Середа, 24.04.2024, 23:23
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2014 » Листопад » 24 » БУДЕ ХРАМ У ЖОВТНЕВОМУ
12:16
БУДЕ ХРАМ У ЖОВТНЕВОМУ

БУДЕ ХРАМ У ЖОВТНЕВОМУ

П’ятнадцятого листопада у с. Жовтневе архієпископ Ізюмський і Куп’янський особисто заклав капсулу у фундамент храму на честь святих  мучениць  Віри,  Надії, Любові та матері їх Софії. Громада села тепло зустріла короваєм та квітами владику Єлисея.
З нагоди непересічної події того дня до села завітали голова райдержадміністрації В.І. Клочан, голова райради Г.Г. Турбаба, перший заступник голови райдержадміністрації   С.В. Міщенчук. Сільський голова В.М. Масюк привітала поважних гостей.
Його Високопреосвященству співслужили благочинний Дворічанського округу прот. Олександр Свиридов, духовенство благочиння, а також клірики Свято-Вознесенського кафедрального собору прот. Олексій Годлевський та секретар єпархії архідиякон Юрій Дивак.
Після звершення чину владика Єлисей звернувся до присутніх з архіпастирським словом, в якому наголосив, що сьогодні – історична подія не тільки для села Жовтневе, але й для всієї Ізюмської єпархії. Тут зібралися керівники району та місцевої сільради, представники освіти, культури та громадські активісти. І це яскраве свідчення консолідації церкви і суспільства у благородній справі відродження християнських традицій нашого народу. Сподіваюся, що незабаром ми зберемося тут знову, щоб здійснити освячення побудованого храму. Храм стане центром, де всі бажаючі зможуть не тільки отримувати духовну розраду і лікування, але й зможуть виховуватися у культурних і духовних традиціях наших предків.

Натисни на картинку

Натисни на картинку
Після проповіді архієпископ Єлисей нагородив титаря споруджуваного храму О.Ф. Шишкунова медаллю Піщанської ікони Божої Матері ІІ ступеня. Олег Федорович у словах подяки підкреслив, що початок будівництва храму – це важлива подія для села, оскільки в  Жовтневому ніколи не було церкви. Також він зазначив, що подія співпала з Днем працівників сільського господарства України, і всі аграрії господарства, і він особисто зроблять все, щоб будівництво не було тривалим.
На завершення владика Єлисей дав усім своє архіпастирське благословення.
В ході візиту Високопреосвященнійший Єлисей відвідав приватне сільськогосподарське підприємство «Родина», де ознайомився з роботою колективів, поспілкувався з працівниками. Генеральний директор ПСП «Родина» О.Ф. Шишкунов ознайомив владику з досягненнями підприємства та особливостями його діяльності.

 

До друку підготував 
А. ФОМІН.
Фото автора.

 

Категорія: До витоків православ’я | Переглядів: 547 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]