Четвер, 28.03.2024, 18:06
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2017 » Лютий » 24 » ПЕРЕМОГА ЗНОВУ ЗА ДВОРІЧАНАМИ
13:59
ПЕРЕМОГА ЗНОВУ ЗА ДВОРІЧАНАМИ

ПЕРЕМОГА ЗНОВУ ЗА ДВОРІЧАНАМИ

Одинадцятого лютого у Дворічанському Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся районний етап щорічного Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім». 
Цього разу на змагання зібралися екологічні агітбригади шести загальноосвітніх навчальних закладів району. До уваги членів журі та глядачів кожна з команд представила цікавий виступ на тему: «Ландшафти як середовище життя та об’єкт охорони».
Представники учнівських колективів, задіяних у русі за екологічну безпеку, змагалися у таких конкурсних завданнях: презентація природоохоронної діяльності, проведеної протягом навчального року, творчий костюмований виступ та екологічна мода. Учасники конкурсу представили свої агітбригади, використавши власні вироби з природного матеріалу, плакати, малюнки, фото, відеоматеріали, на яких відображено їхню екологічну діяльність, власний досвід і результати практичної природоохоронної роботи. Також конкурсанти продемонстрували свої творчі здібності у співі, танцях, майстерній грі сценок, у яких поєднували текст екологічної тематики із грою. Виступи агітбригад були дуже цікавими, присутні у залі із цікавістю слухали про, можливо, і не маловідомі, але вражаючі факти забруднення природи шкідливими речовинами. Особливо виразними були виступи екологічних бригад Дворічанського ліцею, Топільської та Дворічанської шкіл.
Не менш цікавим був показ екологічної моди. Юні моделі продемонстрували вбрання, виготовлене з матеріалів, які мають властивість упродовж сотень років забруднювати оточуюче природне середовище. Давши повну волю фантазії, в моделюванні предметів одягу конкурсанти використали поролон, папір, поліетиленові пакети, пластикові кришечки від пляшок, газети, клейонку, фольгу, вказуючи на те, як із користю можна використати зазначені матеріали.
Зазначу, що всі конкурсанти дуже добре підготувалися до заходу, показали свої вміння, обізнаність, артистизм, але ж вінцем конкурсу має бути визначення переможця. Над цим питанням упродовж усього дійства з відповідальністю працювали члени журі – громадський експерт у галузі біології та екології, радник голови райдержадміністрації з питань освіти С.О. Косов, науковий співробітник національного природного парку «Дворічанський» Г.Є. Височина і начальник відділу рекреації та господарської діяльності НПП «Дворічанський» О.О. Новіков. Шляхом підсумовування виставлених упродовж виступів балів за виконання кожного із завдань було визначено призерів екологічного змагання. Переможцем конкурсу визнано екологічний колектив Дворічанської школи – одного із минулорічних переможців (нагадаю, що у 2016 році перше місце у відповідному конкурсі розділили представники Дворічанської та Топільської шкіл). Друге місце, як і у минулому році, виборола команда Дворічанського ліцею, а третє присуджено екологічній агітбригаді Богданівської школи. Усі команди-призери отримали грамоти від ЦДЮТ. Екологам Мечниківського НВК, Топільської і Тавільжанської шкіл вручили грамоти за активну участь у конкурсі. Крім того, кожна з агітбригад-учасниць отримала солодкий приз – торт – від ЦДЮТ. 
                                                                                                                             О. САНІНА.
                                                                                                                           Фото автора.

Категорія: Новини культури | Переглядів: 497 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]