П`ятниця, 29.03.2024, 01:40
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Дворічанський край


Меню сайту
Категорії розділу
Новини культури [101]
Про ветеранів [9]
Спорт [6]
Медицина [1]
На варті правопорядку [1]
Твої люди, Дворічанщино! [17]
Депутатська трибуна [0]
До витоків православ’я [6]
Новини освіти [1]
Актуальне інтерв’ю [11]
Офіційно [10]
Інтерв’ю на задану тему [3]
Хроніка тижня [12]
Поздоровлення [4]
Святкуємо День села! [14]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 74

Привлечение агента
WMmail.ru - лучший почтовик!
Головна » 2014 » Вересень » 12 » СВЯТО ДЕРЖАВИ І СВЯТО ГРОМАДИ
16:00
СВЯТО ДЕРЖАВИ І СВЯТО ГРОМАДИ

СВЯТО ДЕРЖАВИ І СВЯТО ГРОМАДИ

Дворічанський район – наш спільний дім, спільна доля, спільна історія. Ми пишаємося славним минулим нашого району та віримо в його майбутнє. Наша земля багата на працьовитих людей, які створюють і примножують достаток, які в складних умовах сьогодення вирощують і печуть хліб, навчають дітей, лікують, орють ниви. З покоління в покоління ними передається духовна спадщина предків, традиції, народна мораль та совість. Все, чим багатий наш рідний край, чим ми звикли пишатися, – це надбання  багатьох  поколінь наших земляків.
Теплоту та гарний настрій, посмішки, щасливий дитячий сміх і радість  спілкування з друзями подарувало  дворічанам та гостям району свято, яке зібрало всіх 23 серпня на площі біля районного будинку  культури. В  цей серпневий день нас об’єднали державні свя-    та – День Прапора,  День незалежності України – з районними святами – Днем громади та  Дворічанським сільськогосподарським  ярмарком.


Натисни на картинку

Натисни на картинку

Зранку у прибраному та прикрашеному центрі селища лунала музика. Прибули машини з сільськогосподарською продукцією, вирощеною та виробленою в господарствах району, а також сусідів з Ку- п’янського та Великобурлуцького районів. Асортимент різноманітний: зерно, олія, м’ясо, молоко, кавуни, кури, мед тощо. Ціни приємно відрізнялися від ринкових. Про це подбали районна державна адміністрація, управління агропромислового розвитку, керівники сільськогосподарських та фермерських господарств. 
Потім керівники району разом з представниками громадськості поклали квіти до меморіалу загиблим воїнам у роки Великої Вітчизняної війни та до пам’ятного знаку на честь 10-річчя Незалежності України.
Відбулося урочисте відкриття свята: братик та сестричка в українських костюмах говорили про любов до Батьківщини, а Батьківщина – це й ріка, і поле, і пісні, і рідна мова, і мама, й тато – все, що любимо. Прозвучала пісня «Україна», а танцювальний колектив районного будинку культури виконав композицію «Прапор України». Зі словами привітання та найкращими побажаннями до присутніх звернулися голова районної державної адміністрації В.І. Клочан та голова районної ради Г.Г. Турбаба, настоятель Свято-Успенського храму отець Олександр. 
Учасники художньої самодіяльності – улюблені солісти, ансамбль народних інструментів «Гості», фольклорний колектив «Осколяночка» – подарували музичні вітання.
Всі присутні також мали змогу ознайомитися з виставкою дитячого малюнка, представленою центром дитячої та юнацької творчості.


Натисни на картинку

Натисни на картинку

Велику зацікавленість викликали презентації сільських та селищної громад. Дійство це традиційне, але кожного разу всі дивуються, як по-новому, з видумкою, з любов’ю підходять сільські та селищна ради до представлення своїх громад. Всі вони вітали керівників району, народного депутата України Д.О. Шенцева, своїх земляків піснями, танцями, презентували виставки виробів  народних  умільців, української вишивки, фотовиставки, дари  полів  та городів, пригощали  своїми  улюбленими стравами.
Кожна громада неповторна. Дворічанська селищна громада з представників селищної ради, дитсадка «Колосок», комунального підприємства «Дворічна», очолювана секретарем селищної ради Левченко Л.В., у мальовничій хатинці вітала з державними та місцевими святами. Вільшанська громада славна гостинністю, хлібом-сіллю, вишиванками та співочим колективом – під керівництвом сільського голови Мараховського С.В. – з депутатів сільської ради, учасників художньої самодіяльності. Жовтнева сільська рада відрізнялася особливим шанобливим ставленням до державної символіки, пропагувала основну продукцію місцевого господарства «Родина» – молочну; як у повсякденній роботі сільська рада і господарство разом, так і на святі разом сільський голова Масюк В.М. та генеральний директор ПСП «Родина», депутат районної ради Шишкунов О.Ф. Колодяжани теж поруч – сільський голова Перепели-   ця О.В. та директор ТОВ «Колодязнянське», депутат районної ради Скиба В.М.; їх експозиція багата щедрими овочевими та фруктовими осінніми дарами. З любов’ю про своє рідне село співали мешканці Кутьківської сільської ради – працівники місцевого дитсадка, сільського будинку культури, а підтримували активістів сільський голова Остапенко В.Л., депутат районної ради Остапенко О.М., керівник місцевого господарства Зубенко А.Г. Шанобливе ставлення до гостей демонстрували, як завжди, жителі Лиманської Другої сільської ради – сільський голова Коломійцев М.С., секретар Труфанова С.М., депутати, вчителі, учасники самодіяльності, які, користуючись нагодою, запросили до себе на День села наступного дня. (До речі, керівники району та народний депутат України Д.О. Шенцев з радістю прийняли це запрошення та побували на святі, яке дуже сподобалося своєю домашньою та дружньою атмосферою).


