П`ятниця, 29.03.2024, 15:58
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2016 » Вересень » 2 » «НАРЕШТІ ПРИЙШОВ ДЕНЬ СЕЛА!»
10:56
«НАРЕШТІ ПРИЙШОВ ДЕНЬ СЕЛА!»

«НАРЕШТІ ПРИЙШОВ ДЕНЬ СЕЛА!»

Закінчується літо. Незважаючи на те, що роботи вистачає, як-то кажуть, і вдома, і в полі, бо живемо ми у сільськогосподарському районі, знаходиться час і для відпочинку та святкування днів сіл. Двадцятого серпня відбулося річне свято і в селі Першотравневе Вільшанської сільської ради.
«Пожвавішали люди й природа,
Ось і музика вже загула...
Веселися, славетний народе,
Бо нарешті прийшов День села!»

Такими словами розпочалася концертна програма на сцені сільського клубу. На захід завітали почесні гості: голова районної ради Г.Г. Турбаба, народний депутат України Д.О. Шенцев, начальник відділу Держгеокадастру у Дворічанському районі А.І. Григоренко, Вільшанський сільський голова С.В. Мараховський, директор СТОВ «Перемога» А.Г. Сімонян. За давнім українським звичаєм бажаних гостей зустрічали хлібом-сіллю.
На правах господаря села першим привітав громаду Арсен Грачович. Він подякував жителям за злагоджену роботу, взаєморозуміння, побажав їм міцного здоров’я, добра, злагоди і достатку у кожну оселю, а також щоб святковий настрій не покидав їх.
Дмитро Олексійович привітав першотравневців з їхнім святом, подякував за запрошення на захід. Народний депутат зазначив, що ніякі відстані не можуть впливати на міцність дружніх стосунків, і він завжди із радістю відвідує заходи, які об’єднують сільські громади, висловив сподівання на проведення таких зустрічей упродовж багатьох років та побажав усім присутнім високих урожаїв, здоров’я, щастя, любові рідних і близьких, завжди відчувати дружню підтримку.


Галина Григорівна відзначила, що Першотравневе – маленький, віддалений від райцентру населений пункт, який не є центром сільської ради, але на його території діє базове господарство, завдяки якому село живе, за що висловила щиру вдячність А.Г. Сімоняну, а також сподівання на те, що село, де проживає така гостинна громада, буде продовжувати жити і розвиватися, а разом із розвитком громади буде міцніти наш район, наша країна. Голова райради побажала усім членам першотравневої громади здоров’я, миру, добра та спокою.
Зі словами привітання та найщирішими побажаннями удачі й усіляких гараздів до присутніх у залі звернувся Сергій Вікторович. Сільський голова вручив А.Г. Сімоняну грамоту за активну доброчинну діяльність, вагомий вклад у соціальний розвиток села Першотравневе та допомогу у проведенні Дня села. Грамотою за відродження та збереження духовних цінностей у селі відзначили церковну общину Свято-Володимирської церкви (настоятель ієрей Євгеній).
Зі святом поздоровив членів сільської громади Анатолій Іванович. Від голови райдержадміністрації В.А. Приходька він передав першотравневцям вітання та побажання добра, благополуччя, успіхів, світлої долі, впевненості у завтрашньому дні, подальшої спільної праці на загальне благо, яка стане запорукою щасливого майбутнього рідної землі. Розділити радість і святковий настрій жителів села та своїх колег прибули селищний і сільські голови, керівники сільськогосподарських підприємств району.


