П`ятниця, 26.04.2024, 16:24
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2014 » Жовтень » 3 » Свято у Кутьківці
13:39
Свято у Кутьківці

Свято у Кутьківці

За доброю традицією останніх років минулої суботи в с. Кутьківка відзначили День територіальної громади. І видався він світлим та погожим – неначе подарував його вересень для піднесення святкового настрою.

І саме з таким настроєм жителі Кутьківки та Касянівки вже о дев’ятій години почали прибувати до центру села Кутьківка, де вже відкрилася у приміщенні сільської бібліотеки виставка творів та виробів місцевих митців та народних умільців Шустової Л.А., Беспарточної Т.Л., Зей- ди А.І., Довгополого О.М., Когут О.В.

Виставка зацікавила не лише місцевих жителів, а й прибулих на свято гостей – народного депутата України Шенцева Д.О., його помічника Дорошенка В.І., депутата Харківської облради Радькова С.М., голову Дворічанської РДА Клочана В.І., голову Дворічанської районної ради Турбабу Г.Г., редактора газети «Дворічанський край» Фомі- на А.Є., першого заступника голови РДА Міщенчу- ка С.В. Між ними та жителями сільради започаткувалося, а згодом впродовж проведення заходів тривало неформальне, щире та відверте спілкування.

О 10-й ранку в приміщенні місцевого СБК відкрилося урочисте зібрання представників територіальної громади, до якого місцеві аматори сцени підготували концерт. В короткому вступному слові Кутьківський сільський голова Остапенко В.Л. зробила своєрідний річний огляд щодо функціонування та здобутків громади, колективів підприємств, закладів та установ, громадських структур. Були висловлені щирі поздоровлення та побажання у зв’язку зі святом громади.


Натисни на картинку

Натисни на картинку

Протягом двох з лишком годин глядачі насолоджувалися художніми номерами у виконанні місцевих аматорів сцени. Всіх зворушили виступи вихованців Кутьківського ДНЗ, декламація віршів Кріт С. та Буденної В. Інсценування колективом дошкільнят пісні «Козлик та Вовчик» настільки розчулила гостей, що вони подарували кожному маляті по м’якій іграшці. Прийшли привітати громаду й учні Кутьківської ЗОШ. Сподобалися глядачам декламування вірша Ю. Ко- зир, сценка «На курорті» у виконанні Вініченко Д. та Федосеєва П.

Своїми оплесками високо оцінили глядачі вокал Дегтярьової Л., Нодь Т., Демченко Л., Таран С., Чернишевої Н., Дрогайцевої В., Кутька М., дуетів Таран С., Дрогайцева В., Дрогайце- вої В., гурту «Оберіг» у складі Кутько В., Киричок Л., Семененко О., Бондарь Р., Козир Н., Бердник І., Воликова М., а також танцювальний номер гурту «Кутьківський батальйон» у складі Вороніна С., Демченко Л., Таран С., Чернишева Н., Дрогайцева В.


Натисни на картинку

Натисни на картинку

Звичайно ж, художніми номерами вітали активних представників місцевої громади, яким вручали нагороди в номінаціях:

наймолодша жителька села, яка народилась 29 липня 2014 року, – Дар’я Кривка;

квітуче подвір’я – Волікова Марія Іванівна;

родина, яка у парі, у злагоді, мирі і любові, прожила 50 років – Герасименко Олексій Миколайович та Віра Миколаївна.

Того дня відзначив день народження Русин Олексій, якому виповнилося шість років. Привітали і його. А також ветерана Великої Вітчизняної війни, учасника бойових дій Герасимен- ка І.П. та найстаршу жительку села Бібікову Ф.Т., якій цьогоріч виповнилося 100 років.

А всю громаду вітали, зичили всіх гараздів, народний депутат України Шенцев Д.О., депутат Харківської облради Радьков С.М., голова Дворічанської РДА Клочан В.І., голова Дворічанської районної ради Турбаба Г.Г, перший заступник голови РДА Міщенчук С.В. Найдорожчий подарунок – сертифікат на комплект обладнання для облаштування дитячого майданчика – отримали від гостей. Дорогий він не лише за сумою коштів, а за втілення віри в майбутнє громади.

Завершилися урочистості у будинку культури піснею «Україна – це ми» у виконанні Таран С. Її підхопили всі учасники концерту. Згодом учасників свята частували польовою кашею. Потім були спортивні змагання сильних, спритних і витривалих.

Сельчанам на святі сподобалася не тільки польова каша. Мало кого на селі можна здивувати продукцією садів та городів, однак виставлений Беспарточ- ним С.В. на продаж виноград, дістав найвище схвалення покупців.

Приємним сюрпризом для сільських дітлахів стало облаштування на час проведення заходів у центрі села атракціонів. Це, зокрема, і дитяча гірка, і батут.

На завершення бажаючим було продемонстровано художній фільм, а молодь розважалася на дискотеці. Доречно відзначити, що регулярною демонстрацією кінофільмів може похвалитися не кожне село, але завдяки відданості справі Довгополого О.М. наші жителі давно вже сприймають це як звичайне.

Велика подяка за допомогу в організації свята колективам сільськогосподарських підприємств відділку ППСВФ «Агро», ПСП «Колос», керівникам підприємств Зубенку А.Г., Сіренко О.В., Колісни- ку С.М. за їх розуміння і активну участь у реалізації соціально-економічного розвитку громади.

О. ОСТАПЕНКО.

Депутат районної ради.

Фото А. Фоміна.

 

Категорія: Новини культури | Переглядів: 516 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]