Субота, 27.04.2024, 06:52
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2017 » Листопад » 20 » «ПАХНЕ ЦВІТОМ СЕЛО…»
12:27
«ПАХНЕ ЦВІТОМ СЕЛО…»

«ПАХНЕ ЦВІТОМ СЕЛО…»

«Пахне рідне село і цвітінням лугів, і роздоллям небес, і піснями гаїв, і полями, де сонячне світить чоло – пахне цвітом село…»
Щорічно, за традицією, 30 вересня мешканці Богданівського відзначають День села. Саме в цей день з’їжджаються  до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька.
Розпочалося свято молебнем у Богданівському золотоверхому храмі Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії. Великою подією в цей день стало відкриття після капітального ремонту амбулаторії загальної практики та сімейної медицини, приміщення якої було освячене благочинним Дворічанського округу о. Олександром. Право перерізати символічну стрічку під час урочистого відкриття громада довірила головному спонсору, генеральному директору ПСП «Родіна» О.Ф. Шишкунову та сільському голові В.М. Масюк.
У цей день, як завжди, у фойє будинку культури гостей і жителів села радо зустрічала завідуюча бібліотечною філією Т.В. Віннік, яка підготувала виставку виробів майстрів села. На виставці були представлені вишивки бісером – роботи О.В. Осики, К.І. Шафранової, О.О. Ребрун, О.П. Глушко й А.В. Глушко, вишивки хрестиком – М.К. Осики та З.М. Адвахової, діамантова вишивка – О.І. Соломкіної, вишивка паєтками – Е.В. Віннік, вироби з дерева В.М. Муратова, картини з фетра – І.А. Сидорової, техніка амігурумі – робота С.Ф. Кисильової, в’язання спицями – О.М. Масюк і фотороботи І.М. Северіна.


Урочиста частина свята відбулась у приміщенні будинку культури.
На нашому святі села були присутні почесні гості: сільський голова Валентина Михайлівна Масюк, генеральний директор ПСП «Родіна» Олег Федорович Шишкунов, голова Дворічанської районної ради Галина Григорівна Турбаба, депутат обласної ради Леонід Андрійович Заярний, завідуючий  громадською приймальнею народного депутата України Дмитра Олексійовича Шенцева у Дворічанському районі Василь Іванович Дорошенко, редактор районної газети «Дворічанський край» Андрій Євгенович Фомін, настоятель храму Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії о. Євгеній.


Із теплими словами та щирими побажаннями до своїх односельців звернулась  сільський голова В.М. Масюк. Привітав односельчан зі святом О.Ф. Шишкунов. Керівник сільгосппідприємства подякував людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села.
Побажала селу розквіту, міцного здоров’я та добробуту Г.Г. Турбаба. Вона передала громаді Богданівського вітання від голови райдержадміністрації Ірини Володимирівни Григоренко, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості.
Л.А. Заярний привітав усіх присутніх та зазначив, що добро віддячується добром. «Тож робіть добрі вчинки, допомагайте один одному. І куди б не закинула вас доля, не забувайте про своє рідне село», – закликав депутат.
Також Галина Григорівна вручила подарунки переможцям конкурсу-огляду «Квітучий край», який проходить під патронатом народного депутата України Д.О. Шенцева. У номінації «Краще подвір’я» подарунок отримала Галина Василівна Сердюк, а у номінації «Краща клумба» –Лариса Станіславівна Савка. Від Д.О. Шенцева переможці футбольного турніру, що відбувся з нагоди Дня села під керівництвом Дмитра Івановича Северіна – вчителя фізичної культури Вільшанської ЗОШ І–ІІІ ст., отримали в дарунок м’ячі.


Колектив художньої самодіяльності Богданівського СБК до святкового концерту підійшов із творчістю та гумором. Готувалися серйозно. Адже таке грандіозне свято у селян буває практично раз на рік. Ведучі концерту Сергій Черних і Єлизавета Соломкіна від усього серця вітали теплими словами односельчан.
Відповідно до розпорядження Богданівського сільського голови з нагоди Дня села цінними подарунками відзначили довгожителів села, тих хто народився цьогоріч на території громади, багатодітні родини, ветерана-підводника Миколу Олександровича Семенова, молоде подружжя Орлових – Ігоря Сергійовича та Валентину Миколаївну, срібних ювілярів – сім’ю Валентини Михайлівни та Валентина Івановича Колісників, золотих ювілярів – подружжя Володимира Миколайовича та Любові Єгорівни Курбатових, Степана Володимировича та Надії Георгієвни Сердюків, колективи – амбулаторії загальної практики сімейної медицини, ДНЗ «Сонечко», Богданівської ЗОШ І–ІІІ ст., сільського будинку культури, Богданівського відділення «Укрпошти», а також працівників територіального центру.
За постійну спонсорську підтримку соціальної сфери села цінними подарунками відзначили О.Ф. Шишкунова та виконавчого директора ПСП «Родіна» Віталія Олеговича Шишкунова.
Святковий концерт розпочався частуванням присутніх короваєм. Зі сцени милозвучними піснями вітали глядачів учасники художньої самодіяльності Богданівського СБК: Женя Герасименко, Анастасія Щербак, Руслана Вінніченко, Дар’я Кучер, Анна Ребрун, Вікторія і Тетяна Іваненко, Вікторія Попова, Світлана Чорна, Сергій Вікторов, Ольга Рудик. Усіх захопив чудовий виступ вихованців дитячого садочка. Затамувавши подих глядачі слухали пісні у виконанні Антона Масюка – художнього керівника Богданівського СБК. Порадували глядачів веселим танцем Руслана Вінніченко, Анастасія Вінніченко, Дар’я Кучер, Анна Ребрун, Тетяна Іваненко, Вікторія Попова, Юлія Кравченко, Карина Собіна, Дар’я Чегринець. Море позитивних емоцій і шквал оплесків викликав у глядачів виступ фольклорного гурту у складі Л.П. Кісіль, В.І. Герасименко, В.М. Колісник, Т.М. Курбатової, Н.М. Кучер.


По закінченню концерту гості та жителі села могли безкоштовно пригоститися кашею, до частування якої їх запрошували: Ельвіра Віннік, Дмитро Лебединський, Анастасія Щербак.
На дітлахів чекали безкоштовні розваги на атракціонах та веселі аніматори. Всі бажаючі мали змогу взяти участь у конкурсах, де переможці отримували цікаві подарунки.  Упродовж вечора лунала музика – тривала святкова дискотека.


Під вечір було проведено святкову лотерею, де розіграли чимало коштовних призів.
День села завершився яскравим феєрверком, та людям не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини на свято.
                                                                                                                                                  Н. КУЧЕР.
                                                                                                                Директор Богданівського СБК.
                                                                                                                                       Фото А. Фоміна.

Категорія: Святкуємо День села! | Переглядів: 448 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]