Четвер, 25.04.2024, 21:13
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2016 » Лютий » 19 » СВЯТКУВАЛИ ВОЇНИ-«АФГАНЦІ»
13:24
СВЯТКУВАЛИ ВОЇНИ-«АФГАНЦІ»

СВЯТКУВАЛИ ВОЇНИ-«АФГАНЦІ»

Щороку 15-го лютого ми вшановуємо учасників бойових дій на території інших держав. Минулого понеділка виповнилося 27 років із дня виводу радянських військ із республіки Афганістан.
Традиційно в нашому районі широко відзначили цю дату. Заходи розпочалися вже зранку. Близько 10-ї години у великому залі адмінбудинку в районному центрі зібралися воїни-інтернаціоналісти. На зібрання, де головував В.І. Лебединський – голова правління районної спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), Почесний громадянин Дворічанського району, завітали голова райдержадміністрації В.А. Приходько, голова районної ради Г.Г. Турбаба, депутат обласної ради Л.А. Заярний. Валерій Анатолійович та Галина Григорівна привітали «афганців» із 27-ю річницею виведення радянських військ із Афганістану та подякували за злагоджену роботу районної організації ветеранів Афганістану. До вітальних слів приєднався депутат обласної ради Леонід Заярний. Він передав слова привітання від народного депутата України Дмитра Шенцева та вручив районній спілці подарунок – мультимедійний проектор.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Віктор Іванович Лебединський поінформував присутніх про проведену роботу в 2015 році та про плани на 2016 рік, а також висловив подяку голові райдержадміністрації та голові районної ради. У ході зустрічі очільники району, керівники підприємств та організацій відповіли на запитання, які наразі турбують ветеранів.


Святкування продовжилося урочистостями біля пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам. До всіх присутніх звернувся В.І. Лебединський, який нагадав про ті страждальні роки війни в Афганістані, про локальні війни на нашій планеті, де брали участь і наші земляки, виконуючи інтернаціональний обов’язок на території інших держав. Свою промову він закінчив такими віршованими словами:
Все можно сокрушить,
Смести, предать забвенью,
Заасфальтировать и заковать в бетон,
Взорвать собор, как лишнее строенье,
На месте кладбища построить стадион.
Все можно растерять, что собрано веками,
Все можно замолчать, расправами грозя…
И только человеческую память
Забетонировать и истребить нельзя!


В.А. Приходько у своїй промові згадав, що після Другої світової війни вихідці з України брали участь у війнах і військових конфліктах у 26-х країнах світу, де гідно і мужньо виконували інтернаціональний обов’язок. Та найбільш тривалою і тяжкою стала військово-політична спецоперація в Республіці Афганістан. Він передав слова вітання ветеранам Афганістану від голови облдержадміністрації Ігоря Райніна. «На жаль, і в наші дні гинуть наші військовослужбовці на сході України, проливається кров мирного населення в зоні АТО. Я бажаю всім добра, злагоди та мирного неба над нашою державою!» – сказав на завершення Валерій Анатолійович.
Із вітальними словами до присутніх звернулася Г.Г. Турбаба. Від імені депутатського корпусу району, голів та депутатів селищної та сільських рад вона привітала воїнів-«афганців» з визначною подією, яка відбулася 27 років тому, коли останній солдат покинув Афганістан. Подякувала воїнам-інтернаціоналістам за ту виховну роботу, яку вони проводять у наших дошкільних та шкільних закладах. «Цього дня ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих, вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах. Та не всім судилося повернутися до рідних домівок. Усі вони любили життя, любили своїх батьків, своїх рідних та близьких, Були вірними друзями, жили щасливо і мріяли про майбутнє», – наголосила вона.
До привітань приєдналися депутат обласної ради Л.А. Заярний, голова районної організації ветеранів України В.І. Дорошенко, заступник начальника відділу прикордонної служби «Тополі» О.В. Бєляєв і настоятель Свято-Успенського храму селища Дворічна отець Олександр. Вони побажали всім присутнім миру, щастя, здоров’я, душевного спокою, добробуту.
Світлу пам’ять тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя, присутні вшанували хвилиною мовчання, до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам поклали вінки та квіти.


Після закінчення мітингу в районному будинку культури відбулася тематична концертна програма, яка розпочалася документальним фільмом про трагічні події в Афганістані. У виконанні учасників художньої самодіяльності прозвучали пісні на тему афганської війни. Традиційно глядачів порадували своїми музичними вітаннями самі воїни-інтернаціоналісти: Микола Кондратенко, Олександр Іванов, Іван Кутько, Олександр Бережний, Петро Альбощий. У фойє будинку культури було організовано виставку малюнків гуртківців центру дитячої та юнацької творчості на тему «Мій біль – Афганістан».

                                                                                                                               А. ФОМІН.
                                                                                                                     Фото О. Саніної.

Категорія: Хроніка тижня | Переглядів: 579 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]