П`ятниця, 29.03.2024, 16:07
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2018 » Березень » 26 » ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ У ДВОРІЧНІЙ
16:28
ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ У ДВОРІЧНІЙ

ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ У ДВОРІЧНІЙ

Швидко плине час, і от уже 29 років промайнуло з того дня, коли залишив Афганську землю останній солдат колишньої Радянської армії Радянського Союзу. Але залишилась пам’ять про тих, хто виконував свій військовий обов’язок в Афганістані та в інших гарячих точках світу.
У начебто мирні часи після закінчення Другої світової війни відбулися сотні локальних військових конфліктів. Українці, виконуючи завдання радянської держави, взяли участь у багатьох із них. І всюди намагалися гідно виконати свій військовий обов’язок. Та найбільшим збройним конфліктом за межами країни, в якому брали участь українці, стала, звісно, війна в Афганістані. Понад двісті наших земляків пройшли через її горнило, десятки  було поранено, троє з них не повернулися додому – це  Звягінцев Валерій Петрович, Медяник Олександр Володимирович, Єфімов Олександр Володимирович.  І хоч із того дня, як останній солдат обмеженого контингенту радянських військ у Афганістані офіційно покинув його землю, пройшло вже 29 років, але рани, залишені тією війною, і досі болять.
Тож не дивно, що саме 15 лютого, в річницю виводу військ із Афганістану, в нашій країні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. У Дворічній традиційний мітинг, з нагоди цієї пам’ятної дати відбувся біля пям’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам, де зібралися ветерани афганської війни та інших збройних конфліктів, рідні та близькі загиблих воїнів і просто небайдужі люди.


З історико-статистичною довідкою перед учасниками мітингу виступив працівник Дворічанського районного краєзнавчого музею Олександр Кірсанов.
Звернувся до присутніх голова Дворічанської районної спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) В.І. Лебединський. Він нагадав про ті страждальні роки війни в Афганістані, про локальні війни на нашій планеті, де брали участь і наші земляки, троє з яких не повернулися до рідних домівок, виконуючи інтернаціональний обов’язок на території іншої держави. Віктор Іванович побажав усім присутнім добра, благополуччя та мирного неба.
Привітав інтернаціоналістів народний депутат України Дмитро Шенцев. Він висловив глибоку вдячність усім мешканцям Дворічанщини, які зберігають пам’ять про ту війну.
Звернулися до присутніх голова райдержадміністрації Ірина Григоренко і голова районної ради Галина Турбаба. Вони привітали «афганців» із 29-ю річницею виведення радянських військ із Афганістану. Ірина Володимирівна у своїй промові згадала наших земляків, які брали участь у війнах і військових конфліктах, гідно і мужньо виконуючи інтернаціональний обов’язок, та передала слова вітання ветеранам Афганістану від голови облдержадміністрації Юлії Світличної. «Я бажаю всім мирного неба над нашою державою, міцного здоров’я, родинного затишку та здійснення усіх мрій!» – сказала на завершення вона.
Галина Григорівна у своїй промові відзначила злагоджену роботу районної організації ветеранів Афганістану, подякувала воїнам-інтернаціоналістам за виховну роботу, яку вони проводять у наших дошкільних та шкільних закладах району, організовуючи та допомагаючи організовувати спортивні турніри і заходи.
«Здоров’я, щастя, довголіття і такої ж активності й ініціативи» побажала вона.
До привітань приєднався Дворічанський військовий комісар підполковник Сергій Забара.
Світлу пам’ять тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя, присутні вшанували хвилиною мовчання. До пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам поклали вінки та квіти.
Після закінчення мітингу в районному будинку культури відбулася тематична концертна програма з демонстрацією документальних фільмів про трагічні події в Афганістані. В ході концерту звучали пісні на тему афганської війни, а незмінний ведучий свята  Віктор Каща читав вірші, які трагічними рядками нагадували про ті страшні події. Традиційно глядачів порадували своїми музичними вітаннями  воїни-інтернаціоналісти: Микола Кондратенко, Олександр Іванов, Іван Кутько. Після закінчення концерту відповідно до спільного розпорядження голови райдержадміністрації та голови райради за вагомий особистий внесок у справу
військово-патріотичного виховання молоді, активну життєву і громадську позицію та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 29-ї річниці виведення радянських військ із Афганістану очільники району нагородили грамотами: Погорєлого Олександра Миколайовича, Марчака
Олександра Юзефовича, Гриньова Олександра Володимировича, Топчія Віктора Григоровича, Семенюка Вячеслава Івановича. А за багаторічну співпрацю та підтримку районної спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) із рук Віктора Івановича Лебединського подяки отримали Віктор Каща й Олександр Кірсанов. Закінчилося свято фінальною піснею та спільним фото ветеранів спілки з народним депутатом і очільниками району.
                                                                                                                                                 А. ФОМІН.
                                                                                                                      Фото автора й О. Саніної.

Категорія: Новини культури | Переглядів: 633 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]