Середа, 24.04.2024, 08:44
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2015 » Лютий » 20 » Дворічанщина відзначила 26-ту річницю виводу військ із Афганістану
15:45
Дворічанщина відзначила 26-ту річницю виводу військ із Афганістану

Дворічанщина відзначила 26-ту річницю

виводу військ із Афганістану

Щорічно до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав воїни-афганці, ветерани інтернаціональної служби згуртовуються, щоб відвідати батьків та рідних своїх загиблих побратимів. Разом з ними збираються біля могил воїнів, щоб покласти квіти, вшанувати пам’ять та ще раз згадати свій бойовий шлях на територіях чужих далеких держав.
Тринадцятого лютого у Дворічній відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 26-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану. Заходи розпочалися у великій залі райдержадміністрації зборами членів районної спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), у яких взяли участь голова Дворічанської райдержадміністрації В.І. Клочан, голова районної ради Г.Г. Турбаба, почесний голова Дворічанської спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) В.І. Лебединський, керівники колективів установ та організацій району.
В.І. Лебединський проінформував присутніх про проведену роботу в 2014 році, висловив слова подяки спонсорам. Переважно це колективи сільськогосподарських підприємств, які допомагають спілці у вирішенні нагальних питань. У заключному слові Віктор Іванович побажав усім присутнім міцного здоров’я, сімейного благополуччя та мирного неба над головою.
У свою чергу Галина Григорівна Турбаба та Віктор Іванович Клочан інформували присутніх про суспільно-політичну ситуацію в районі та країні, привітали воїнів-інтернаціоналістів з 26-ю річницею виведення радянських військ з Афганістану. Подякували районній організації ветеранів Афганістану за роботу, яка проводиться з молодим поколінням, коли залучаються до проведення футбольних, волейбольних турнірів, військово-патріотичної гри «Зірниця», яка була проведена у 2014 році. В ході зустрічі очільники району відповіли на запитання, які турбують у даний час воїнів-інтернаціоналістів.
Цього ж дня біля пам’ятного знака воїнам-інтернаціоналістам жителі райцентру, керівництво району, учасники бойових дій, представники трудових колективів та громадських організацій, учнівська молодь взяли участь у жалобному мітингу та покладанні вінків і квітів до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам.
Перед учасниками мітингу виступили Почесний громадянин Дворічанського району, голова Дворічанської спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) В.І. Лебединський, голова Дворічанської райдержадміністрації В.І. Клочан, голова районної ради Г.Г. Турбаба. Настоятель Свято-Успенського храму селища Дворічна отець Олександр відслужив заупокійну літію за загиблими воїнами, які виконували свій інтернаціональний обов’язок в Афганістані та на території інших держав.
Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про загиблих в Афганістані та інших «гарячих» точках планети.
Після мітингу в районному будинку культури був концерт на тему афганської війни, в якому взяли участь воїни-інтернаціоналісти.

  •  
  •  
  •  
  •  


 

А. ФОМІН.
Фото автора.

Категорія: Про ветеранів | Переглядів: 675 | Додав: Fomin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]