П`ятниця, 26.04.2024, 21:34
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2014 » Грудень » 26 » З НАГОДИ ДНЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ
16:03
З НАГОДИ ДНЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

З НАГОДИ ДНЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

У районному будинку культури відбулися урочистості з нагоди Дня місцевого самоврядування, учасниками яких стали депутати місцевих рад, працівники та ветерани виконавчих апаратів районної, селищної та сільських рад, представники трудових колективів установ району, які покликані разом у співпраці з органами місцевого самоврядування вирішувати питання життєдіяльності громади, проблеми громадян.
З вітальним словом виступила Г.Г. Турбаба – голова районної ради. Вона, зокрема, зазначила, що місцеві ради, депутатський корпус району працюють і цього року послідовно, стабільно, виконують доходну та видаткову частини бюджетів, вирішують питання спільної власності, земельні питання, працюють над розвитком територій: вуличне освітлення, ремонти закладів соціальної сфери, заміна вікон на енергозберігаючі тощо. Місцеві ради району завжди беруть участь у різних конкурсах, проектах, які направлені на конкретні справи в населених пунктах та на підвищення рівня професійності працівників, і стають лауреатами та переможцями. 
Ради є членами Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, очолюваної головою обласної ради С.І. Черновим. З 2007 року депутати всіх рівнів нашої області проводять роботу щодо реформування системи місцевого самоврядування, до концепції якої з області подано найбільшу кількість пропозицій, які, сподіваємося, будуть почуті й послужать на благо Україні і наших громад. 
Робота депутатів та посадовців місцевих рад непроста, бо поставлені завдання складні, а ресурси та повноваження обмежені. Але сподіватимемося, що новий склад Верховної Ради затвердить пакет давно напрацьованих законів і реформа влади таки відбудеться. І буде співпраця всіх гілок влади, депутатів усіх рівнів, яка є у нас з народним депутатом  України  Д.О.  Шенцевим, депутатами обласної ради С.М. Радьковим та В.Г. Гуляном. Від них Г.Г. Турбаба передала вітання зі святом та побажання плідної роботи задля людей.
Також ради взаємодіють з колективами організацій, установ, закладів, підприємств різного спрямування і знаходять спільну мову. Вітальні слова від начальника управління статистики С.І. Єригіної, які зачитала голова районної ради, були в унісон з реальністю: «Вам судилося долею працювати в самоврядних органах – органах реального народовладдя, які є засобом реалізації інтересів територіальної громади. Нехай це велике свято об’єднає нас у спільному прагненні зробити наше селище та села, а також всю Україну щасливими та багатими. Ваша наполеглива і самовіддана праця, високий професіоналізм і компетентність, відповідальність, людяність та чуй- ність відгукуються в серцях та вчинках мешканців вдячністю, розумінням та підтримкою».
Щирі слова вдячності за багаторічну працю прозвучали на адресу ветеранів місцевого самоврядування. Г.Г. Турбаба подякувала М.М. Зрожевському, колишньому голові районної ради, який започаткував багато традицій та добрих справ. Ветеранам виконавчого апарату районної ради Л.В. Романенко та Р.І. Рязанцевій, присутнім на урочистостях, були вручені квіти та подарунки.
Теплі слова подяки за повсякденну роботу прозвучали у виступі голови райдержадміністрації  В.І. Клочана. Поточний рік був важким, але в районі всі з розумінням і терпінням працюють, намагаються вирішувати всі завдання відповідно до сфер компетенції. Стимулом для роботи місцевих рад є почуття власної відповідальності. В.І. Клочан побажав успіхів у спільній подальшій діяльності в ім’я процвітання району, подолання перешкод, удачі в усіх справах і починаннях, здоров’я, благополуччя кожній родині.
Народний депутат України Д.О. Шенцев поздоровив зі святом тих, хто обраний на цю роботу, хто стоїть найближче до людей. Органи місцевого самоврядування є найважливішою ланкою в державобудуванні України. Вони найтісніше пов’язані з народом, постійно живуть його проблемами, водночас розв’язують актуальні державні питання. Усім причетним до цього свята    Д.О. Шенцев подякував за важку, не завжди вдячну і зовні непомітну працю та побажав міцного здоров’я, благополуччя, миру, злагоди, добра.
Після вітальних слів було проведено нагородження. За багаторічну сумлінну працю, відповідальність і компетентність в роботі, активну громадську діяльність та з нагоди Дня місцевого самоврядування нагороджені Почесною грамотою районної ради та районної державної адміністрації Скиба Володимир Миколайович, депутат районної ради, директор товариства з обмеженою відповідальністю «Колодязнянське», та Янченко Надія Михайлівна, секретар Рідкодубівської сільської ради.
Грамотами районної ради та районної державної адміністрації відзначено Бойко Світлану Анатоліївну, депутата Вільшанської сільської ради, секретаря постійної комісії з питань депутатської діяльності та етики; Горбаньову Ларису Василівну, спеціаліста Дворічанської селищної ради; Дрозд Ірину Олександрівну, спеціаліста Токарівської сіль- ської ради; Зеленську Ольгу Миколаївну, спеціаліста Лиманської Другої сільської ради; Молчанову Антоніну Іванівну, колишнього працівника Новоєгорівської сільської ради; Ткачову Світлану Михайлівну, головного бухгалтера Петро-Іванівської сільської ради; Тритяка Миколу Івановича, Тавільжанського сільського голову.
За активну участь у житті громади та з нагоди Дня місцевого самоврядування оголошено Подяку Каніщевій Людмилі Вікторівні, спеціалісту Пісківської сільської ради; Коліснику Сергію Миколайовичу, члену виконавчого комітету Кутьківської сільської ради; Лихолобовій Людмилі Олександрівні, спеціалісту з соціальних  питань  Кам’янської сільської ради; Олійник Тетяні Миколаївні, депутату Колодязненської сільської ради; Реполовській Ельвірі Анатоліївні, головному бухгалтеру Миколаївської сільської ради; Суміній Світлані Максимівні, спеціалісту Жовтневої сіль- ської ради, члену виконавчого комітету сільської ради.