Натисни на картинку

Натисни на картинку

Новоєгорівська сільська рада згадала про свої співочі традиції, їх пісенна композиція припала до душі присутнім, радували око вишиванки, не забули сільський голова Стєганцев М.М. та секретар Вабіщевіч С.П. і про частування. Петро-Іванівська сільська рада теж порадувала піснями, різноманітними стравами, витворами умілих рук; діти, ветерани представляли громаду разом з сільським головою Гончарук Н.П., секретарем Мардарь Л.О. та керівником місцевого господарства Тюхіним Д.О. Сільське подвір’я Пісківської сільської ради з худобою, городом, а на под- вір’ї – сільський голова Бакунець В.В. та керівник фермерського господарства, депутат районної ради Хавєлов І.П., жіночки в українському вбранні, які жартівливою піснею та танцем доповнили серйозну розповідь сільського голови про громаду. Рідкодубівський сільський голова Павленко О.П., керівник господарства, депутат районної ради Петров В.Ф. очолювали голосисту, музичну, схильну до жартів, веселощів команду рідкодубців, з їх умілими руками, що навіть з городини зроблять прикрасу. Згуртована Тавільжанська громада вже не перший рік готує сюрпризи (пам’ятаєте минулорічний танок?), цього року навіть борщу гарячого запропонували, та з віршами, піснями, на прикрашеному подвір’ї з хаткою, тином, птицею, дівчатами у вишиванках, а з ними – сільський голова Тритяк М.І., секретар Мороз С.В., керівник господарства Костиря  І.Я.  Токарівці подарували гостям сувеніри, а також на своїй садибі частували гарячим трав’яним духмяним чаєм, медом під українські пісні та танці, підготовлені під керівництвом Мєшкової О.Б. за підтримки сільського голови Синянської  О.П. та  секретаря  Токар  Ф.В. Ще раз повторюся, що можна лише позаздрити фантазії кожної громади, їх умінню представити свій рідний край, знайти слова для вірша, пісні, перефразувати відомі рядки, оформити садибу, приготувати та прикрасити страви, всіх гостинно та з посмішкою зустріти, подарувати святковий настрій оточуючим. 


Натисни на картинку

Натисни на картинку

Радісного настрою додав і Дмитро Олексійович Шенцев. Після відвідування громад народний депутат привітав дворічан зі святами, подякував селищній та сільським радам за участь у святі, висловив щирі побажання миру, процвітання, добра, здоров’я. Традиційно були підбиті підсумки конкурсу «Квітучий край», започаткованого Д.О. Шенцевим  у  2011 році, та нагороджені переможці. У номінації «Квітуче подвір’я» І місце виборола жителька села Кутьківка Волікова Марія Іванівна, ІІ місце – жителька села Лиман Другий Зеленська Ольга Миколаївна, ІІІ місце – мешканка ст. Тополі Вязовська Ольга Віталіївна. У номінації «Квітуча клумба» І місце посів Мечниківський навчально-виховний комплекс (директор – Єремєєв О.Є.), ІІ місце – дитсадок «Топольок» (завідуюча – Строєва І.І.), ІІІ місце – фермерське господарство «Лагунков В.Г.». Всі вони одержали цінні подарунки від народного депутата. Дмитро Олексійович, на жаль, не зміг, як обіцяв, побувати на Дні села Тавільжанка, який відзначався 19 серпня, тож у Дворічній були вручені подарунки за квітучі подвір’я жителям села Тавільжанка Беспарточному Вячеславу Миколайовичу та Мокроусовій Ніні Миколаївні. А сільському голові Тритяку М.І. було передано сертифікат на дитячий майданчик, який буде встановлено на прохання жителів по вулиці Першотравневій. Бурхливими оплесками дворічани супроводжували нагородження.
Справжньою окрасою святкування став ще один подарунок від Дмитра Олексійови-     ча – виступ Великого Академічного Слобожанського ансамблю пісні і танцю з Харкова. Українські пісні, запальні танці, чудові костюми – все радувало жителів Дворічанського району. За це ми вдячні нашому народному депутату.
Журі підбило підсумки, були вручені дипломи всім учасникам святкового ярмарку та селищній і сільським радам у різних номінаціях, відзначили всіх учасників. Особливо відзначили колектив комунального підприємства «Дворічна» під керівництвом Стоянова Д.О. за підготовку селища до святкових заходів та висловили подяку.
Присутні на святі скуштували смачної каші та юшки. Ввечері молодь танцювала на дискотеці, дітлахи залюбки гралися на атракціонах.
Районна рада дякує всім учасникам свята, всім службам, які його забезпечили. Тільки завдяки нашим спільним зусиллям ми в змозі зберегти наш рідний край!

 

Г. ТУРБАБА.
Голова районної ради. 
Фото  А. Фоміна.

Категорія: Новини культури | Переглядів: 994 | Додав: Fomin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]