємо ініціативній групі молоді в обладнанні зони відпочинку біля ставка; нещодавно виступили спонсорами на ювілеї футбольної команди «Маяк»; тісно співпрацюємо з сільською радою, спільно готуємось до Дня села, який відбудеться у середині серпня. До кінця літа плануємо закінчити ремонт їдальні, відкрити церкву, збудовану завдяки спонсорській допомозі нашого Михайла Овсеповича, – говорить Оксана Шило.
Тож побажаємо ПСП «Тавільжанське» гарних урожаїв, погожої днини, розвитку та процвітання.
                                                                                                                                 Бесіду вів А. ФОМІН.
                                                                                                                                             Фото автора.

Категорія: Інтерв’ю на задану тему | Переглядів: 462 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]