Четвер, 18.04.2024, 22:44
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2017 » Листопад » 20 » ТОКАРІВСЬКЕЄ СЕЛО – НАЙЧАРІВНІШЕ ВОНО…
13:26
ТОКАРІВСЬКЕЄ СЕЛО – НАЙЧАРІВНІШЕ ВОНО…

ТОКАРІВСЬКЕЄ СЕЛО – НАЙЧАРІВНІШЕ ВОНО…

У час духовного відродження нашого народу ми все частіше вдивляємося в його історію, звертаємося до нашого минулого. Кожна людина з великою любов’ю і трепетом згадує те місце, де народилася, де у затишній сільській оселі пройшло її дитинство, згадує традиції, що шанувались із діда-прадіда. Та ніщо так не залишається в глибині пам’яті, а потім згадується протягом усього життя, як  участь у традиційних сільських святах.
На Покрову, 14 жовтня, Токарівська громада відзначала День села. У цей день для токарян об’єдналися воєдино всі три свята – День захисника України, День українського козацтва і Свято Покрови Пресвятої Богородиці.


Гостей зустрічав святково прибраний клуб. У фойє було виставлено багато робіт місцевих майстрів: ляльки-мотанки Філімонової О.В., вироби з лози Філімонова В.Н., роботи з бісероплетіння сім’ї Трегубів, вироби з бісеру та стрічок Інни ти Ірини Осик, дитячі вироби з глини майстерні «Гончарик» (Танцюра О.М.), роботи з травоплетіння майстерні «Зелійниця», вишиті бісером картини Бабак Є.О., вишиті картини Токар С.В., вироби з плетених газетних стрічок Фірової О.П., а також стенди, присвячені історії села, історії Токарівської школи (90-річчя освіти на території Токарівської сільради), дитячому фольклорному колективу «Веселка», діяльності «Села майстрів». У фойє також розмістили фотовиставку В. Оглобліна із Купальської ночі в Токарівці.


На свято завітали почесні гості – голова Дворічанської районної державної адміністрації Григоренко Ірина Володимирівна і редактор районної газети «Дворічанський край» Фомін Андрій Євгенович. Вони теплими словами привітали всіх зі святом і побажали селу процвітання.


«Токарівськеє село – найчарівніше воно…» Цими словами з гімну с. Токарівка розпочалося свято. Його урочисто відкрила Токарівський сільський голова Синянська Ольга Петрівна. Вона відзначила  жителів сільської ради подарунками у номінаціях: «Захисники Вітчизни» – Жукова О.В., Осику О.М., Олійника А.А.; «Підростаюче покоління Токарівської громади» – першокласників Токарівської ЗОШ (класний керівник Кіпрова В.Л.); «Дні народження» – Мініну О.К. (80 років), Дрозд Г.П. (70 років), Білич Н.Ф. (60 років), Пєшкова І.М. (50 років); «Наймолодший житель села» – Іншакова Артема; «Багатодітна сім’я» – родини Калініних, Іншакових, Моісеєнків, Бовгири, Блоха; «Ювілей весілля» – родини Плужників (40-річчя), Танцюр (35-річчя), Демченків (25-річчя); у номінації «Активний депутат» – Фурман І.Д.; «Активна участь у житті сільської громади» – колектив Токарівської ЗОШ на чолі з директором Фурман С.В.; «Розвиток та збереження української мови  і культури  на території Токарівської сільської ради» – Ковальову З.Є.; «Медпрацівник» – Семененко О.В.; «Соціальна сфера» – Козлову О.М.; «Культура» – найактивнішого аматора сцени – Рибалко П.І., місцевого композитора Лапіну Л.А., директора Токарівського СБК Мешкову О.Б.; «Кращий квітник» – Шевченко В.І.


За активну участь у житті Токарівської громади подякою було відзначено керівника Токарівського відділення сільгосппідприємства Шалбузова Д.Ш.
За великий особистий внесок у розвиток соціальної, культурної, медичної, освітньої сфери Токарівської громади подякою відзначено Акулова В.В. Жителі села дуже вдячні йому за спонсорську допомогу у проведенні свята, за такий щедрий подарунок для жителів села – концерт ВІА «Пламя», святковий феєрверк, дискотека, смачна польова каша та інші смаколики.
Висловлюємо подяку Токарівській сільській раді за організацію та проведення свята.
За ігрові дитячі атракціони дякуємо Обласному благодійному фонду Дмитра Шенцева.
На святі з патріотичними віршами та піснею виступали учні 1 класу Токарівської школи під керівництвом Кіпрової В.Л. та місцевий колектив «Токаряночка» у складі Лапіної Л.А., Шевченко О., Гальченко Л., Федяй О.І., Калініної О.В., Криворучко С.А., Демченко Л.В., Танцюри О.М., Рибалко П.І. – з піснями та гуморесками.


Усім гостям свята дуже сподобався виступ ВІА «Пламя». Зал жваво реагував – глядачі захоплено співали разом із співаками і проводжали їх зі сцени бурхливими аплодисментами.
Увечері над селом пролунав святковий феєрверк, а дискотека тривала до пізньої ночі.
                                                                                                                                         О. МЕШКОВА.
                                                                                                                                       Фото А. Фоміна.

Категорія: Святкуємо День села! | Переглядів: 427 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]