Четвер, 18.04.2024, 13:21
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2016 » Жовтень » 17 » ДЕНЬ СЕЛА У КОЛОДЯЗНОМУ
13:31
ДЕНЬ СЕЛА У КОЛОДЯЗНОМУ

ДЕНЬ СЕЛА У КОЛОДЯЗНОМУ

Іду рідним селом, де панує багряна красуня-осінь. Закінчуються польові роботи. Натруджені земляки мають час перепочити, підвести підсумки хліборобського року.
Восьмого жовтня близько 10-ї години святково одягнені люди сходились до сільського будинку культури, де розпочиналося святкування Дня села в Колодязному.
Різнокольорові прапори та яскраво прикрашена концертна зала радо зустрічали мешканців, які уважно розглядали фотовиставку минулого та сьогодення села. Поруч із фотовітриною – виставка народних умільців, де розміщено чимало цікавих робіт, які представили на виставку Світлана Полозенко, Наталя Калинич, Юлія Чуб, Марина Сердюк. Остання проводила майстер-клас для всіх, хто цікавився не лише виробами, а й різними видами техніки вишивки бісером.
Поруч із виставкою розмістили свої експозиції гості з Токарівки на чолі з О.Б. Мешковою. Вони презентували вироби із природних матеріалів, лікарські трави та трави для фіточаїв, також проводили майстер-класи з вишивки бісером та квілінгу.


Біля будинка культури гостей зустрічали директор ТОВ «Колодязнянське» В.М. Скиба та сільський голова О.В. Перепелиця. Серед прибулих був Аркадій Павлович Іжвертін, який протягом багатьох років працював головним лікарем у місцевій лікарні. З ним було дуже приємно поспілкуватися, згадати минуле.
Офіційна частина свята розпочалася у повністю заповненій святковій залі виступом хору під керівництвом С.Т. Обрізка у супроводі інструментального ансамблю «Гості». Після виконання пісень ведучі Л.С. Герасименко та Г.В.Олійник запросили на сцену почесних гостей, серед яких були голова Дворічанської районної ради Г.Г. Турбаба, завідуючий громадською приймальнею народного депутата України Д.О. Шенцева у Дворічанському районі, В.І. Дорошенко,  головний інженер Дворічанської філії «Укравтодор» І.В.Олійник; директор ТОВ «Колодязнянське», депутат районної ради В.М. Скиба, настоятель Свято-Успенського храму смт Дворічна протоієрей Олександр, Колодязненський сільський голова О.В. Перепелиця. Зі сцени пролунали привітання та побажання. І.В. Олійник передав односельчанам вітання зі святом від голови райдержадміністрації В.А. Приходька.
Потім було висловлено подяку учасникам АТО: Роману Олександровичу Петруку, Дмитру Леонтійовичу Чилякову, Олексію Васильовичу Лисенку. Продовженням концертної програми було відзначення переможців у визначених номінаціях. Були нагороджені у номінації «Зразковий двір» – Юрій Вікторович Рак, Олександр Володимирович Харченко і Степан Миколайович Цибенко, «Гордість педагогічної ниви» – Анатолій Петрович Добролежа, «Гордість нашої медицини» – Галина Анатоліївна Смірнова, «Трудова гордість села » – Марія Василівна Чернятіна і Василь Михайлович Перепелиця, «Кращий працівник сільського господарства» – Юрій  Вікторович Коник та Євген Васильович Вислогуб, «Активний депутат» – Ігор Сергійович Нестеренко та Юлія Володимирівна Шепітько, «За активну участь в житті села» – Овсянніков Сергій Васильович, «Довгожитиль  села» – Варвара Павлівна Дмітрієва, «Золоте весілля» – Іван Сергійович та Ганна Стефанівна Кравченки, «Молоде подружжя» – Іван Олександрович і Наталія Володимирівна Лоюки, «Наймолодший житель села» – Дарія Олегівна Смальчук, «Наша надія» – Вероніка Ігорівна Бойко і Влада Леонідівна Кобилєва, «Золоті руки» – Світлана Вікторівна Полозенко.