На сцену ведучі запросили хліборобів базового господарства, серед яких Амельченко Олександр Валерійович, Голобородько Олександр Вікторович, Декет Володимир Іванович, Дмитроченко Володимир Семенович, Мельник Володимир Валентинович, Подольський Ігор Васильович, Санін Володимир Іванович, Сердюк Юрій Іванович, Сторожук Віктор Миколайович, Сторожук Микола Володимирович, Чмельов Вячеслав Леонідович, Шаров Володимир Петрович, Шаров Олександр Володимирович. Голова профкому СТОВ «Перемога» Наталія Григорівна Соломко привітала всіх присутніх зі святом та вручила хліборобам премії.
Упродовж свята привітали дві молоді пари – Мяснікову Наталю і Твердохлібова Миколу та Шарових Марину і Вадима, які стали на весільний рушник у поточному році. Вручили подарунки і парам-ювілярам, які упродовж багатьох років живуть у злагоді, мирі, любові і взаєморозумінні. Це Сергій Володимирович та Юлія Іванівна Алтиці, які разом прожили 5 років, Микола Анатолійович та Наталія Володимирівна Олійники, які мають стаж подружнього життя 15 років, Ігор Михайлович та Олена Сергіївна Грудини, Вячеслав Леонідович і Світлана Миколаївна Чмельови, Микола Володимирович та Ольга Борисівна Сторожуки, для яких цей рік відзначився срібним весіллям, Василь Володимирович і Любов Костянтинівна Клімуки, Олександр Іванович і Тетяна Олексіївна Кравцови, Олександр Олексійович і Людмила Федорівна Морози, які святкують перлинне весілля – 30 років, Микола Іванович та Ніна Григорівна Шапки, які прожили у шлюбі 35 років, а найдосвідченішою сімейною парою на святі були Віктор Миколайович і Ніна Дмитрівна Гнилицькі, які ділять навпіл радість і горе вже протягом 45 років і в цьому році відзначають сапфірове весілля.
Звісно, майбутнім села є діти. І коли народжується дитина в сім’ї, це радість для кожного члена родини. Із народженням Іринки Алтиці така радість завітала в одну із родин Першотравневого. Щасливих батьків привітали з важливою подією в їхньому подружньому житті.
У цей день привітали і маленьких жителів села – Вієру Богдана, Олійника Іванка та Сторожук Катю, для яких першого вересня вперше пролунає шкільний дзвоник. Запросили на сцену і тих, хто в цьому році отримав атестат про повну загальну середню освіту, тим самим переступивши поріг дорослого життя, це Ахметова Юлія, Григор’єв Микола, Мкртчян Анна і Сердюк Віталій.
Радості, любові та шани від людей побажали воїнам-інтернаціоналістам: Морозу Олександру Олексійовичу, Дмитроченку Віктору Семеновичу, Круподері Сергію Миколайовичу, Соломку Михайлу Володимировичу, а також учаснику-ліквідатору наслідків аварії на ЧАЕС Синянському Сергію Івановичу, якому сільський голова передав пам’ятну нагороду – медаль «Чорнобильська катастрофа. 30 років».
Не залишилися поза увагою односельчан і жителі села, які народилися у серпні: 30 років тому – Алтиця Іван Володимирович, 50 років – Кравцов Олександр Іванович, 60 років – Круподеря Наталія Григорівна.
У номінації «Рукодільниця села» на святі відзначили Голобородько Валентину Михайлівну, а «Добрий господар» – Ковальова Олександра Леонідовича.
Добрі слова пролунали на адресу ветеранів трудового фронту, серед яких Герасименко Наталія Нестерівна, Мітіна Марія Арсеївна, Костенко Катерина Іванівна, Круподеря Марія Денисівна, Овчаренко Марфа Кузьмівна, для ветеранів праці освітянської ниви – Клімук Любові Костянтинівни, Костенко Надії Петрівни, Костенко Лідії Федорівни, а також для ветерана праці медичної ланки Шухардіної Любові Сергіївни.
Усім названим жителям села було вручено подарунки від сільської ради.
У щорічному конкурсі за програмою «Квітучий край», запровадженому Д.О. Шенцевим, переможцями стали Мкртчян Ірина Олександрівна і Мєтьолкіна Любов Степанівна. Вони отримали подарунки від благодійного фонду народного депутата.
Фінальним номером концертної програми була пісня «Шарики воздушные» у виконанні сільських дітлахів, після чого малеча з ґанку сільського клуба запустила в небо повітряні кульки під супровід віршованих рядків: «Повітряна кулька літати уміє, а кожна дитина про це тільки мріє! Повітряну кульку у небо пущу – з привітом летить вона хай до дощу!»


Та на цьому захід не завершився. Щодалі святкування набирало обертів.
Подарунком від Д.О. Шенцева для дітвори була надувна гірка та батут, де діти розважалися і в темряві. Малеча ласувала різноманітними солодощами, для них було організовано торгівлю іграшками. «Святкові» кухарі частували односельчан польовою кашею, смаженою бараниною, варениками, млинцями, різноманітними напоями…
Упродовж святкування не стихала музика. Жителі села і гості, перебуваючи у доброму настрої, спілкувалися, жартували, охочі до танцю не стримували свого бажання потанцювати. Свято наповнювало серця першотравневців світлом, теплом, добром і, напевне, залишить по собі найкращі спогади на весь майбутній рік, за що сільська громада щиро вдячна А.Г. Сімоняну та С.В. Мараховському.
Тож нехай усіх жителів села об’єднує любов до рідної землі, хай завжди на нашій землі панують радість, мир і злагода, сяють посмішки і лунають пісні!
                                                                                                                              О. САНІНА.
                                                                                                                         Фото автора.

Категорія: Новини культури | Переглядів: 435 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]