Четвер, 28.03.2024, 17:34
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2015 » Червень » 12 » СВЯТО РАДОСТІ І ЩАСТЯ
11:56
СВЯТО РАДОСТІ І ЩАСТЯ

СВЯТО РАДОСТІ І ЩАСТЯ

Щороку на початку літа відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та надії. Саме в своїх нащадках ми хочемо бачити здійснення власних мрій і сподівань, прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини та рідний край. Це одне з найстаріших міжнародних свят.

                                                                
За однією з версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у Цзе (Фестиваль човнів-драконів), яке якраз припало на 1 червня. Завдяки щасливому випадку цей день збігся із часом проведення «дитячої» конференції в Женеві.

                                                                 
Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей 1-го червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950-му. ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров’я і життя дитини одним із пріоритетів у своїй діяльності.
В Україні цей день відзначають із 1998 року. У 1991-му наша країна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов’язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному й творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля і відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей. Цією конвенцією також чітко визначено, що дитина має право на захист від фізичного та психічного насильства.

                                                             
Цієї сонячної днини святково вбраний стадіон «Колос» зустрічав дітей із усіх навчальних закладів району. У центрі стадіону розташували яскраво оформлену імпровізовану сцену. Око радувала виставка дитячих плакатів і банерів «Хай сонцю і квітам всміхаються діти». Під звуки козацького маршу пройшов парад святково оформлених шкільних делегацій.
Для привітання з нагоди Міжнародного дня захисту дітей до слова були запрошені голова Дворічанської районної державної адміністрації В.А. Приходько та голова Дворічанської районної ради Г.Г. Турбаба.
Пісня «А в небі сонце світить» у виконанні вокального ансамблю ЦДЮТ «Барбарики» розпочала концертну програму і була дуже доречною: сонця і справді в цей день було дуже багато. Усім батькам присвятила свою пісню «Червона калина» Вікторія Полухіна. Молодша танцювальна група студії сучасного танцю «Джокер» виконала танець «Матрёшки». Зі святом присутніх також привітав танцювальний колектив Рідкодубської школи. Обидва ці колективи отримали дипломи переможців обласного конкурсу дитячої творчості «Весняні дзвіночки». Таким же дипломом була нагороджена Єлизавета Дегтярьова, яка на святі виконала пісню «Рідний край». У виконанні ще однієї нашої зірочки Анастасії Колеснікової прозвучала пісня «Це весна». Прикрасили концертну програму виступи танцювальних колективів ЦДЮТ та Дворічанської музичної школи. Прекрасно звучали пісні у виконанні Анастасії Попович, Тетяни Костенко та вокального ансамблю Рідкодубської школи.

                                                           
Життя дійсно прекрасне, і треба тільки навчитися його любити та цінувати. Воно дарує нам безліч приємних моментів, одним з яких був цей день. Діти не просто відпочили, а зробили це активно. Адже на них чекала цікава програма. Дітлахів запросили взяти участь у конкурсах малюнку на асфальті, караоке на стадіоні. Відбулися спортивні та ігрові змагання.
Ведучі запросили учасників свята відвідати виставку тварин «Наші маленькі друзі», яка традиційно проводиться у День захисту дітей. Більше 40 своїх улюбленців принесли на свято юні дворічани: були тут і папуги, і коти, і собаки, і шиншили, і хом’яки, і навіть жаби. Довго не розходилися бажаючі подивитися на них.
Маленькі дворічани каталися на поні, хлопчаки із задоволенням їздили на дитячих електромобілях. Та найбільше бажаючих зібралося біля надувної гірки.
Спонсорами свята виступили місцеві підприємці та народний депутат України Д.О. Шенцев. Найактивніші учасники свята були нагороджені подарунками та морозивом.
День захисту дітей – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками й громадянами своєї країни.

 

Л. БАБАЙ.
        Методист Дворічанського ЦДЮТ.
Фото А. Фоміна.

Категорія: Новини культури | Переглядів: 446 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]