П`ятниця, 29.03.2024, 03:52
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2014 » Жовтень » 17 » «ЗІРНИЦЯ-2014»
16:06
«ЗІРНИЦЯ-2014»

«ЗІРНИЦЯ-2014»

Четвертий рік поспіль на базі Вільшанської загальноосвітньої школи було дано старт районному етапу військово-патріотичної спортивної гри «Зірниця-2014». Її учасниками стали учні загальноосвітніх навчальних закладів району. 
На традиційній лінійці-відкриття гри учасників змагань привітали зі святом почесні гості: народний депутат України Дмитро Олексійович Шенцев, голова районної державної адміністрації Віктор Іванович Клочан, голова районної ради Галина Григорівна Турбаба, голова правління Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Віктор Іванович Лебединський.
Пролунали звуки урочистих фанфар відкриття цьогорічних змагань! Головний суддя змагань склав рапорт представникам оргкомітету про готовність шістнадцяти команд шкіл і ліцею до початку гри. І команди відправилися до місця змагань.
Серед учасників як хлопці, так і дівчата. Підтягнуті, бадьорі, веселі і завзяті. Всі вони прагнуть показати себе якнайкраще на всіх етапах проведення гри.
Через деякий час стартове хвилювання команд-учасниць змінюється хвилями емоцій при виконанні вправ згідно умов проведення змагань. Згідно жеребкування, команди одна за одною беруть старт і йдуть на дистанцію комбінованої естафети. При подоланні дистанції учасники гри проходять різні змагальні етапи, до яких включено перенесення ящиків з «боєприпасами», проходження лабіринту «змійка», транспортування «пораненого». Нарівні з хлопцями вправи виконують дівчата. У останній вправі команди розбиваються на три умовні групи, де перша умовного пораненого переносить на ношах, пара учасників другої групи транспортує свого товариша на руках, а в третій групі один з учасників переносить товариша на спині із захватом руки. Все в динаміці, на швидкості, в умовах впертої суперечки за кращий підсумковий час на фініші.
Судді гри на етапах – ветерани-прикордонники та воїни-інтернаціоналісти – оцінюють виконання кожної вправи учасниками і вносять дані до протоколів. На фінішній прямій йде справжня боротьба команд із заліковим часом.

 


Натисни на картинку

Натисни на картинку

Аж ось фініш. На дистанції естафети кращі показники і правильність виконання всіх вправ естафети, природно, показали господарі траси. З другим результатом етап завершила команда Мечниківського НВК, третій показник у команди Тавільжанської школи. Але пройдено лише один вид змагальної програми. Попереду нові конкурси, де учасникам необхідно виявити влучність, витримку, кмітливість і командну взаємодію.
Отже, стрільба з пневматичної гвинтівки по мішені. До уваги бралася сума очок, набраних чотирма учасниками команди, що давало підсумковий результат. Зі стрільбою краще впоралася команда Петро-Іванівської школи, другий і третій результат показали четвірки учасників команд Токарівської і Вільшанської шкіл. Вони у сумі набрали однакову кількість очок.
Наступний етап гри вимагав від учасників не тільки влучності, а й певних розрахунків та фізичних сил у виконанні вправи метання навчальної гранати на точність попадання в ціль з укриття. Вправу виконали всі представники команд, а підсумкове місце кожної визначалося за сумою очок за попадання в ціль. Перемогли представники команди Топільської школи, другу суму в підсумку показала команда Рідкодубської школи, з третім (однаковим показником) даний етап завершили команди Жовтневої і Колодязненської шкіл.
Завершальним етапом змагань була вікторина. В ній учасники повинні були дати вичерпні відповіді на двадцять запитань на тему військової історії, історії створення Прикордонних військ України та Радянського Союзу, історії Збройних Сил України тощо. Приємно відзначити, що правильні відповіді на всі запитання дали учні відразу шести команд. Серед них представники Миколаївської, Дворічанської, Рідкодубської, Пристанційної, Колодязненської шкіл і Дворічанського ліцею.
Коли суддівська колегія взялася за підрахунки, діти мали змогу ознайомитися з представленими видами озброєння Прикордонних військ і Збройних Сил України, поспілкуватися з військовослужбовцями-контрактниками прикордонної служби «Тополі» і Збройних Сил України, дислокованих в районі. А згодом було найцікавіше для дітей – показові виступи представників силових структур, де умовно було продемонстровано захоплення диверсійної групи, знешкодження терористичного угрупування, затримання порушника кордону тощо.
Представники рятувальної служби продемонстрували присутнім, як правильно, а головне вчасно, ліквідувати загоряння і нейтралізувати пожежу.

 

 


Натисни на картинку

Натисни на картинку

Потрудилися і четвероногі помічники прикордонників-кінологів – дресировані на затримання порушників та знаходження вибухівки, наркотиків і озброєння собаки. Діти в захваті аплодували учасникам показових виступів, а особливо їх увагу привернула чітка робота собак щодо попередження умовної небезпеки.
А далі на дітей чекала смачна польова каша (а як же без каші – традиційного атрибуту гри «Зірниця»!). Кашею та чаєм, приготовленими в польових умовах, учасників гри пригощали представники Збройних Сил України.
Настав час підбити підсумки гри. Суддями змагань було враховано, що всі команди намагалися показати себе якнайкраще. Тож, оцінюючи результати, журі відзначило високий рівень фізичної, спеціальної початкової військової підготовки учасників та велике прагнення до перемоги. Команда, яка за результатами всіх конкурсів мала найменшу суму місць, мала отримати загальну перемогу в змаганнях. Суддями, колегіально, було визначено номінантів цьогорічної гри. В ході святкової церемонії підведення підсумків гри грамотами районної Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) були нагороджені Піддубко О.О. – директор Вільшанської школи, Мараховський С.В. – Вільшанський сільський голова і Вербицький О.В. – головний суддя гри «Зірниця» за сприяння у підготовці і проведенні змагань на високому організаційному рівні.

 

 


Натисни на картинку

Натисни на картинку

 

 

Ось команди вишикувалися в шеренгах і були готові отримати свою порцію «адреналіну». Отже, третє місце посіла команда Жовтневої загальноосвітньої школи, яка набрала в підсумку двадцять два з половиною бали. Друге місце у команди господарів змагань – колективу Вільшанської школи – з результатом сімнадцять балів. А перемогу в цьогорічних змаганнях здобула команда Рідкодубської загальноосвітньої школи. Вона лише на один пункт випередила основних конкурентів у боротьбі за першість (готував команду до змагань вчитель фізичного виховання Строєв О.М.).
Всі команди призової трійки були нагороджені кубками і грамотами районної Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів). А головним призом і символом районної гри – перехідним прапором районної військово-патріотичної спортивної гри «Зірниця» – було нагороджено команду-переможницю цьогорічних змагань.
Зі спортивним інвентарем для занять фізичною культурою та спортом відправилися до своїх шкіл всі команди-учасниці гри. Вони отримали волейбольні, футбольні і баскетбольні м’ячі.
Зі словами привітання до учасників звернувся Д.О. Шенцев, за підтримки якого і було проведено захід. Учасників гри привітала голова районної ради Г.Г. Турбаба.
Підсумок гри підбив В.І. Лебединський. Він і оголосив про завершення цьогорічного етапу районної військово-патріотичної спортивної гри «Зірниця-2014». Прощавай гра, прощавай цікавий захід, до нових зустрічей на гостинній вільшанській землі!

 

В. КАЩА.
Фото В. Кіптілого.

 

 

Категорія: Спорт | Переглядів: 819 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]