І от черга дійшла до відзначення переможців у номінації «Гордість культури». На сцену виходить Л.А. Шрамченко. 38 років минуло відтоді, як він востаннє виходив на цю сцену, і ось він знову перед глядачами. Леонід Андрійович довгий час плідно працював на становлення і розвиток культури на території сільської ради. Під його керівництвом був створений  перший на території району вокально-інструментальний ансамбль «Орфей». Місцевий осередок культури зі своїми програмами був представлений на районному, обласному та республіканському оглядах. Були зйомки на телебаченні та публікація статті про роботу Л.А. Шрамченка в журналі «Радянська культура». Гучними оплесками зал зустрів Леоніда Андрійовича. Після нагородження оплески ще довго не стихали.
Не менш гучними оплесками зал зустрічав другого номінанта – свого  бувшого односельчанина Віктора Миколайовича Мішкова, який упродовж тривалого часу працював директором будинку культури та був активним учасником самодіяльності.
Наступних номінантів – Анатолія Мілентійовича Білоуса і Сергія Тимофійовича Обрізка – теж тепло зустріли та підтримали гучними, тривалими оплесками глядачі.


Після нагородження переможців у номінаціях у виконанні дуету в складі подружжя Анатолія та Раїси Білоусів прозвучала пісня «Удача», присвячена Л.А. Шрамченко. Концертна програма продовжилася співом Леоніда Андрійовича. Зал довго не відпускав його зі сцени. Протягом усього концерту лунали авторські пісні Л.А. Шрамченка. Його твори лунали у виконанні дівочого ансамблю «Ластівка» – виконання пісні «Криниця» супроводжувалося тривалими оплесками, Т. Дробинської, У. Чилякової, А. Брильової, В. Бабака, А. Білоуса, чоловічого ансамблю, надаючи  глядачам насолоду. Особливо яскравими виступами відзначились танцювальні колективи «Сонечко», «Лідер», «Барвінок». Довгими гучними оплесками глядачі зустрічали В.М. Мішкова, у виконанні якого прозвучали гуморески П. Глазового. Із музичним подарунком завітав на свято колодязнян директор районного будинку культури Ю. Куценко. Особливі оплески отримали учасники вокально-інструментальних ансамблів трьох поколінь.
Фінальним акордом концерту була пісня «Колодяжаночка» у виконанні хору. Вдячні глядачі ще довго не хотіли відпускати учасників художньої самодіяльності.
Слово знову попросила Галина Григорівна Турбаба. Вона висловила свої враження від побаченого та щиро подякувала від себе та від усіх присутніх гостей і глядачів усім учасникам концертної програми.
Святкування продовжилося проведенням святкової лотереї, головні призи якої виграли Галина Рубан – ягня від підприємця В. Чернятіна, В. Бабак та Я. Боровик – по мішку муки від ТОВ «Колодязнянське». Усі учасники лотереї отримали призи. Яна Боровик свій приз віддала в місцевий дитячий садок «Калинка».
Після закінчення розіграшу лотереї проводилися цікаві конкурси та ігри, переможці яких були відзначені призами.
Поруч із СБК була розташована дитяча гірка, біля якої юрбилися дітлахи. Це задоволення для дітей надав народний депутат Дмитро Олексійович Шенцев. Усіх бажаючих частували смачною польовою кашею та запашними пампушками, працювали торгові точки, де можна було поласувати смачним шашликом. Лунала жива музика у виконанні подружжя Нестеренків, В. Добролежі, В. Романенко. О 20-й годині зоряне небо осяяв святковий феєрверк. Ще довго було чути ритми запальної музики та веселий гамір людей.
Підводячи підсумки свята, хочеться висловити подяку всім причетним до підготовки цього свята. Особливу подяку за підготовку концертної програми висловлюємо автору пісень, композитору Л.А. Шрамченко, В.М. Мішкову, С.Т. Обрізко та всім учасникам художньої самодіяльності.
Також дякуємо Володимиру Миколайовичу Скибі та підприємцям, які взяли участь у підготовці цього свята.
                                                                                                                    О. ПЕРЕПЕЛИЦЯ.
                                                                                           Колодязненський сільський голова.

Категорія: Новини культури | Переглядів: 472 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]