 


Натисни на картинку

Натисни на картинку

Переможці районного конкурсу на кращу посадову особу місцевого самоврядування були відзначені дипломами та пам’ятними подарунками. У номінації «Кращий сільський голова» нагороджено за І місце Синянську Ольгу Петрівну, Токарівського сільського голову, за ІІ місце – Павленко Олену Петрівну, Рідкодубівського сільського голову, за ІІІ місце – Смицького Володимира Володимировича, Миколаївського сільського голову. Заохочувальні подарунки одержали Магомедов Фархад  Ашуралійович, Дворічанський селищний голова, та Стєганцев Михайло Миколайович, Новоєгорівський сільський голова. М.М. Стєганцев цього дня відзначав свій день народження. Тож отримав вітання, квіти і подарунки від громади району та від народного депутата Д.О. Шенцева. У номінації «Краща посадова особа» нагороджено за І місце Мороз Світлану Василівну, секретаря Тавільжанської сільської ради, за ІІ місце – Токаря Федора Володимировича, секретаря Токарівської сільської ради, за ІІІ місце (поділили між собою) – Левченко Людмилу Валеріївну, секретаря Дворічанської селищної ради, та Вабіщевіча Сергія Петровича, секретаря Новоєгорівської сільської ради.
Традиційно були вручені дипломи та цінні подарунки переможцям конкурсу на кращу сільську раду: І місце – Токарівська сільська рада (сільський голова – Синянська О.П.), ІІ місце – Пісківська сільська рада (сільський голова – Бакунець В.В.), ІІІ місце – Колодязненська сільська рада (сільський голова – Перепелиця О.В.). Краща сільська рада визначалася за станом виконання бюджету; санітарним станом та благоустроєм населених пунктів; участю у загальнорайонних програмах, конкурсах, проектах; проведенням культурно-масових та соціальних заходів на території ради та участю в районних заходах; за станом закладів бюджетної сфери; організаційної роботи, діловодства, кадрової роботи, підвищення кваліфікації; за станом роботи із зверненнями громадян.
Також за традицією були вручені подарунки від народного депутата України                 Д.О. Шенцева. Дмитро Олексійович завжди разом з нами, буваючи в громадах, знає наші сподівання й проблеми і допомагає їх вирішувати. Так, Петро-Іванівська сільська рада отримала сертифікат на зупиночний павільйон, який потрібен. Він вже готовий, найближчим часом буде встановлений. Відвідуючи Кутьківську сільську раду, всі дивуються з того, що там і досі в клубі демонструються кінофільми. Приємно вражений був і наш народний депутат, і також надає допомогу. Сільський голова та кіномеханік отримали очікуваний ноутбук.
Святковий концерт відкрив виступ фольклорного колективу «Берегиня» с. Гракове Новоєгорівської сільської ради у складі Ситник Неоніли Федорівни, Водолагіної Лідії Михайлівни, Лемзякової Раїси Павлівни, Кравцової Лідії Федорівни, Стеганцевої Варвари Микитівни. Вони виконали народну пісню та пісню, написану керівником Н.Ф. Ситник про свій колектив, який 15 років радує глядачів своєю творчістю. Щирі, прості поетичні рядки викликали навіть сльози у присутніх, це були сльози гордості за своїх талановитих, щедрих на добро земляків.
Керівник району та народний депутат України  Д.О. Шенцев подякували колективу за виступ, за творчість, любов до народної пісні. Колективу була вручена Грамота Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації та подарунки від громади та народного депутата.  Г.Г. Турбаба висловила побажання ще багато років радувати дворічан, і не тільки їх, своїми виступами, не залишати сцену, побажала здоров’я, наснаги, натхнення, затишку та добра цим ветеранам праці та аматорам сцени. У відповідь прозвучала пісня зі словами: «Старею, старею, а все же жалею...» І знову защеміло серце, полинули згадки про батьків, ветеранів, що поруч. Хочеться, щоб ще довго вони були разом з нами.
Концерт продовжили учасники художньої самодіяльності районного будинку культури, Токарівського, Жовтневого, Тавільжанського, Топільського, Кутьківського сільських будинків культури,  Дворічанської дитячої музичної школи. У їх виконанні звучали пісні та гуморески, виконувалися сценки, танці.
Атмосфера свята була затишною, домашньою, щирою – а це найбільша нагорода для організаторів.

 

 

 

Л. ГЛОТОВА.
Керуюча справами виконавчого апарату 
районної ради.
Фото  В. Кіптілого.

 

 

Категорія: Твої люди, Дворічанщино! | Переглядів: 596 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]