Середа, 24.04.2024, 22:40
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2015 » Квітень » 3 » ПРОЛУНАЛИ «ВЕСНЯНІ ДЗВІНОЧКИ»
14:58
ПРОЛУНАЛИ «ВЕСНЯНІ ДЗВІНОЧКИ»

ПРОЛУНАЛИ «ВЕСНЯНІ ДЗВІНОЧКИ»

Минулої п’ятниці, 27 березня, традиційно в селищному  будинку  культури відбувся районний етап ХVІІІ Харківського обласного творчого фестивалю «Весняні дзвіночки» та Міжнародного фестивалю мистецтв «Таланти ІІІ тисячоліття». У заході взяли участь діти різних вікових груп із різних навчальних закладів Дворічанщини. Серед них – переможці та лауреати обласних і районних творчих конкурсів, учасники художньої самодіяльності шкіл району.
Свято розпочалося ще у фойє будинку культури, де Дворічанським центром дитячої та юнацької творчості було організовано виставку декоративно-прикладного мистецтва «Весняні барви» та виставку «Великодня писанка» закладів освіти району.
У святковій залі чарівне свято відкрила наймолодша учасниця фестивалю – Сібаї Надін – пісенькою «Матусенька». Із захопленням слухали глядачі пісні у виконанні Колеснікової Анастасії – учениці Вільшанської школи, Ткачової Поліни з Тавільжанської школи, Нюшко Ірини та Хабачкової Аліни з Дворічанської школи. Дует у скаді Татаренка Ярослава та Омельчука Івана виконав веселу пісеньку «Диво-дівчинка». Пісні про маму проспівали Полухіна Вікторія з Пристанційної школи та Іванова Катерина з Рідкодубської школи. У виконанні дуету Мішньова Владислава та Борисенко Лізи звучала пісня «Діти України». В народних традиціях була представлена пісня «Рідний край» у виконанні Попович Анастасії. Гучними оплесками зал вітав ансамбль «Барбарики», який виконав сучасну дитячу пісню «Далеко від мами». Глядачі високо оцінили виступи Ткачова Дмитра, Чубенко Марії, Філімонова Романа та Потапової Юлії – старшокласників Дворічанського ліцею та Дворічанської школи.


З місцевими звичаями та обрядами глядачів ознайомив дитячий фольклорний гурт «Веселка» з Токарівської школи (керівники гурту – О.В. Калініна та О.Б. Мешкова). Позитивні емоції у гостей свята викликав виступ Дегтярьової Лізи, яка виконала пісню «Мальви». Зачарували гостей виступи танцювального колективу Рідкодубської школи (керівник – О.М. Строєв) та гуртка сучасного танцю ЦДЮТ під керівництвом О.С. Ковальової, а також студії сучасного танцю «Джокер» (керівник – О.В. Єрмолаєва). Майстерно виконала танець «Ча-ча-ча» пара Рибалко Олександра та Спаський Артем. Родзинкою фестивалю стала фінальна пісня у виконанні Костенко Тетяни, учениці  Вільшанської  школи,  «Я  у тебе одна». А феєрверк з різнокольорових кульок додав весняного настрою присутнім на святі.


Всі учасники фестивалю отримали солодкі подарунки від Дворічанської районної державної адміністрації.
Підготували талановитих дітей до участі у фестивалі педагоги-професіонали: М.М. Кутько (Дворічанський центр дитячої та юнацької творчості), Л.О. Кудінова (Дворічанська дитяча музична школа), І.А. Тихонова (Дворічанська ЗОШ), Н.Ю. Хрипко (Тавільжанська ЗОШ), К.І. Лебединська та І.О. Мкртчян (Вільшанська ЗОШ), О.М. Герасименко (Рідкодубська ЗОШ).
Оцінюючи роботу педагогів та якість виступу виконавців і колективів, члени компетентного журі – представники Харківського обласного центру молоді та фахівці Харківського обласного центру народної творчості – звертали увагу на рівень майстерності виконавців, їх акторські здібності, художнє оформлення номеру, враховували загальне враження. Особливо позитивні відгуки у членів журі залишили виступи Дегтярьової  Лізи та танцювального колективу Рідкодубської школи, а також студії сучасного танцю «Джокер».
Після завершення виступів юних обдарувань зі словами подяки до дітей та усіх, хто був причетний до організації і проведення свята, зокрема музичних керівників, які виявляють і розвивають молоді таланти, звернулися голова райдержадміністрації В.А. Приходько та голова райради Г.Г. Турбаба. Від імені компетентного журі засновник фестивалю А.М. Олефір подякував за високий рівень підготовки та проведення районного етапу фестивалю, що відкриває перспективи творчого росту талановитих дітей і молоді, та побажав його учасникам успіхів у розвитку їх талантів.
Учасники концерту подарували глядачам справжнє свято, весняний настрій і ще раз довели, що Дворічанський край багатий на таланти. Тож нехай вони дзвенять весняними дзвіночками на весь прекрасний і безмежний світ!

Л. БРАЖНИК.
Завідувач сектору у справах молоді та спорту 
райдержадміністрації.

М. КУТЬКО.
Культорганізатор центру дитячої та юнацької творчості.
Фото А. Фоміна.

 

Категорія: Новини культури | Переглядів: 793 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]