П`ятниця, 26.04.2024, 21:38
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2014 » Червень » 5 » ВІДСВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ ПРИКОРДОННИКА
16:10
ВІДСВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ ПРИКОРДОННИКА

ВІДСВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ ПРИКОРДОННИКА

Двадцять восьмого травня – свято сміливих, відважних людей, які захищають Батьківщину на кордоні, – День прикордонника. Це свято відзначають службовці, офіцери, ветерани прикордонних військ. Майже на грандіозне дійство перетворилося цього року святкування Дня прикордонника на Дворічанщині.

Теплий травневий ранок розпочався з урочистого відкриття пам’ятного знаку поблизу вокзалу на станції Дворічна. У заході взяли участь генеральний директор ПСП «Вільшанське» В.І. Лебединський, Тавільжанський сільський голова М.І. Тритяк, секретар Тавільжанської сільської ради С.В. Мороз та ветерани прикордонної служби. Саме за ініціативою останніх було створено па- м’ятний знак «Там, где сутки начинаются в 20.00».

На початку зустрічі до присутніх звернулися ветерани-прикордонники              В. Сабада та В. Брагін. Вони виконали почесну місію – відкрили пам’ятний знак, урочисто перерізавши стрічку, та поклали квіти. Винуватці свята подякували Тавільжанському сільському голові за сприяння у встановленні па- м’ятного знаку. Микола Іванович, у свою чергу, привітав прикордонників з їх професійним святом.
Не забули про колег і прикордонники, що проходять службу в селі Миколаївка. Підполковник С.А. Рожков звернувся з вітальними словами до ветеранів-прикордонників, а також розповів про військову службу в наші дні.

Згодом прикордонники вирушили до селища Дворічна, до пам’ятного знаку воїнам-афганцям, де на них вже чекали. У мітингу з нагоди відзначення в районі Дня прикордонника взяли участь керівництво районної ради, райдержадміністрації, прикордонники, воїни-афганці, учні ліцею та шкіл району.


Натисни на картинку

Натисни на картинку

Голова Дворічанської районної ради Г.Г. Турбаба побажала присутнім миру та здоров’я. А також подякувала прикордонникам і воїнам-афганцям за активну участь у вихованні підростаючого покоління. Голова Дворічанської райдержадміністрації В.І. Клочан зичив прикордонникам здоров’я, порядку та злагоди в сім’ях. Віктор Іванович наголосив, що молоді є з кого брати приклад.
Методист ЦДЮТ            Л.В. Бабай розповіла, що учні шкіл району взяли активну участь у військово-патріотичній акції «Слобожанські дзвони Перемоги». А десять робіт школярів надруковано в збірці «Роки минають, а пам’ять вічна». Учень Дворічанського ліцею Валерій Мовчан – учасник акції – розповів про роботу клубу «Юний прикордонник» і привітав дозорців кордону та воїнів-афганців зі святом.
Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим воїнам-афганцям.
Згодом святковий кортеж вирушив до села Рідкодуб – на малу батьківщину загиблого воїна-афганця Олександра Медяника. На свято завітали генеральний директор ПСП «Вільшанське» В.І. Лебединський, начальник відділу прикордонної служби «Тополі» М.О. Ковальчук, ветеран-прикордонник С.В. Стеценко, Рідкодубський сільський голова О.П. Павленко.
Першим до присутніх звернувся директор Рідкодубської школи Ю.М. Тя- гілєв. Він подякував прикордонникам за службу та пильну охорону державних кордонів, привітав зі святом та побажав усіх гараздів їм та їхнім сім’ям. Юрій Михайлович запро- сив присутніх відвідати шкільний музей, де знаходиться експозиція, присвячена загиблому герою            О. Медянику.
Генеральний директор ПСП «Вільшанське», голова правління Дворічанської спілки ветеранів Афганістану В.І. Лебединський привітав прикордонників зі святом і вручив пам’ятні медалі за охорону державного кордону деяким з них. Це В.Г. Брагін, О.В. Вишневецький, А.М. Мітяєв,       А.В. Гусон, В.А. Вітковский, І.Я. Порада.
Воїн-прикордонник        В.І. Василець подякував організаторам свята та учням, що не забувають про свято охоронців рубежів Батьківщини. Привітав присутніх, побажав прикордонникам здоров’я, щастя, успіхів у житті та мирного неба.
Начальник відділу прикордонної служби «Тополі» М.О. Ковальчук розповів про роботу, розвиток та історію прикордонної служби на теренах нашої держави. Він також привітав колег зі святом.

 


Натисни на картинку

Натисни на картинку

О.П. Павленко – Рідкодубський сільський голова – подякувала прикордонникам за службу, мир і спокій, а також за те, що вони є гарним прикладом для дітей. Звернулася Олена Петрівна і до молодого покоління. Ще раз нагадала дітям про такий важливий мир, про те, що потрібно бути патріотами та шанувати захисників рідної землі. Згадала вона також і про Олександра Медяника, на честь якого названо одну з вулиць у його рідному селі, та звернулася зі словами подяки до матері загиблого воїна-афганця.

Методист  ЦДЮТ  Л.В.  Ба- бай вручила матері загиблого героя Ніні Василівні Медяник збірку «Роки минають, а пам’ять вічна». Збірки, а також грамоти і подяки отримали учні та представники шкіл, які брали участь у її написанні. А саме Мовчан Валерій – учень Дворічанського ліцею, Овчеренко Максим – учень Топільської школи, учні 6-го класу Рідкодубської школи, Дмитриченко Діана – учениця Вільшанської школи, Осика Ірина – учениця Токарівської школи, Севастьянова Єлизавета – учениця Пристанційної школи, Ситник Максим – учень Мечниківського НВК та випускник Токарівської школи Федяй Юрій.
Наприкінці зустрічі присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Також поклали квіти до меморіальної дошки, присвяченої воїну-афганцю Олександру Медянику.
Ветеран-прикордонник С.В. Стеценко вручив подяки і грамоти регіонального управління Державної прикордонної служби України М.М. Кондратенку, В.І. Наливайку, Ю.М. Тягілєву за активну участь у патріотичному вихованні молоді та підтримання високого авторитету прикордонної служби, а також на честь професійного свята.
Потім делегація ветеранів-прикордонників і школярів разом з матір’ю та тіткою Олександра Медяника вирушила на могилу героя. Добрим словом згадав свого учня О.Т. Артеменко. Згадав вчитель і щиру привітну посмішку юнака, і його прагнення жити.
Протягом всього заходу в школі учні Рідкодубської ЗОШ виконували пісні для прикордонників і гостей та розважали їх запальними танцями.
Завершенням грандіозного дійства в Рідкодубі став футбольний матч. А також була смачна каша, яку готували прикордонники з пропускного пункту «Тополі» та діти з різних шкіл району.

 

І. БОНДАРЕНКО.
Фото автора.

 

 

Категорія: Твої люди, Дворічанщино! | Переглядів: 870 | Додав: prodvinyutij5773 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]