П`ятниця, 29.03.2024, 09:06
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2017 » Вересень » 29 » СВЯТО СЕЛА У КАМ’ЯНЦІ
13:08
СВЯТО СЕЛА У КАМ’ЯНЦІ

СВЯТО СЕЛА У КАМ’ЯНЦІ

Кожен населений пункт Дворічанського району має свою історію, видатних та працьовитих односельчан. І приводом згадати цю історію, відзначити поважних людей і здобутки громади за рік є відзначення Дня села. Так, традиційно, 22 серпня територіальна громада с. Кам’янка відзначила своє свято. Відбувся цей захід напередодні державних свят – Дня Державного Прапора та 26-ї річниці Незалежності України. У цей день до Кам’янки  прибуло чимало гостей із усіх куточків Дворічанського та сусідніх районів.
На імпровізовану сцену біля адмінбудинку ТОВ «Агроліга» запросили районних гостей – голову Дворічанської райради Галину Турбабу, заступника голови Дворічанської райдержадміністрації Ірину Григоренко, завідуючого громадською приймальнею народного депутата України Д. О. Шенцева у Дворічанському районі Василя Дорошенка, а також господарів свята – Кам’янського сільського голову Сергія Юр’єва, генерального директора групи компанії «Агроліга» Олександра Бердника, депутата районної ради, директора ТОВ «Агроліга» Мікаєла Тамаряна. Вони привітали присутніх із наступаючими державними святами, а кам’янчан – із Днем села. В. І. Дорошенко передав жителям Кам’янки вітання від народного депутата Дмитра Олексійовича Шенцева, який нерідко буває на святі села саме у Кам’янці.


Яке ж свято без подарунків? Цьогоріч дирекція TOB «Агроліга»  привітала та вручила подарунки батькам наймолодших жителів, які народилися протягом року – від минулого Дня села до сьогоднішнього свята, це – Єремєєв Назар, Літвінчук Софія, Луніни Вікторія та Ольга, Брянець Павло, Альохіна Кіра, Біляєва Марина, Перепелиця Олександр, Бойченко Варвара, Черкашенін Єва, Тягілєва Єлизавета. За доброю традицією, проведено огляд-конкурс «Квітуча клумба». І за його підсумками подарунки отримали два переможця – це Солонина Зоя Іванівна (клумба за двором) і Шафранова Владислава Станіславівна (клумба у дворі). Отримали свій подарунок і Герасимови Василь Михайлович та Алла Семенівна, які 22 серпня відсвяткували ювілей подружнього життя (45 років).


Нововведенням на святі цього року став конкурс під назвою «Моя вулиця святкує День села», де громада представляла свою вулицю. У цьому конкурсі взяли участь шість вулиць: Центральна, Нижня, Бібліотечна, Степова, Садова, Поштова. Кожна вулиця на свій смак і у своєму стилі оформили столи, для захисту підготували художні номери, вклали в свої приготовлені страви всю свою любов і душу. Виступи оцінювало поважне журі, якому після огляду столів кожної вулиці та частування смачними стравами і напоями, вельми складно було визначити переможця. Тож, як кажуть «перемогла дружба» і всі учасники цього смачного та веселого конкурсу отримали призи. Упродовж офіційної частини свята зі сцени лунали пісні у виконанні аматорів кам’янської сцени: Дар’ї Луніної, Вероніки Бервено, Ірини Бражникової, Ірини Чуб, Лілії Дюженко, Алли Перепелиці, Олександра Бологова, Михайла Кравченка, Юрія Болдарєва, Андрія Олійникова, гурту «Калина» у складі Марини Луніної, Галини Щербак, Інни Запісової, які останнім часом частенько з’являються на підмостках районної сцени. Глядачам  сподобався вірш Валентини Снитко і танцювальна композиція «Квітка-душа», підготовлена школярами та дорослими аматорами сцени під керівництвом Інни Пащенко.


Танцювальною родзинкою концерту стали номери у виконанні гостей – танцювального колективу «Ісіда» керівником якого є Оксана Васильєва (дівоче прізвище Пушкаш), уродженка Кам’янки, котра вже тривалий час проживає у м. Сєвєродонецьк. Кожен номер цього колективу глядачі супроводжували бурхливими оплесками та оваціями. Організатори, гості й учасники свята створили чудову атмосферу, що нагадувала довгоочікувану зустріч великої дружньої родини. Після закінчення концерту всі бажаючі мали змогу безкоштовно скуштувати юшки, польової каші, розвеселитися напоями. Для дітей працювали атракціони – гірка та батут. У продажу була солодка вата. Свято продовжилося дискотекою, яку на кілька хвилин перервав яскравий святковий феєрверк.


Від усіх жителів с. Кам’янка і гостей висловлюю подяку аматорам художньої самодіяльності, працівникам Кам’янського будинку культури на чолі з Тетяною Бологовою та художнім керівником Мариною Луніною, працівникам Кам’янської сільської ради на чолі з головою С.В. Юр’євим і всім тим, хто допомагав у проведенні свята. Захід пройшов за підтримки головного спонсора – депутата районної ради, директора ТОВ «Агроліга» М.Г. Тамаряна.
                                                                                                                                                А. ФОМІН.
                                                                                                                                             Фото автора

Категорія: Святкуємо День села! | Переглядів: 482 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]