П`ятниця, 19.04.2024, 07:54
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2017 » Травень » 22 » ВІДЗНАЧИЛИ 72-У РІЧНИЦЮ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ЄВРОПІ ТА ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ
10:36
ВІДЗНАЧИЛИ 72-У РІЧНИЦЮ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ЄВРОПІ ТА ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

ВІДЗНАЧИЛИ 72-У РІЧНИЦЮ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ЄВРОПІ ТА ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

Рівно 72 роки тому капітуляцією фашистської Німеччини закінчилася найжорстокіша і найкровопролитніша війна в історії людства. Цей день назавжди увійшов в історію як День Перемоги.
Цьогоріч, не відходячи від традицій, 9 травня Дворічанщина вшановувала пам’ять загиблих воїнів і схилялася перед живими, які вибороли нам свободу та Перемогу у Другій світовій війні.
Рано-вранці по місцевому радіомовленню «Приоскілля» ветеранів і земляків привітали очільники району – голова райдержадміністрації Валерій Приходько та голова райради Галина Турбаба. Згодом у Свято-Успенському храмі селища Дворічна розпочалася панахида та молебень за воїнами, загиблими на полях битв.
Офіційна частина свята розпочалася урочистою ходою за участі керівництва району та селища, ветеранів війни, військовослужбовців, представників трудових колективів, громадських організацій, учнівської молоді, мешканців селища і гостей. Перед початком мітингу керманичі району та представники громадськості поклали вінки до Меморіалу загиблим воїнам у роки війни в центрі Дворічної. Пролунав Державний Гімн України.
З вітальними словами до присутніх звернувся Валерій Приходько. Він привітав усіх із 72-ю річницею Перемоги над нацизмом у Європі і Днем пам’яті та примирення.
«У першу чергу хочеться поздоровити ветеранів, яких, на жаль, у нашому районі залишається все менше. Звертаюсь до молодшого покоління і закликаю продовжувати пам’ятати про земляків, які захищали нашу Батьківщину у ті воєнні роки. Бажаю всім присутнім єдності, миру, здоров’я, процвітання нашій Дворічанщині і кожній родині. З Днем Перемоги!» – сказав Валерій Анатолійович.
Він також передав привітання й слова вдячності від голови облдержадміністрації Юлії Світличної.
До присутніх на мітингу звернулася Галина Турбаба. «Дійсно це свято зі сльозами на очах, тому що в цей день ми згадуємо всіх тих, хто не повернувся з тієї страшної війни, хто кував перемогу в тилу, чиє дитинство пройшло без материнського тепла. Тих, хто відбудовував нашу країну в післявоєнні роки. Саме тому у травневі дні ми приходимо до братських могил, пам’ятних знаків і вшановуємо тих, хто загинув захищаючи нашу Вітчизну. Дорогі земляки! Від себе особисто, від народного депутата України Д. Шенцева, від імені депутатського корпусу, від сільських голів, які в цей день вітають своїх односельців, вітаю вас із Днем Перемоги! Бажаю добра, злагоди, єдності, спільної праці на благо Дворічанщини», – сказала Галина Григорівна.
Упродовж мітингу з вітальними словами до мітингарів звернулися депутат обласної ради Леонід Заярний, районний військовий комісар Сергій Забара, член правління Дворічанської районної спілки ветеранів Афганістану Петро Альбощий, голова районної організації ветеранів України Василь Дорошенко, настоятель Свято-Успенського храму протоієрей Олександр Свиридов.
На завершення мітингу учні поклали гірлянду слави до Вічного вогню. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до Меморіалу загиблим воїнам і до погрудь наших земляків – Героїв Радянського Союзу.


Після закінчення мітингу у районному будинку культури відбувся святковий концерт. У фойє РБК працювала виставка на тему війни 1941–1945 років, представлена Дворічанським краєзнавчим музеєм.
У ході концертної програми керівники району ще раз привітали та вручили подарунки від громади та народного депутата України Д.О. Шенцева ветеранам-учасникам бойових дій – Лідії Данилівні Рубцовій, Миколі Даниловичу Васильцю, Миколі Степановичу Ігнатенку. Художніми номерами жителів і гостей району вітали метри й аматори дворічанської сцени: Сергій Щоличев, Юрій Куценко, Ірина Рибалка, Людмила Саніна, Оксана Бондаренко, Анатолій Білоус та Володимир Бабак, Марія Ковбаса, Юлія Потапова, Захар і Денис Скоропльоти, фольклорний колектив «Осколяночка», ансамбль народних інструментів «Гості», танцювальні колективи «Джокер», «Дворічанські зорі».


А після завершення концерту на майдані біля РБК ветеранів та учасників святкових заходів частували запашною гарячою юшкою, звареною працівниками Дворічанської райспоживспілки, смачною польовою кашею та духмяним чаєм, приготовленими досвідченими «кухарями» районної пожежно-рятувальної частини МНС. Тут же під керівництвом майстра спорту України Олега Федяя проводилися показові змагання любителів гирі та штанги. Для дітлахів працювали атракціони, продавали солодку вату, повітряні кульки та ін. Все це додало особливого, піднесеного настрою учасникам святкових заходів і вкотре засвідчило, що День Перемоги для дворічан залишається одним із найвеличніших свят.
                                                                                                                                                 А. ФОМІН.
                                                                                                                                             Фото автора.

Категорія: Новини культури | Переглядів: 392 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]