П`ятниця, 26.04.2024, 22:21
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2018 » Березень » 26 » НОВИЙ ЕТАП РОЗВИТКУ ГОСПОДАРСТВА
15:14
НОВИЙ ЕТАП РОЗВИТКУ ГОСПОДАРСТВА

НОВИЙ ЕТАП РОЗВИТКУ ГОСПОДАРСТВА

Відтоді, як розпочалися кардинальні процеси реформування у сільському господарстві, минуло вже більше двох десятиліть. За цей час суттєво змінилися форми господарювання та трудові відносини. Завдяки сучасній потужній техніці та новітнім технологіям потреба зайнятості працівників у сільськогосподарському виробництві значно знизилася. Зменшилося у рази і поголів’я сільськогосподарських тварин. Така доля спіткала багато сільгосппідприємств.
Одне з небагатьох господарств, що продовжує здійснювати інтенсивний розвиток молочного скотарства на Дворічанщині – ПСП «Вільшанське», яке понад 20 років очолює Почесний громадянин Дворічанського району Віктор Іванович Лебединський. Разом із головою райдержадміністрації Іриною Григоренко яка цього дня була у Вільшані з робочою поїздкою, ми завітали на це підприємство.


«Господарство добре закінчило рік. Та і на сьогодні закуплено добрива, насіннєвий матеріал, відремонтовано техніку – готові до весняних робіт. Щодо тваринництва: за підсумками 2017 року в господарстві отримано 10120 кг молока від кожної корови, – говорить генеральний директор підприємства Віктор Лебединський. Це найвищі показники за всю історію колишнього колгоспу ім. Дзержинського та нинішнього ПСП «Вільшанське». Безумовно, це результат самовідданої праці спеціалістів господарства та особливо колективу молочного комплексу, який очолює головний зоотехнік, технолог із тваринництва Тетяна Анатоліївна Бугай. У 2017 році на обласних урочистостях  із нагоди Дня працівників сільського господарства вона нагороджена грамотою  Харківської  обласної  ради».

Прямуємо на молочний комплекс. Завітавши на територію, ми бачимо вражаючі ознаки дбайливого господарювання. Тут нас і зустрічає Тетяна Анатоліївна. «У цьому приміщенні ангарного типу молодняк великої рогатої худоби утримується без прив’язі в спеціально розроблених клітках – від народження до 2-х місяців», розповідає вона. – По досягненню двох місяців худобу переводять у телятник під безприв’язно-боксове утримання молодняку, де вона знаходиться до річного віку. Спермопродукція завозиться із-за кордону, переважно із США. На сьогодні у господарстві переважає українська чорно-ряба молочна порода, але вже йде голштинізація. Безприв’язно-боксове утримання зарекомендувало себе дуже добре, із усіх новонароджених теличок 95% поповнюють дійну череду, решта йде на вибраковку. Таким чином ми забезпечуємо себе повністю ремонтним молодняком. Годівля корів здійснюється однотипною повноцінною кормовою сумішшю протягом року, корми на кормові столи доставляються мобільним кормороздавачем. При безприв’язному утриманні у корів цілодобово знаходиться корм та вода. Все молоко в господарстві здається на переробку вищим сортом. Також на комплексі створено досить комфортні умови для працівників», – наголошує Тетяна Анатоліївна.
ПСП «Вільшанське» протягом декількох років займає передові місця з тваринництва в районі та області. Недарма саме в цьому господарстві, де утримується близько 1400 голів великої рогатої худоби, в тому числі 500 голів корів, приділяють особливу увагу молочному скотарству. Упродовж кількох останніх років проведено реконструкцію молочного комплексу. В основу виробництва покладена нова високоефективна технологія, яка забезпечує виробництво молока високої якості та суттєве підвищення молочної продуктивності корів. Промислова технологія виробництва молочної продукції в цьому господарстві забезпечена новітніми зразками доїльного обладнання. Впроваджено у виробництво безприв’язну технологію утримання корів та доїння в доїльному залі із застосуванням сучасних комп’ютерних технологій з виробництва молока, які повністю виключають його контакт із зовнішнім середовищем, забезпечуючи таким чином максимально високу якість молока й одночасно високий рівень продуктивності праці тваринників. Тут чітко бачать перспективу в роботі, наполегливо працюють над підвищенням ефективності виробництва. Тож хочеться побажати: нехай задумані плани неодмінно втіляться в життя!
                                                                                                                                                 А. ФОМІН.
                                                                                                                                             Фото автора.

Категорія: Новини культури | Переглядів: 504 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]