П`ятниця, 19.04.2024, 17:45
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2014 » Жовтень » 23 » НА УРОЧИСТОСТЯХ У ТОКАРІВЦІ
14:18
НА УРОЧИСТОСТЯХ У ТОКАРІВЦІ

НА УРОЧИСТОСТЯХ У ТОКАРІВЦІ

Традиційно 14-го жовтня відзначили День села в Токарівській сільській раді. Того дня у місцевій капличці відбулося святкове богослужіння, на яке зібралося чимало людей. Було вшановано Божу Матір як Пріснодіву і ту, яка народила Сина Божого і Сина Людського.
У фойє місцевого будинку культури того дня розгорнулося село майстрів: були виставлені вироби народних умільців – вишивки, в’язання, плетіння з лози, з інших підручних матеріалів, ляльки, вироби з глини, витвори з місцевих природних матеріалів, малюнки тощо. Біля своїх виробів народні майстри, і діти, і дорослі, розповідали прибулим про свої захоплення. Виставка викликала неабияке зацікавлення у присутніх, були і охочі навчатися у подружжя Філімонових – Володимира Никифоровича та Оксани Вікторівни, у Інни Осики з донькою Іриною, а також в учнів Токарівської школи.
Гостинно частувала трав’яним чаєм та місцевим медом берегиня народних традицій і звичаїв Мєшкова Олена Борисівна.
У глядацькій залі урочистості розпочали внесенням Прапора Токарівської сільради та виконанням гімну сільської ради, створеного Л.А. Лапіною. Токарівський сільський голова Ольга Петрівна Синянська доповіла громаді про справи, зроблені за час, що минув після попереднього святкування Дня села, про перспективи громади, привітала односельців зі святом та висловила сподівання щодо плідної спільної роботи.
З вітальними словами до токарівців звернулися голова райдержадміністрації Віктор Іванович Клочан та голова районної ради Галина Григорівна Турбаба. Було відзначено активність жителів села щодо громадського життя і сільради, і району, велику роботу по відродженню духовності, спільні турботи жителів, депутатів сільської ради, керівника сільгосппідприємства Акулова Василя Володимировича щодо зміцнення матеріальної бази закладів соціальної сфери. Йшлося, зокрема, про відремонтований клуб у селі Мечниково.
Г.Г. Турбаба у своєму виступі зазначила, що робота колективу Токарівського сільського будинку культури помічена та оцінена не лише в районі, він зайняв почесне друге місце в обласному етапі Всеукраїнського огляду сільських закладів культури. Вона вручила Почесну грамоту керівнику – Мєшковій Олені Борисівні. Висловила побажання, щоб місцевий дитсадок працював цілорічно, а не сезонно, і як перший крок до цього було вручено подарунок – плиту для приготування їжі дітлахам. Також згадала про жовтневих іменинників: довгожительку, яку вітали з 90-річчям минулого тижня, Токар Марфу Петрівну, активістку громадського життя, вчительку Карманову Лідію Олексіївну, вручила подарунок ювіляру – секретарю сільради Токарю Федору Володимировичу.
В.В. Акулов привітав громаду зі святом, розповів    про перспективи розвитку сільськогосподарського підприємства. Зокрема, про плани щодо розвитку тваринництва. Він відзначив грошовими преміями добросовісних працівників – Олександра Петровича Наконечного, Миколу Григоровича Наконечного та Віктора Володимировича Гальченка.
Від громади О.П. Синянська вручила Подяку В.В. Акулову за плідну співпрацю та спільне вирішення багатьох проблем.

Натисни на картинку

Натисни на картинку
Зі святом привітав Токарівську громаду і народний депутат України Дмитро Олексійович Шенцев. Як і завжди, він був вражений умінням, фантазією токарівців, їх любов’ю до свого рідного краю, прагненням разом веселитися, добре попрацювавши. Дмитро Олексійович побажав присутнім родинного затишку, тепла, мирного неба і здоров’я.
В ході свята вручили подарунки і привітали музичними номерами наймолодшу жительку села Гряник Софію (3 місяці); довгожительку Трегуб Марфу Петрівну (90 років); подружжя Шеховцових, Надію Федорівну та Миколу Григоровича, які 45 років тому зареєстрували свій шлюб у Токарівці, а під час свята знов стали на весільний рушник, розстелений їхніми дітьми; багатодітну родину Свердлових, Наталію Володимирівну та Дмитра Володимировича, які виростили чотирьох дітей; за кращий дизайн клумби – Людмилу та Валерія Шеховцових; майстриню з вишивання бісером Євгенію Іванівну Трегуб; учасників співочого гурту «Токаряночка» під керівництвом Лапіної Любові Анатоліївни. Відзначили добру роботу колективів Токарівської школи, місцевих фельдшерсько-акушерського пункту, дитячого дошкільного закладу та сільського будинку культури.
На завершення, коли на сцені були всі учасники свята (до речі, в нових театральних костюмах, придбаних напередодні, про які давно мріяли), благочинний о. Олександр звернувся до присутніх зі словами любові, побажав взаєморозуміння і добрих помислів та отримав подарунок для місцевої каплички – ікону.
Свято тривало біля будинку культури. Тут частували польовою кашею, працювали торгові точки, атракціони для дітей, звучала музика.


І. ДРОЗД.
Депутат сільської ради.

 

Категорія: Новини культури | Переглядів: 550 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]