П`ятниця, 19.04.2024, 08:39
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2014 » Листопад » 14 » В.І. Лебединський: «Покладатися лише на власні сили»
13:38
В.І. Лебединський: «Покладатися лише на власні сили»

Наші інтерв’ю

В.І. Лебединський: «Покладатися лише на власні сили»

Віктор Іванович ЛЕБЕДИНСЬКИЙ – генеральний директор ПСП «Вільшанське» – вправний і рішучий господарник. А ще ця людина щиро й активно переймається долею рідного села. Найбільша його мрія – бачити щасливими своїх земляків, людей, які поруч. З нагоди Дня працівників сільського господарства вирішили поспілкуватися з В.І. Лебединським, поговорити про справи і про життя.

– ПСП «Вільшанське» – досить успішне господарство. Як досягали успіху?
– Щоб досягти успіху, треба згуртувати людей навколо ідеї. Саме завдяки команді однодумців долаємо труднощі і йдемо до поставленої мети.
– Як набували досвіду у сфері сільського господарства? Життя – кращий учитель, чи були конкретні особистості?
– Навчався і брав приклад з Великих керівників –             О.М. Нікуліна, А.Д. Концевича, М.Х. Погребняка, М.О. Гніздилова, В.О. Фоменка, М.М. Жидких.
Досвіду додали поїздки до розвинутих європейських країн. Там вивчав технології виробництва молока та організацію роботи в рослинництві.

 


Натисни на картинку

Натисни на картинку

– Як політичні події  в Україні протягом її незалежності впливали на бізнес? Які особливо тяжкі моменти можете згадати?
– Політичні події в країні    за роки незалежності нега-        тивно впливали на розвиток сільського господарства. А саме: відсутність державних програм підтримки сільськогосподарського виробника, відсутність дотацій, державних позик, великий розрив між собівартістю та цінами реалізації сільгосппродукції.
Звісно, були й тяжкі моменти. А саме – посуха 2007 та 2010 років. Допомоги від держави не було. Покладалися лише      на власні сили, розум та кмітливість.
– Напевно, у важкі моменти спиралися на колектив? Що можете сказати про людей, з якими довелося працювати? Чи є досягнення працівників, якими особливо пишаєтеся?
– Колектив на підприємст- ві – це команда однодумців, здатних втілити задум свого лідера у життя. Наш колектив – злагоджений, кваліфікований і відповідальний.
Галузь тваринництва в господарстві – одна з пріоритетних. Завдяки наполегливій праці, відповідальності як спеціалістів, так і всього колективу вдалося досягти вагомих результатів у молочному скотарстві. За 10 минулих місяців поточного року надій на кожну фуражну корову склав 7885 кілограмів. До кінця року сподіваємося надоїти по 9400 кілограмів молока на кожну фуражну корову.
– Які основні правила панують у Вашому колективі? І як мотивуєте виробничників до нових досягнень?
– Головне правило – покладатися лише на власні сили. Бо тільки за умов чесної, старанної і плідної праці можна отримати бажані результати. Найбільше в людях я ціную порядність, чесність, відповідальність і наполегливість.
За досягнення високих виробничих показників з високою якістю робіт як в тваринництві, так і в рослинництві – гідна зарплата. Премія та подяка керівника мотивують в однаковій мірі.
– Яку нову сільськогосподарську техніку придбали цьогоріч? Як дбаєте про оновлення технічної бази? Падіння гривні до долара вплинуло на Ваші плани?
– З кожним роком оновлюється тракторній парк господарства сучасною сільськогосподарською технікою. В 2014 році придбали комбайн, трактор, пропашну сівалку, пружинну борону на загальну суму 3910000 грн.

 

 


Натисни на картинку

Натисни на картинку

Так, підвищення курсу долара вплинуло на наші плани. Бо хотіли ще купити обприскувач для внесення засобів захисту рослин.
– Як допомагаєте жителям місцевої  громади?
– Нині на утриманні ПСП «Вільшанське» дитячий садок, надаємо фінансову допомогу Вільшанській сільраді, закладам освіти, медицини, культури. Господарство коштами підтримує місцеві футбольну та волейбольну команди, є спонсором масових заходів та свят. Я вважаю, що розвиток села є запорукою розвитку господарства. Тому роблю все, щоб Вільшана залишалася комфортною для життя і була найгарнішим селом, а вільшанці – найбагатшими в Україні.
– Події на сході вплинули на Ваше життя? Допомагали переселенцям, військовим?
– Авжеж. Колектив господарства надав матеріальну допомогу підрозділу міліції БПСМОП «Слобожанщина» в липні-серпні. Це приготування і доставка страв – сніданок, обід, вечеря.
– А чим займаєтеся у вільний від роботи час? Маєте хобі?
– У вільний час виїжджаю на полювання. А також люблю риболовлю.
– Що хочете побажати колегам у день їх професійного свята?
– Колегам-керівникам бажаю впевненості у завтрашньому дні, у власних силах. Не втрачайте віру у світле майбутнє і мир, такий необхідний усім нам у цей нелегкий для країни час! Треба працювати якомога більше, а ще піклуватися про людей та села.
– Вікторе Івановичу, дякую за цікаву і змістовну бесіду. У День працівників сільського господарства дозвольте насамперед подякувати Вам за самовіддану й невтомну працю! Бажаю міцного здоров’я, миру й злагоди в родині, нових вагомих трудових здобутків в ім’я процвітання України і нашого чарівного краю, добробуту  та  благополуччя! Хай Вам добре нива засівається і за гарної погоди щедрий урожай вродить!

 

 

 

 

 

Інтерв’ю підготував 
Ф. АНДРЄЄВ.

 

Категорія: Актуальне інтерв’ю | Переглядів: 990 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]