П`ятниця, 26.04.2024, 09:29
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2016 » Жовтень » 24 » ВІЗИТ ГОЛОВИ ОБЛАСНОЇ РАДИ НА ДВОРІЧАНЩИНУ
11:51
ВІЗИТ ГОЛОВИ ОБЛАСНОЇ РАДИ НА ДВОРІЧАНЩИНУ

ВІЗИТ ГОЛОВИ ОБЛАСНОЇ РАДИ НА ДВОРІЧАНЩИНУ

Нещодавно голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перебуваючи з робочим візитом на Дворічанщині, спільно з головою райдержадміністрації Валерієм Приходьком та головою районної ради Галиною Турбабою, оглянув соціальні установи та поспілкувався із представниками територіальних громад району. Метою поїздки були огляд об’єктів, де переможцями конкурсу «Разом в майбутнє» освоюються кошти, які виділялися в рамках реалізації міні-проектів, та визначення пріоритетних проблем району.


Першим об’єктом, на якому побував Сергій Іванович, була Дворічанська загальноосвітня школа, де модернізували кухню та їдальню. Тут поставили нові вікна та мийки, на харчоблоці замінили застаріле обладнання, відремонтували витяжну та каналізаційну системи їдальні, а також придбали декілька нових столів. Та на цьому дворічани не хочуть зупинятися. Батьківський комітет планує в майбутньому таким самим чином – через реалізацію міні-проекту, який вже розробила ініціативна група батьків, – відремонтувати актовий зал.
В інтернаті, який працює при Дворічанському ліцеї, старі вікна замінили на нові, енергозберігаючі: п’ять із них з’явилося за кошти місцевого бюджету, а 41 замінили в рамках реалізації міні-проекту. Окрім вікон замінили ще й двері. Так, більшість вікон в інтернаті тепер енергозберігаючі.
  Наступним С. Чернов відвідав мікрорайон сел. Дворічна, де активній громаді вдалося розв’язати проблему трьох багатоквартирних будинків, яка тривала упродовж багатьох років. Питання стосувалося каналізаційних мереж, які потребували оновлення. Завдяки перемозі в конкурсі «Разом в майбутнє» проблему вдалося вирішити. У рамках реалізації міні-проекту прочистили та відремонтували вигрібну яму, замінили каналізаційні труби в підвальному приміщенні та змонтували новий трубопровід.


  Для збереження чистоти на вулицях селища у Дворічній цього року облаштували 23 майданчики з контейнерами для роздільного збирання твердих побутових відходів. А для того, щоб зекономити кошти та обладнати більшу кількість спеціалізованих ємностей для сміття, працівники КП «Дворічна» вирішили не закуповувати вже готові контейнери, а змайструвати самі.
  Завдяки участі в обласному конкурсі міні-проектів у центрі дитячої та юнацької творчості відкрили музей видатному землякові І.І. Мечникову. Перебуваючи в закладі, голова обласної ради зазначив, що велич і багатство Слобожанщини – збірне поняття: «Дворічанщина пишається Мечниковим, Золочівщина – край Сковороди, Чугуївщина – батьківщина Рєпіна. Тому ми повинні розвивати і примножувати потенціал цих та інших куточків Харківської області, знаходити в кожному щось унікальне». Сергій Чернов висловив готовність разом із депутатським корпусом втілювати ідею музейників щодо організації на належному рівні 110-річчя присудження Іллі Мечникову Нобелівської премії. Проведення наукової конференції в стінах новоствореного закладу, за участі вчених із різних країн, планується в 2018 році. Також Сергій Іванович зазначив, що обласна рада підтримує намір дворічан звернутися до латвійського музею, де зберігається медаль Нобелівської премії по медицині, яка була вручена великому вченому в 1908 році за дослідження імунітету, з тим, щоб оригінал медалі був переданий до музею Харківщини, а копія залишилася в ризькому Музеї медицини.
Міні-проект щодо модернізації приміщення будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Богданівське також здобув перемогу в конкурсі «Разом в майбутнє». Сергію Івановичу представили результат виконаних робіт. Це перемуровані ззовні стіни, один новозбудований ганок та один відремонтований, нові пластикові вікна, металопластикові двері, замінена внутрішня система опалення.
Серед переможців конкурсу і Топільська загальноосвітня школа. У закладі тільки цьогоріч замінили на енергозберігаючі 34 вікна та двоє дверей. Це не перша перемога школи у конкурсах міні-проектів. У попередні роки вже мали змогу відремонтувати і поліпшити матеріальну базу спортивного залу, шкільної їдальні, замінити систему опалення та частину дверей. Частково встановили енергоощадне освітлення у класних кімнатах. Та педагоги мріють ще про заміну вікон і у спортзалі та коридорах. У планах також замінити покрівлю, адже приміщення школи побудуване ще у 1969 році.
Перебуваючи на території Пісківської сільської ради, С. Чернов завітав і до дошкільного навчального закладу «Топольок» та храму в с. Піски, який нещодавно відкрив свої двері для прихожан.


У ході поїздки по району поважні гості відвідали новобудови у с. Богданівське – храм і спортивний майданчик із синтетичним покриттям, молочно-товарний комплекс ПСП «Родіна» – один із найсучасніших в Україні.
  Голова облради Сергій Чернов, відзначив, що хоч Дворічанський район є одним із найбільш віддалених від Харкова, проте його представляє дуже активна громада, яка ініціює багато проектів та ідей, тому Дворічанщина – один із лідерів, адже із 30 поданих проектів переможцями стало 15! Значний внесок у реалізацію проектів зробили місцеві підприємці. Вони не тільки взяли участь у співфінансуванні цих проектів, а й щороку вкладають свої кошти в розвиток села. «Особливо це стосується села Тополі, де в усіх закладах культури, охорони здоров’я, освіти і просто на вулицях вдячні жителі називають ім’я керівника місцевого господарства», – зазначив Сергій Чернов.
                                                                                             До друку підготувала О. САНІНА.

Категорія: Офіційно | Переглядів: 511 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]